Εκφοβισμός-αυτό είναι το”Παιχνίδι”που θα αντληφθεί αυτό το συναίσθημα.

Posted on

Ιστορίες σχετικά με τον εκφοβισμό σε όλες τις ειδήσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  είναι συχνο θέμα.

Είδα μια  ανάρτηση στο Facebook από το Relax Kids Tamworth που οδήγησε πραγματικά το μήνυμα για το πώς να μεταχειρίζεστε τους άλλους στο σπίτι με έναν αξέχαστο τρόπο. Αν και η ανάρτηση είναι καποιων ετών και έχει κοινοποιηθεί πάνω από 245.000 φορές, δεν το είχα ξαναδεί! Με άγγιξε πραγματικά και έτσι ήθελα φυσικά να το μοιραστώ μαζί σας. Το Relax Kids διδάσκει «Μαθήματα δραστηριότητας και χαλάρωσης – δημιουργώντας ήρεμα, σίγουρα παιδιά», σύμφωνα με τη σελίδα τους στο Facebook, και χρησιμοποίησε αυτήν την εικόνα σε μία από τις τάξεις τους.

Δήλωσε συμμετοχή για ενα σετ χειροποίητων σαπουνιών εδώ https://www.facebook.com/myfeelingLovee/photos/a.2430750713803624/2655525237992836/

Διδάσκοντας στα παιδιά πώς να αντιμετωπίζουν τους άλλους με μόνο δύο μήλα!!

Ο δάσκαλος δημοσίευσε αυτήν τη φωτογραφία με δύο πολύ διαφορετικά μήλα, και  είπε:

Σήμερα σε ένα από τα μαθήματά μας, εισήγαγα τα παιδιά σε δύο μήλα (τα παιδιά δεν το ήξεραν, αλλά πριν από το μάθημα είχα ρίξει επανειλημμένα ένα από τα μήλα στο πάτωμα, δεν μπορούσατε να το πείτε, και τα δύο μήλα φαίνονται τέλεια). Μιλήσαμε για τα μήλα και τα παιδιά περιέγραψαν πώς και τα δύο μήλα φαινόταν το ίδιο. Και τα δύο ήταν κόκκινα, είχαν παρόμοιο μέγεθος και φαινόταν αρκετά ζουμερά για να φάνε.

Πήρα το μήλο που έπεσα στο πάτωμα και άρχισα να λέω στα παιδιά πώς δεν μου άρεσε αυτό το μήλο, ότι νόμιζα ότι ήταν αηδιαστικό, ήταν ένα φρικτό χρώμα.Τους είπα ότι επειδή δεν μου άρεσε, δεν ήθελα ούτε να τους αρέσει.

Μερικά παιδιά με κοίταξαν σαν να ήμουν τρελός, αλλά περάσαμε στο μήλο γύρω από τον κύκλο που το ονομάζει «είσαι ένα δύσοσμο μήλο», «δεν ξέρω καν γιατί υπάρχει», «πιθανότατα έχεις σκουλήκια μέσα σου »κ.λπ.

Στη συνέχεια περάσαμε ένα άλλο μήλο και ξεκινήσαμε να του λέμε ευγενικά λόγια, “Είσαι ένα υπέροχο μήλο”, “Το δέρμα σου είναι όμορφο”, “Τι όμορφο χρώμα είσαι” κ.λπ.

Στη συνέχεια, σήκωσα και τα δύο μήλα, και πάλι, μιλήσαμε για τις ομοιότητες και τις διαφορές, δεν υπήρξε καμία αλλαγή, και τα δύο μήλα φαίνονταν τα ίδια.

Έπειτα έκοψα τα μήλα ανοιχτά. Το μήλο που ήμασταν ευγενικοί ήταν καθαρό, φρέσκο ​​και ζουμερό.

Το μήλο στο οποίο είπαμε άσχημα λόγια ήταν μώλωπες…

Νομίζω ότι υπήρχε μια στιγμή σκέψης για τα παιδιά αμέσως. Το κατάλαβαν πραγματικά, αυτό που είδαμε μέσα σε αυτό το μήλο, οι μώλωπες και τα σπασμένα κομμάτια είναι αυτό που συμβαίνει μέσα σε όλους μας όταν κάποιος μας κακομεταχειρίζεται με τα λόγια ή τις πράξεις του.

Όταν οι άνθρωποι εκφοβίζονται, ειδικά τα παιδιά, αισθάνονται φρικτά μέσα τους και μερικές φορές δεν δείχνουν ή λένε στους άλλους πώς αισθάνονται. Εάν δεν είχαμε ανοίξει αυτό το μήλο, δεν θα γνωρίζαμε ποτέ πόνο που είχαμε προκαλέσει.

Μοιράστηκα τη δική μου εμπειρία να υποφέρω απο τα άσχημα λόγια κάποιου την περασμένη εβδομάδα. Εξωτερικά κοίταξα ΟΚ, χαμογελούσα ακόμα. Όμως, στο εσωτερικό κάποιος με είχε προκαλέσει πολύ πόνο με τα λόγια τους και πονάω.

Σε αντίθεση με ένα μήλο, έχουμε τη δυνατότητα να το εμποδίσουμε να συμβεί. Μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά ότι δεν είναι εντάξει να λένε άσχημα πράγματα ο ένας στον άλλο και να συζητήσουμε πώς αισθάνονται για τους άλλους. Μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας να υπερασπίζονται το ένα το άλλο και να σταματούν κάθε μορφή εκφοβισμού, όπως έκανε σήμερα ένα μικρό κορίτσι όταν αρνήθηκε να πει άσχημα λόγια στο μήλο.”

Όλο και περισσότεροι τραυματισμοί και ζημιές συμβαίνουν στο εσωτερικό εάν κανείς δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει τον εκφοβισμό. Ας δημιουργήσουμε μια γενιά ευγενικών, φροντίδας παιδιών.

Η γλώσσα δεν έχει οστά, αλλά είναι αρκετά ισχυρή για να σπάσει μια καρδιά. Προσοχή λοιπόν με τα λόγια σας.

Δεν ξέρω για σένα, αλλά αυτό με έκανε να νιώθω ΟΛΑ τα είδη WOW αφού το διάβασα.
Πω πω, αυτό είναι βαθύ! Πω πω, αυτό είναι ισχυρό! Πω πω, αυτό είναι τόσο εύκολο για τα παιδιά να καταλάβουν και να πάρουν την καρδιά τους!

Ανυπομονώ να το μοιραστώ με το παιδί μου!

Λοιπόν, τι πιστεύετε για την επίδειξη του «εκφοβισμένου μήλου»; Νομίζω ότι είναι ένα μάθημα που διευκολύνει τα παιδιά να καταλάβουν πώς μπορούν να βλάψουν τις λέξεις και ένα που θα κολλήσει και με τα παιδιά. Θα κάνετε αυτό το demo για τα παιδιά σας;

 

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.