Πράξεις καλοσύνης

Posted on

Oι πράξεις καλοσύνης είναι στην πραγματικότητα καλές για τη δική σας υγεία και ευεξία. Η έρευνα δείχνει ότι η εξάσκηση της καλοσύνης μειώνει την αρτηριακή πίεση, μειώνει το άγχος, απελευθερώνει οξυτοκίνη (που μειώνει τη φλεγμονή) και σεροτονίνη (που βελτιώνει τη διάθεση) – γενικά, μπορεί να σας κάνει πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένους. Ίσως έχετε ήδη μερικές ιδέες για τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δείξετε περισσότερη καλοσύνη σε όσους βρίσκονται γύρω σας – τους αγαπημένους σας, τους συναδέλφους, τους γείτονες, τους υπαλλήλους των παντοπωλείων κ.λπ. Ή οι τυχαίες πράξεις καλοσύνης είναι ισχυροί τρόποι για να φωτίσετε την ημέρα κάποιου ή να τους βοηθήσετε σε μια δύσκολη κατάσταση.

Η «τυχαία» καλοσύνη είναι, κατά μία έννοια, καλοσύνη για χάρη της καλοσύνης – δεν είναι κάτι που περιμένετε να επιστραφεί ποτέ. Και, επειδή η έρευνα δείχνει ότι η καλοσύνη είναι μεταδοτική, οι ευγενικές σας πράξεις πιθανότατα θα εμπνεύσουν τους παραλήπτες τους να μεταδώσουν την καλοσύνη σε άλλους επίσης. (Ναι!) Λοιπόν — πώς να προσθέσετε περισσότερη καλοσύνη στην καθημερινή σας ζωή; Ακολουθούν 25 τρόποι για να φωτίσετε την ημέρα κάποιου άλλου:

5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ

1)Δωρίστε παιχνίδια και βιβλία δραστηριοτήτων στο τοπικό παιδικό νοσοκομείο

2)ελέγξτε τον ιστότοπο του νοσοκομείου ή καλέστε για να δείτε τι συγκεκριμένα μπορεί να χρειάζονται.

3)Περπατήστε γύρω από τη γειτονιά σας το βράδυ και γράψτε θετικά μηνύματα με κιμωλία στο πεζοδρόμιο για να βλέπουν οι άνθρωποι στο δρόμο τους για εργασία ή σχολείο το πρωί: «Καλημέρα, ηλιοφάνεια!» «Σήμερα θα είναι μια υπέροχη μέρα!» “Είσαι φοβερός!”

4)Κεράστε τον επόμενο συνάνθρωπο σας που βρίσκεται στην σειρά του φούρνου.

5)Πείτε “Καλημέρα” σε έναν ξένο που στέκεται δίπλα σας στο λεωφορείο ή στο ασανσέρ.

6)Στείλτε κάρτες σε παιδιά που βρίσκονται στο νοσοκομείο.

7). Φέρτε μπουκέτα λουλουδιών σε γηροκομείο.

Και μερικά όχι τόσο τυχαία:

8)Πηγαίνετε στο γραφείο νωρίς με ένα κουτί από λιχουδιές για τους συναδέλφους σας με μια χαρτοπετσέτα να γράφει “Βοηθήστε τον εαυτό σας και περάστε μια υπέροχη μέρα!”

9)Γράψτε ένα γράμμα σε ένα παιδί που θα μπορούσε να προσέξει. Τα παιδιά λατρεύουν να λαμβάνουν αλληλογραφία.

10)Γράψτε θετικές κριτικές  για μικρές επιχειρήσεις στη γειτονιά σας ή στη πόλη σας στα social media.

11)Δημοσιεύστε ένα θετικό σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός φίλου.

12) Φέρτε κάτι ξεχωριστό για το άτομο γενεθλίων.

13). Φτιάξτε μικρά καλάθια δώρων για διακοπές και δώστε τα στα παιδιά της γειτονιάς σας, τους συναδέλφους σας ή μοιράστε  τα ανώνυμα στα σπίτια των φίλων σας.

Αν είσαι Ντροπαλός/η? Στρατολογήστε έναν φίλο για να συμμετάσχετε στη διάπραξη των πράξεων καλοσύνης σας. Πιθανότατα θα συγκλονιστούν από την ιδέα. 😊

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.