Αυτά είναι τα tips μου για τη διακόσμηση!

Posted on

Μην πηγαίνετε για φθηνά ξύλινα πατώματα – μπορεί να μοιάζουν με πλαστικό.
Εάν δεν έχετε τον προϋπολογισμό για ξύλο καλής ποιότητας, πηγαίνετε για πλακάκια. Είναι μια καλή εναλλακτική λύση και μπορεί να είναι φθηνή.

Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στην προοπτική.
Όπου και αν σας πάει το μάτι όταν μπαίνετε σε ένα δωμάτιο, κάτι δυνατό πρέπει να είναι εκεί. Θα μπορούσε να είναι ένα έργο τέχνης, ένας λαμπτήρας ή ένας τοίχος βαμμένος σε χρώμα. Τοποθετήστε δύο καναπέδες που βλέπουν ο ένας τον άλλον σε ένα καθιστικό. Δύο καναπέδες μαζί είναι σαν τα φρύδια ενός χώρου: κάνουν τα πάντα να κάθονται καλύτερα.

Το βελούδο είναι ένα καλό ύφασμα για χρήση καθώς διατίθεται σε όμορφα χρώματα.
Χρησιμοποιώ πολύ το βελούδο γιατί είναι απαλό και καμπύλο και μου αρέσουν οι ευθείες λάμψεις χρώματος σε ένα δωμάτιο.

Οι κουζίνες και τα μπάνια πρέπει να είναι διαχρονικά και σύμφωνα με την αρχιτεκτονική
Είναι θεμελιώδη στοιχεία ενός σπιτιού και ίσως αυτά που ως δομή είναι δύσκολο να αλλαχτούν, έτσι θα πρέπει διαχρονικά,λαμπερά ώστε να μην “γερνάει”.
Πάρτε έμπνευση από τα πάντα. Το μάτι πρέπει να ταξιδέψει!!!
Πιστεύω ότι πολλά από τα αληθινά υπέροχα της διακόσμησης δεν ήρθαν ουρανοκατέβατα αλλά χρειάζονται χρόνια για να τελειοποιήσετε το μάτι και να ορίσετε μια αίσθηση στυλ που δεν επηρεάζεται από τις τάσεις. Ναι, κατά καιρούς βλέπω το Pinterest και το Instagram, ωστόσο τείνω πάντα να βρίσκω πολύ μεγαλύτερη έμπνευση από παλιά βιβλία, έργα τέχνης και εξοχικές κατοικίες.

Επενδύστε σε ένα καλό στρώμα.
Κοιμάστε για το ένα τρίτο της ζωής σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι το στρώμα σας είναι άνετο και έχει φυσική γέμιση. Όλα τα στρώματα και τα κεφαλάρια φροντίστε να είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά.

Μην ακολουθείτε τις τάσεις
Οι εσωτερικοί χώροι δεν είναι μόδα. Η βιομηχανία βασίζεται στον καταναλωτισμό όπως κάθε άλλη, ωστόσο κάνετε μεγαλύτερες μεμονωμένες αγορές, με τις οποίες πρέπει να ζήσετε για κάποιο χρονικό διάστημα. Βρισκόμαστε τώρα σε μια εποχή όπου τα πάντα πηγαίνουν, οπότε μην περιορίζεστε στα πιο πρόσφατα στυλ σε περιοδικά ή κοινωνικά μέσα. Εάν αισθάνεστε ότι τα μοντέρνα μέσα του αιώνα σας αντιπροσωπεύουν πολύ περισσότερο από την παρούσα γεύση για το εξαιρετικά διακοσμητικό, προχωρήστε.

Επενδύστε σε καλά έπιπλα
Είμαι ισχυρή πιστή ότι πρέπει πάντα να αγοράζετε έπιπλα ως επένδυση. Τα καλά κομμάτια θα γίνουν οικογενειακά κειμήλια και μπορούν να επισκευαστούν  εύκολα. Τα καλοφτιαγμένα έπιπλα έχουν πάντα ένα καλό πλαίσιο σκελετού, όπου τα φθηνότερα έπιπλα μαζικής παραγωγής τείνουν, στις χειρότερες περιπτώσεις, να κατασκευάζονται από  MDF με αφρώδες υλικό. Τέτοια αντικείμενα δεν έχουν ουσιαστική αξία όταν απογυμνώνονται και είναι επίσης πιο δύσκολο να επισκευαστούν.

Μην περιορίζεστε μόνο σε ένα ή δύο χρώματα
Είναι σαν να ταιριάζει με τις κάλτσες σας στη γραβάτα σας Κάποιος πρέπει να πειραματιστεί με το χρώμα και το μοτίβο – μια αρμονία μπορεί να βγει από το χάος.

 

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.