Microneedling το επιλέγω για περιποιήση προσώπου στο σπίτι,εσύ;

Posted on

Η Microneedling έχει λάβει πολλή φήμη στον κόσμο της περιποίησης της επιδερμίδας τα τελευταία χρόνια και δικαίως! Εάν είστε περίεργοι για το microneedling και πώς μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δόσεων και τι δεν πρέπει να κάνετε όταν αγοράζετε και χρησιμοποιείτε τη σωστή συσκευή,μας συγκέντρωσα τα sos σημεία!

Το πρώτο πράγμα: το microneedling εκτελείται συνήθως από έναν επαγγελματία ιατρικό αισθητικό ή δερματολόγο χρησιμοποιώντας μια εξειδικευμένη πένα microneedling. Μπορεί επίσης να γίνει στο σπίτι με ασφάλεια με το derma roller, ένα εργαλείο χειρός με μικροσκοπικές μικρές βελόνες σε έναν κύλινδρο που μοιάζει με τύμπανο.

Η φυσιολογία πίσω από το πώς λειτουργεί είναι ότι οι μικροσκοπικές βελόνες δημιουργούν μικροτραυματισμούς που διεγείρουν και αυξάνει τη ροή αίματος και νέα παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό στη συνέχεια ενθαρρύνει την ανανέωση του δέρματος, ενισχύει τη διείσδυση των ενεργών προϊόντων και βελτιώνει την εμφάνιση ρυτίδων.

Στο σπίτι είναι λίγο πιο ήπιο, καθώς οι βελόνες είναι συνήθως αρκετά μικρότερες από αυτές που χρησιμοποιούνται σε επαγγελματικό περιβάλλον. Μπορεί να γίνει για τη βελτίωση της εμφάνισης πολύ λεπτών γραμμών. Είναι επίσης χρήσιμο να αυξήσετε την απορρόφηση των ορών του δέρματος και άλλων καλλυντικών προϊόντων.

Είναι επώδυνο;
Όχι. Μπορεί να έχετε κάποια ήπια δυσφορία, ανάλογα με το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα σας, αλλά ΔΕΝ πρέπει να προκαλεί πόνο. Όσο μεγαλύτερη είναι η βελόνα, τόσο μεγαλύτερη δυσφορία μπορεί να αντιμετωπίσετε. Γι ‘αυτό οι μακρύτερες βελόνες χρησιμοποιούνται μόνο στις επαγγελματικές κλινικές μετά την εφαρμογή ενός τοπικού αναισθητικού.

Οι βελόνες για οικιακή χρήση είναι τόσο μικρές, δεν φτάνουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Έτσι, εάν είναι επώδυνο με έναν κύλινδρο που έχει σχεδιαστεί για οικιακή χρήση, αυτό σημαίνει ότι πιέζετε πολύ σκληρά και ενδέχεται να προκαλέσετε ζημιά στο δέρμα σας.

Θα υπάρχει αίμα;
Όχι. Οι βελόνες είναι μικροσκοπικές και το κύλισμα είναι πολύ ελαφρύ. Τα οικιακά εργαλεία για μικροαποστολές δεν πρέπει να δημιουργούν πληγές με αίμα. Εάν βλέπετε αίμα, πιθανότατα είστε πολύ επιθετικοί στην προσέγγισή σας ή οι βελόνες σας είναι πολύ μεγάλες για την περιοχή που αντιμετωπίζεται.

Είναι σημαντικό να αποφύγετε την περιοχή των ματιών για αυτόν τον λόγο. Οι επαγγελματίες έχουν εργαλεία με μακρύτερες βελόνες και αυτά χρησιμοποιούνται για βαθύτερα δερματικά προβλήματα όπως ουλές.

Θα δω αποτελέσματα εν μία νυκτί;
Όχι. Το Microneedling είναι μια διαδικασία για την οποία η υπομονή είναι απαραίτητη. Χρειάζονται 3-6 μήνες για να σχηματιστεί νέο κολλαγόνο και προτού παρατηρηθούν τα καλύτερα αποτελέσματα. Απαιτείται συνεχής χρήση για σημαντικά αποτελέσματα. Δεν υπάρχουν γρήγορες διορθώσεις όσον αφορά το δέρμα μας, καθώς οι καλύτερες θεραπείες υποστηρίζουν την υγεία και τη φυσική επούλωση του δέρματος.

Μπορώ να χρησιμοποιώ καθημερινά;
Αυτό δεν συνιστάται και μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επιβλαβές. Το μήκος της βελόνας θα καθορίσει πόσο συχνά χρησιμοποιείτε τον δερματικό κύλινδρο.  Όλα εξαρτώνται από την ευαισθησία του δέρματός σας και από το μήκος της βελόνας.

Θα είναι κόκκινο το δέρμα μετά τη χρήση;
Πιθανώς. Το δέρμα συχνά θα γίνει ροζ αμέσως μετά τη χρήση, αλλά η παρατεταμένη ερυθρότητα και ο ερεθισμός του δέρματος δεν είναι φυσιολογικά και θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον κύλινδρο δερμάτων εάν συμβεί αυτό.

Μπορώ να μοιραστώ τον roller του δέρματος με έναν φίλο;
Όχι. Όχι. Ποτέ.

Τα βασικά της χρήσης ενός Derma Roller
Η πίεση που χρησιμοποιείται για την κύλιση του κυλίνδρου του δέρματος πρέπει να είναι αρκετή μόνο για να το γλιστρήσει πάνω από το δέρμα σας.

Απλώστε πάντα σε καθαρό δέρμα.

Ακολουθήστε τη χρήση με ορό. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένοι οροί μπορεί να τσιμπήσουν μετά το κύλισμα, επειδή έχετε εκθέσει το δέρμα για να ενισχύσετε τα δραστικά συστατικά στον ορό. Σίγουρα προσέξτε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε αμέσως μετά από μια θεραπεία.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα καλής ποιότητας. Ο κύλινδρος derma θα λειτουργήσει μόνο όπως και τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος που χρησιμοποιείτε, οπότε επενδύστε σε ορούς και λάδια καλής ποιότητας για να έχετε τα πιο ευεργετικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιήστε ένα βιολογικό προϊόν με πολύ λίγα και μόνο φυσικά συστατικά. Αποφύγετε προϊόντα με αλκοόλ και επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Καθαρίστε τομετά από κάθε χρήση βυθίζοντας τον σε οινόπνευμα. Μην το αφήνετε χωρίς κάλυψη μετά το τέλος της περιποίησης έξω σε ένα μπάνιο όπου μπορεί να είναι ευαίσθητο σε υγρασία και βακτήρια. Προτιμάται ένα καλυμμένο δοχείο (μόλις στεγνώσει εντελώς).

Και μην αγοράσετε τον φθηνότερο κύλινδρο δέρματος που μπορείτε να βρείτε. Πολλοί είναι κακής ποιότητας και ενδέχεται να τραυματίσουν το δέρμα.Σας δίνω το link από εκεί που προμηθεύτηκα το δικό μου και πιστέψτε με είναι ένα αξιόλογο εργαλείο που έχω και μπορείς να έχεις στο σπίτι για την περιποίηση.Δεν το χρησιμοποιήσει ακόμη στο σώμα….

https://bit.ly/32usXur

 

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.