Αγαπήστε τα παιδιά σας!

Posted on

Αχ, το μεγάλο ερώτημα και το καυτό θέμα μεταξύ διαφορετικών γενεών. Πόσο βοηθάμε τα παιδιά μας οικονομικά;

Πόσο είναι πάρα πολύ; Πρέπει να βοηθήσουμε στις σπουδές; Πρέπει να τους αφήσουμε να ζήσουν στο σπίτι μας δωρεάν χωρις να προσφέρουν σε τίποτα οικονομικά στο σπίτι;

Πρώτα απ ‘όλα, θα το πω αυτό.

Ποτέ μην βοηθάτε τα παιδιά σας οικονομικά αν η βοήθεια σας βάζει σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Τώρα που το κάλυψα, ας προχωρήσουμε στα καλά πράγματα.

Κατά γενικό κανόνα, θα το πω αυτό, μην βοηθήσετε τα παιδιά σας έως ότου είναι ενήλικες και έχουν μάθει να φροντίζουν τον εαυτό τους. Εάν είναι ενήλικες και εξακολουθούν να μην γνωρίζουν πώς να φροντίσουν τον εαυτό τους, η οικονομική σας υποστήριξη θα προκαλέσει μόνο πρόσθετη αναστάτωση στη διαδικασία ανάπτυξης.

Όπως σε όλα τα πράγματα, τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν για τα χρήματα, πώς να τα φτιάχνουν και πώς να τα διαχειρίζονται με σύνεση. Συνήθως, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους ανθρώπους, μαθαίνουν  και κάνουν.

Εάν τους πείτε σε ηλικία 15 ετών πρέπει να συνεχίσουν να εξοικονομούν χρήματα για τις σπουδές τους τότε δεν θα καταλάβουν σχεδόν καθόλου οικονομική δυσκολία στη φοιτητκή τους ζωή,καθώς θα έχουν εξασφαλίσει μέγαλο μέρος  των εξόδων τους,μόνοι τους.

Η κοινωνία μας, και ο κόσμος, είναι  έτσι χτισμένοι προσπαθώντας να αποτρέψουν τον πόνο που ξεχνάμε ότι ο πόνος και η ταλαιπωρία μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη για την ανάπτυξη.

Είναι εντάξει για τα παιδιά μας να παλεύουν. Πρέπει να το συνηθίσουν γιατί είναι μέρος της εξέλιξης τους.

Συμπέρασμα….
Εν κατακλείδι, αγαπήστε τα παιδιά σας! Ωστόσο, ενώ το κάνετε αυτό, θυμηθείτε ότι το να δείχνετε σε κάποιον αγάπη δεν είναι πάντα “προστατεύω”  Μερικές φορές το πιο στοργικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να επιτρέψετε στο παιδί σας να περάσει από δυσκολίες.

Μπορεί να σας μισούν αυτή τη στιγμή, αλλά η δουλειά σας δεν είναι τα παιδιά σας να σας αρέσουν ή να τους αρέσετε..Η δουλειά σας, ως γονέας τους, είναι να τους μεγαλώσετε για να είναι υπεύθυνοι, με αυτοπεποίθηση, ανθρώπινα όντα που επηρεάζουν τον κόσμο με θετικό τρόπο.

Και πάλι λέω, «Αγαπήστε τα παιδιά σας!

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.