Ιδού η Ρόδος,ιδού και….ταξιδεύουμε μαζί της!!

Posted on

Τα απίστευτα πανέμορφα ελληνικά  μας νησιά, το νόστιμο ελληνικό φαγητό!! Το νησί της Ρόδου δεν διαφέρει. Επιπλέον, υπάρχουν τόσα πολλά απίστευτα και καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Ρόδο!!

Η ίδια η Ρόδος έχει μια αρκετά μακρά (μερικές φορές ταραχώδη) ιστορία, απίστευτη φυσική ομορφιά, εκπληκτική αρχιτεκτονική και φυσικά φαγητό με χείλη που είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα καταβροχθίζετε μόλις αγγίξετε.

1.) Ανακαλύψτε την αρχαία Ακρόπολη της Λίνδου

Ειλικρινά, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να ζήσετε κάποια από αυτήν την πλούσια ελληνική ιστορία μας.

Αφού περάσετε λίγο χρόνο στο χωριό Λίνδος, ακολουθήστε τον δρόμο που οδηγεί στον βράχο ύψους 116 μέτρων για να δείτε την απίστευτη Ακρόπολη με αρχαία τείχη, επάλξεις, έναν ναό αφιερωμένο στην Αθηνά Λίνδια και μια στοά.Πάνω από όλα, η θέα από εκεί είναι κάτι άλλο. Απλώς να είστε προετοιμασμένοι, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τα σαββατοκύριακα έχει δικαιολογημένα πολύ κόσμο,αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, κατευθυνθείτε νωρίς το πρωί.

2.)Κάντε μια ημερήσια εκδρομή στο νησί της Σύμης
Τώρα, αν και δεν είναι η ίδια η Ρόδος, το νησί Σύμη βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το πλοίο από το νησί και αξίζει μια ημερήσια εκδρομή για εξερεύνηση.

Μόλις φτάσετε εκεί, φροντίστε να εξερευνήσετε τη Χώρα και την παραλία Πέδι. Παραλία Μαραθούντας, Μοναστήρι Πανορμίτη και η παλιά πόλη της Σύμης.

3.) Δείτε την ιστορική Παλιά Πόλη της Ρόδου

Κηρύχθηκε Πόλη Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1988, η Παλιά Πόλη της Ρόδου είναι η μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη σε ολόκληρη την Ευρώπη και ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Ρόδο.

Το καλύτερο από όλα….ήταν κάποτε σπίτι ενός από τα «επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου», τον Κολοσσό της Ρόδου (ένα αρκετά τεράστιο άγαλμα του Ήλιου) πριν από 2.000 χρόνια.

Σήμερα, η γοητευτική παλιά πόλη έχει έναν τεράστιο συνδυασμό ελληνικής, οθωμανικής και ιταλικής κληρονομιάς που έχει διαμορφώσει την αίσθηση και την εμφάνιση της πόλης.

Φανταστείτε, γοητευτικά στενά δρομάκια, πανύψηλα τείχη, αρχαίες εκκλησίες και μεσαιωνική αρχιτεκτονική θα σας φέρουν πίσω στο χρόνο αμέσως.

4.) Εξερευνήστε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Εάν η Παλιά Πόλη είναι το στέμμα της Ρόδου, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου είναι η κορώνα!

Περπατώντας σε αυτήν την επιβλητική δομή του 14ου αιώνα με αρχαία τέχνη, αρχιτεκτονική, εξαιρετικό μάρμαρο, γλυπτά και ψηφιδωτά θα σας δώσει μια μικρή ματιά του πώς ήταν η ζωή τότε….

Είναι σίγουρα ένα σημείο που πρέπει να δείτε στην παλιά πόλη και ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Ρόδο αν αγαπάτε τα παλάτια.

5.) Χαλαρώστε στην παραλία του Αγίου Παύλου και στον κόλπο του .

Τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου Μας!!

Τώρα, υπάρχει ένας σωρός από δημοφιλή σημεία παραλίας στη Ρόδο, αλλά ένα από τα αγαπημένα και καλύτερα πράγματα είναι να βρείτε ένα σχετικά ήσυχο και παραλία. Η παραλία του Αγίου Παύλου είναι αυτό το μέρος που είναι για εσάς.

6.) Περιπλανηθείτε στην κοιλάδα των πεταλούδων

Αυτό το μέρος φιλοξενεί πολλές απίστευτες πεταλούδες από τους μήνες Ιούνιο έως Αύγουστο κάθε χρόνο.

Είναι επίσης ένα απόλυτο καταφύγιο με πλούσια βλάστηση και καταρράκτες που είναι εντελώς ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Ρόδο αν αγαπάτε μια καλή βόλτα.

7.)Δείτε τον δρόμο των Ιπποτών

Αν σας αρέσει να περπατάτε στους παλιούς λιθόστρωτους δρόμους της Παλιάς Πόλης της Ρόδου, τότε πρέπει να κατευθυνθείτε προς την Οδό των Ιπποτών για μια βόλτα.

Μόλις χρησίμευε ως το μέρος όπου οι ιππότες θα συγκεντρώνονταν πριν από μια επίθεση.

Πίσω στην ιστορία, αυτοί οι ιππότες χωρίστηκαν ανάλογα με τη γενέτειρά τους και κατά συνέπεια υπήρχαν επτά «πανδοχεία» που απεικόνιζαν επτά γλώσσες.

Αν και απομένουν μόνο τέσσερα πανδοχεία, αυτός ο δρόμος σίγουρα θα σας κάνει να νιώσετε νοσταλγικά.

8.)Δείτε το ηλιοβασίλεμα στο Κάστρο του Μονόλιθου

Ποιος δεν αγαπά τα πραγματικά κάστρα; Το κάστρο του Μονόλιθου βρίσκεται πάνω από το χωριό του Μονόλιθου, περίπου 70 χλμ. Από την πόλη της Ρόδου.

Ο αρχικός σκοπός της ήταν να προστατεύσει την περιοχή από εχθρούς και πειρατές και παρόλο που είναι ερείπια σήμερα, η θέα από εκεί είναι απλώς εντυπωσιακή.

Κλείστε τα μάτια σας,πάρτε μια ανάσα και τι συναισθήματα έχετε που είδατε και διαβάσατε μια μικρή ιστορία από την απόλυτη μεγάλη ιστορία της χώρας μας;

#myfeeling

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.