Μαζί σε στιγμές που θα γίνουν αναμνήσεις!

Posted on

Ο γιος μου λατρεύει τις ζύμες και περιμένει με ανυπομονησία το ψήσιμο καθώς μετά έρχεται μια μεγάλη μάχη!!

Η απομόνωση ήταν ακόμη μια ευκαιρία να περάσουμε τέλειες στιγμές όλοι μαζί πλέον – κάτι που δεν είχαμε πάντα χρόνο στο παρελθόν.

Το να αφήνω ένα παιδί να φτιάξει μόνος μου μια ζύμη το έβρισκα πάντα πολύ δημιουργικό,μια αληθινή διαδικαία που επιφέρει όμορφες αναμνήσεις και φυσικά  διασκεδαστικό χρόνο.

Από πολύ μικρή ηλικία του έδειξα τον δρόμο αυτό ως επιλογή για διασκέδαση και συνεισφορά μέσα στο σπίτι.Η ακαταστασία της κουζίνας ή τα αλεύρια που ήταν σκορπισμένα παντού δεν αποτέλεσε αιτία να σταματήσω ή να συγχιστώ!

Ελπίζω όταν είναι λίγο μεγαλύτερος να θυμάται έντονα αυτές τις στιγμές…το σπίτι ως γλυκός χώρος αγάπης και γλυκιάς τρέλας, όχι αγχωτικός,αποστειρωμένος…

Να θυμάστε πως χρόνος για πλήξη πάντα πρέπει να υπάρχει στα παιδιά ώστε να μάθουν να το διαχειρίζονται,προσωπικά ένας τρόπος να την διαχειριστώ είναι η επιλογή να φτιάξω μια σπιτική πίτα,με χειροποίητο φύλλο αντί να πιάσω το κινητό και να “σβήσω”μέσα σε μια οθόνη,σε ένα εικονικό κόσμο.Δεν του το λέω όμως με ένα μαγικό τρόπο πιστεύω πως το ξέρει…

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.