Aυτές είναι τα παιχνίδια που θα απασχολήσουν θετικά τα παιδιά στη φύση!

Posted on

Ηρθε η ώρα να βγείτε έξω!Υπαίθριες δραστηριότητες για τα παιδιά θα τα κρατήσουν ενεργά, θα προκαλέσουν φαντασίες και θα διασκεδάσουν στη φύση.

Είτε πρόκειται για πάρκα, λίμνη, κοντινά ρυάκια, παίζοντας στην αυλή και στην μπροστινή αυλή, είναι ο αγαπημένος μου τρόπος για το παιδί μου να τεντώσει τις φαντασία και να παίξει.

Μου αρέσει να τους βλέπω να μεταμορφώνουν περιοχές για το δημιουργικό τους παιχνίδι και να τους δίνω μερικές προμήθειες όπως κουβέρτες ή κουβά  και να βλέπω τι ονειρεύονται και ο πληθυντικός πηγαίνει καθώς σίγουρα σε αυτό το ταξίδι θέλει και τους φίλους του!

Το να βρίσκεστε έξω, να εξερευνήσετε, να χρησιμοποιήσετε τις φαντασίες τους και να διασκεδάσετε είναι πραγματικά το θεμέλιο για το τι βασίζονται οι παιδικές αναμνήσεις, καθώς και η ανάπτυξη.

Ακολουθεί μια λίστα με τις αγαπημένες απλές υπαίθριες δραστηριότητες της οικογένειάς που έχουμε απολαύσει και τα παιδιά της γειτονιάς που έχουν απολαύσει όταν ο καιρός είναι ζεστός.

1.Τραμπολίνο
Εάν έχετε τραμπολίνο στην αυλή σας, ή οι γείτονές σας, βάλτε τα παιδιά σας να φορέσουν τα μαγιό τους και ετοιμαστείτε για να δειτε άλματα. Απλά προσέξτε και κρατήστε τον αριθμό των παιδιών στο τραμπολίνο κάθε φορά σε 2-3, ώστε να μην υπάρχουν συγκρούσεις ή να γλιστρούν ο ένας στον άλλο.

2. Μπαλόνι νερού
Πολλές από τις διασκεδαστικές υπαίθριες δραστηριότητες που αγαπούν περισσότερο τα παιδιά επικεντρώνονται στο νερό. Και το νερό-μπαλόνι είναι ένα αγαπημένο της οικογένειας αλλά και της γειτονιάς.

3. Δημιουργήστε λάσπη σε εξωτερικούς χώρους

Ποια είναι τα στοιχεία που αγαπούν περισσότερο τα παιδιά; Νερό και βρωμιά, και όταν συνδυάσετε τα δύο, θα είναι στον παράδεισο παίζοντας έξω και δημιουργώντας λάσπη.Ένα υπέροχο βαρετό για αυτούς πρωινό στο χωριό μετατράπηκε σε πρωινό χαράς,γέλιου,φαντασίας.Δοκιμάστε το!

4. Υπαίθριο κυνήγι εξευρεύνησης
Αν θέλετε να βγείτε έξω, να διασκεδάσετε λίγο στα μονοπάτια πεζοπορίας ή να εξερευνήσετε το πάρκο της γειτονιάς σας περισσότερο…. ένα υπαίθριο κυνήγι  είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος  και ο ενθουσιασμός θα είναι μεγάλος και να ασχολούνται με τη φύση.

5. Πραγματοποιήστε έναν διαγωνισμό στη Φύση

Μπορείτε να κάνετε αυτή τη διασκεδαστική υπαίθρια δραστηριότητα με τα παιδιά σας σε ένα πάρκο ή σε μια πεζοπορία. Συγκεντρώνοντας μια επιλογή από πέτρες διαφόρων μεγεθών, δείτε ποιος μπορεί να χτίσει την υψηλότερη στοίβα βράχου!!!Μια διαδρομή με το ποδήλατο με χρόνους ή μέτρο για το μεγαλύτερο άλμα!!

6. Ρυθμίστε μια διασκέδαση με μια κατασκήνωση
Μια σκηνή βγάλτε μερικές κουβέρτες είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε μια σκηνή για μια γεμάτη μέρα δραστηριοτήτων έξω από τα παιδιά σας. Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες! Μπορείτε να κάνετε πικνίκ, να διαβάσετε βιβλία, να κατασκηνώσετε όλη τη νύχτα αν ο καιρός είναι καλός και να αφήσετε τις ελεύθερες τις φαντασίες.

7. Χρωματίστε τις πέτρες
Με λίγη μπογιά  που έχουν δημιουργηθεί μόνο για ζωγραφική, τα παιδιά σας μπορούν να δημιουργήσουν μίνι αριστουργήματα με εμπνευσμένα και ευγενικά μηνύματα που μπορούν να αφήσουν γύρω από τη γειτονιά σας, το σχολείο, τα πάρκα και τους κοινόχρηστους χώρους.

8.Φτιάξτε το δικό σας παγωτό
Τίποτα δεν είναι τόσο ικανοποιητικό όσο ένα κρύο παγωτό (ή γιαούρτι) σε μια ζεστή μέρα. Μου αρέσει να εμπλέκω τα παιδιά στο μαγείρεμα του φαγητού που τρώνε και ένα περιστασιακό γλυκό δεν αποτελεί εξαίρεση.Και βγείτε έξω να το απολαύσετε συνδυάζοντας αργότερα και ένα εξωτερικό επιτραπέζιο.

Βγείτε έξω σήμερα με αυτές τις ιδέες διασκέδασης και απλής υπαίθριας δραστηριότητας
Το να βγεις έξω στη φύση και να είσαι σε «καταπράσινα περιβάλλον» έχει αμέτρητα οφέλη για την παιδική ανάπτυξη, τη διάθεση και την εστίαση. Έτσι, επιλέξτε οποιαδήποτε από αυτές τις διασκεδαστικές και εύκολες υπαίθριες δραστηριότητες για τα παιδιά την επόμενη φορά που θέλετε να εμπνεύσετε τη φαντασία τους, να παρακολουθήσετε τη δημιουργικότητά τους να ανθίζει, να ακούσετε το γέλιο τους και να παρακολουθήσετε τη χαρά στα πρόσωπά τους να είναι έξω στη φύση.

 

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.