Εάν τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής, τα ίδια τα παράθυρα είναι τα μάτια ενός διαμερίσματος!!!

Posted on

Εάν τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής, τα ίδια τα παράθυρα είναι τα μάτια ενός κτιρίου, επιτρέποντας το φυσικό φως μέσα, καθορίζοντας ταυτόχρονα την εμφάνιση της πρόσοψης. Η επιλογή μεταξύ των πολλών διαθέσιμων τύπων παραθύρων είναι μια άσκηση με στυλ, λειτουργικότητα και πρακτικότητα. Τα σωστά παράθυρα μπορούν να προσθέσουν χαρακτήρα στην πρόσοψη ενός σπιτιού, να κάνουν τα εσωτερικά δωμάτια να αισθάνονται φωτεινά και φιλόξενα, να μετριάσουν τον εξωτερικό θόρυβο και να επηρεάσουν την ενεργειακή απόδοση. Ακολουθεί μια σειρά από τα πιο δημοφιλή στυλ παραθύρου για να διαλέξετε, είτε κατασκευάζετε ένα νέο σπίτι είτε ανακαινίζετε ένα υπάρχον διαμέρισμα.

Τα παράθυρα φύλλων αποτελούνται από κινητά πάνελ “φύλλου” που χρησιμεύουν ως πλαίσια για υαλοπίνακες. Τα μονόφυλλα παράθυρα των φύλλων αναφέρονται σε εκείνα με ένα σταθερό επάνω φύλλο και ένα κινητό πλαίσιο κάτω φύλλου.Τα διπλά κρεμαστά παράθυρα είναι εκείνα στα οποία και τα δύο πάνελ φύλλων μπορούν να ρυθμιστούν για ακόμη καλύτερο εξαερισμό. Τα παράθυρα αυτά υπήρξαν από τότε που εμφανίστηκαν στη Βρετανία και την ηπειρωτική Ευρώπη το 1600. Χαρακτηριστικό της βικτοριανής και της γεωργιανής αρχιτεκτονικής, παραμένουν πανταχού παρόντες.

Ένα ψηλό ορθογώνιο γυάλινο παράθυρο με σταθερή πλάκα επιτρέπει άφθονο φυσικό φως, ενώ προβάλλει την εξωτερική θέα σαν  έργο τέχνης.

Τα κουφώματα παραθύρων αναφέρονται σε οποιοδήποτε παράθυρο εξοπλισμένο με μεντεσέ στο πλάι που επιτρέπει στο παράθυρο να ανοίγει. Αυτός ο εξαιρετικά δημοφιλής τύπος παραθύρου που επιτρέπει ανοιχτα παράθυρα και σε ανάκλιση.

Στη Νέα Υόρκη, ο όρος “casement windows” έχει γίνει ένας όρος μάρκετινγκ ακινήτων που αναφέρεται στα μαύρα μεταλλικά κουφώματα με παράθυρα που χαρακτηρίζουν συχνά τη βιομηχανική αρχιτεκτονική και τις προπολεμικές πολυκατοικίες. Με τα τετράγωνα γεωμετρικά μαύρα παράθυρα, αυτά τα εντυπωσιακά παράθυρα έχουν γίνει τάση, τόσο σε κτίρια εποχής όσο και σε νέα κτίρια, χάρη στη συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα του βιομηχανικού κομψού σχεδιασμού και την εκτεταμένη επανατοποθέτηση της αχρησιμοποίητης βιομηχανικής αρχιτεκτονικής σε όλο τον κόσμο.

Ένα παράθυρο σε προεξοχή είναι ένα κεντρικό παράθυρο ή μια ομάδα παραθύρων που πλαισιώνεται από πρόσθετα παράθυρα που βγαίνουν από τους τοίχους και δημιουργούν ένα “κόλπο” μέσα σε ένα δωμάτιο. Τα καμπυλωτά παράθυρα ονομάζονται παράθυρα με τόξο. Τα παράθυρα σε προεξοχή προσθέτουν χαρακτήρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο, καθώς και μια πολυτελή φυσική ποσότητα φωτός. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της βικτοριανής αρχιτεκτονικής.

Τα παράθυρα σε στιλ Dormer προεξέχουν από την οροφή ενός σπιτιού. Ένα παράθυρο dormer μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρέχει φυσικό φως και ως εκ τούτου να αυξήσει τον χρησιμοποιήσιμο χώρο σε μια σοφίτα, και μπορεί να βρεθεί σε διάφορα στυλ αρχιτεκτονικής σε όλο τον κόσμο, από τα δωμάτια υπηρέτριων στον τελευταίο όροφο μέχρι σε πολυτελής  πολυκατοικίες.

Τα γαλλικά παράθυρα χωρίζονται κατακόρυφα στη μέση και ανοίγουν και στις δύο πλευρές.. Οι γαλλικές πόρτες παραθύρων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να χωρίσουν ένα γραφείο στο σπίτι από τον κύριο χώρο , να συνδέσουν μια κουζίνα με ένα  σαλόνι . Τα γαλλικά παράθυρα και οι πόρτες μπορούν να κατασκευαστούν από ξύλο, μέταλλο ή πιο συχνά σήμερα από βινύλιο.

Αν έχετε καταπληκτική θέα και  υπαίθριο χώρο, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το επιδείξετε παρά με μεγάλες εκτάσεις τζαμαρίας.Η ένας μοναδικός τρόπος να συνδυάσετε εξωτερικό χώρο με εσωτερική κουζίνα.!

Ένα παράθυρο φεγγίτη είναι ουσιαστικά ένα παράθυρο για τη στέγη σας. Σε αυτό το σημείο της σοφίτας που βρίσκεται σε ένα σπίτι με κεκλιμένη οροφή, ένας μεγάλος φεγγίτης επιτρέπει στο φως να πλημμυρίσει και να κυκλοφορήσει ο αέρας, κάνοντας ό, τι μπορεί να μη χαθούν τετραγωνικά αλλά και να γίνει  χρησιμοποιούμενος χώρος. Οι φεγγίτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε μια επίπεδη οροφή για να επιτρέψουν το φυσικό φως να ρέει σε ένα σκοτεινό διάδρομο ή ένα μπάνιο που δεν έχει φως ή οπουδήποτε αλλού που θα μπορούσε να επωφεληθεί.

Τα τοξωτά παράθυρα χρονολογούνται από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Τα παράθυρα Lancet με καμάρες αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα πολλών από τους μεγάλους καθεδρικούς ναούς γοτθικού τύπου. Αλλά σήμερα είναι πιθανό να βρείτε αυτήν την καμπύλη  ως χαρακτηριστικό σπιτιού παραδοσιακού στιλ ή νέας κατασκευής για να δημιουργήσετε αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον με μια εναλλακτική λύση από τα τυπικά ορθογώνια σχήματα παραθύρων.

Καλή επιτυχία!!!

 

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.