Φετα ψωμί με υπέροχα συστατικά!!

Posted on

Μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή!!!!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τις ντομάτες στο φούρνο
5 σκελίδες σκόρδο, σπασμένα
10 φρέσκα κλαδάκια θυμάρι
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι 

2 φέτες ψωμί
1/4 φλιτζάνι πέστο(την παίρνω έτοιμηη,εσύ αν θέλεις και ξέρεις φτιάξτην σπίτι σου)
1 μικρό ή 1/2 μεγάλο αβοκάντο, ψιλοκομμένο
τόνο με ελαιόλαδο
αγγούρι 1/2 φέτες
Ξύσμα 1 λεμονιού
1/4 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 275 βαθμούς.
Τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα μικρό ρηχό ταψί και διασκορπίστε το σκόρδο και το θυμάρι γύρω τους. Καρυκεύστε με αλάτι  και στη συνέχεια ρίξτε το ελαιόλαδο πάνω του.
Ψήνουμε έως ότου οι ντομάτες σπάσουν και καραμελωθούν. Αφήστε το να κρυώσει.
Φυλάσσετε σε ένα βάζο στο ψυγείο  έως και ένα μήνα, καλυμμένο με ελαιόλαδο που τα διατηρεί σφραγισμένα και φρέσκα για περισσότερο.

Φρυγανίστε τις ΄φετες ψωμί  στη σχάρα ή στην τοστέρα.

Σε κάθε φέτα απλώστε 2 κουταλιές της σούπας πέστο και, στη συνέχεια, τοποθετήστε μια κουταλιά αβοκάντο κομμάτια.
Στη συνέχεια  βάζουμε τον τόνο, τις φέτες αγγουριού και ντομάτες. Βάλτε λίγα φύλλα βασιλικού, στη συνέχεια γεμίστε με ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο.

Καλή όρεξη!!!

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.