Η φράση αυτή δεν είναι μόνο φράση αλλά στάση ζωής.Είναι επιλογή.

Posted on

Η ζωή και οι απαιτήσεις στη σύχρονη ζωή έχει τρελούς ρυθμούς οπότε η εύρεση ποιοτικού χρόνου για να περνάτε με τα παιδιά σας κάθε μέρα μπορεί να είναι μια πρόκληση.

Η δουλειά θα είναι πάντα εκεί, αλλά τα παιδιά σας δεν θα είναι… Προτού μπορέσετε να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας, τα παιδιά σας θα μεγαλώσουν και θα περιπλανηθούν στον κόσμο από μόνα τους, καθώς προσπαθείτε απεγνωσμένα να καταλάβετε που πήγε και πως πέρασε όλος αυτός ο καιρός…

Πώς να βρείτε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας ;Πρόσφατα έμαθα μια απλή φράση που έχει τη δύναμη να μας βοηθήσει να παραμερίσουμε τις απαιτήσεις της ημέρας, ώστε να μπορούμε να επικεντρωθούμε σε πράγματα όπως οι οικογενειακές σχέσεις. Αυτή η φράση είναι «είναι αρκετά καλή για σήμερα».

Εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, θα πνίξει τη φωνή των εσωτερικών κριτικών μας και θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την προσπάθεια για τελειότητα. Φανταστείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη φράση στην καθημερινή σας ζωή .Το σπίτι και ο κήπος μου είναι αρκετά καλοί για σήμερα. Η δουλειά που έχω κάνει στην παρουσίαση, τον ιστότοπο, το blog, το βιβλίο μου (πείτε το δικό σας ρόλο,πείτε το δυνατά,να το ακούσετε) είναι αρκετά καλή για σήμερα.

 Βλέπετε πόσο ισχυρές είναι αυτές οι λέξεις; Φανταστείτε να χρησιμοποιείτε τη φράση «έκανα το καλύτερο για σήμερα» στην καθημερινή σας ζωή. Σας βοηθά αμέσως να χτυπήσετε ένα άγχος  στη λίστα υποχρεώσεων, ώστε να μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας και να περάσετε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας. Είστε έτοιμοι να αλλάξετε τη ζωή της οικογένειάς σας;

Η φράση αυτή δεν είναι μόνο φράση αλλά στάση ζωής.Είναι επιλογή.Η επιλογή της μητρότητας δεν είναι μόνο υποχρεώσεις αλλά δεν είναι και μόνο αύξηση και ικανοποίηση της δουλειάς…η επιλογή της μητρότητας μπορεί να έχει υποχρεώσεις οπως ανάμεσα σε αυτές είναι οι δουλειές του σπιτιού αλλά είναι και στιγμές χαράς…ζήστε με τα παιδιά σας,κλείσε την οθόνη,άσε το σπίτι και “πέτα” μαζί με τα παιδιά σου και εγώ μαζί με το παιδί μου!

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.