Φθινοπωρινές κατασκευές με τα παιδιά μας!!

Posted on

 

Δημιουργήστε χαριτωμένους σκαντζόχοιρους (ή άλλα ζώα) από κουκουνάρι. Κόψτε έναν μικρό κύκλο τσόχας και στη συνέχεια, επικαλύψτε τις δύο κομμένες άκρες για να κολλήσετε σε σχήμα κώνου. Μόλις στεγνώσει, κολλήστε στην άκρη . Κόψτε δύο μικρότερους κύκλους και συνδέστε με κόλλα για τα αυτιά. Τελειώστε με ένα μικρό μαύρο pom-pom για μια μύτη και μικρές μαύρες χάντρες για τα μάτια.

 

Αυτό το έργο τέχνης είναι εξαιρετικά λαμπρό, επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα αποθέματα τέχνης που έχετε στη διάθεσή σας. Επιλέξτε ένα κλαδί μεσαίου μεγέθους για τη βάση. Κολλήστε τα pom-poms και άλλα διακοσμητικά στοιχεία της επιλογής τους.

 

Χρησιμοποιήστε φύλλα ως γραμματόσημα για να δημιουργήσετε παιδικές χαρτοπετσέτες. Χρωματίστε πρόσφατα πεσμένα, ανθεκτικά φύλλα με πινέλο και βαφή υφάσματος και, στη συνέχεια, πιέστε τη βαμμένη πλευρά του φύλλου στο ύφασμα. Χρησιμοποιήστε ένα καουτσούκ brayer (ή έναν πλάστη που δεν σας πειράζει να βάψετε το χρώμα) για να πιέσετε σταθερά το φύλλο και στη συνέχεια ξεφλουδίστε το φύλλο και επαναλάβετε. Αφήστε να στεγνώσει και ξεπλύνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, ένα δέντρο χρησιμοποιεί τα φύλλα του για να μετατρέψει το φως του ήλιου σε ενέργεια για να το βοηθήσει να αναπτυχθεί. Αυτή η διαδικασία φωτοσύνθεσης βοηθάται από μόρια χλωροφύλλης, που κάνει τα φύλλα πράσινα. Αλλά καθώς οι θερμοκρασίες μειώνονται το φθινόπωρο, η χλωροφύλλη διαλύεται και άλλες χρωστικές ουσίες, που κρύβονται πίσω από το πράσινο, αποκαλύπτονται – έντονα κόκκινα, πορτοκάλια και κίτρινα. Με τρίψιμο αλκοόλ και φίλτρο καφέ, μπορείτε να τα πιέσετε και να διασκεδάσετε.Η διαδικασία ονομάζεται χρωματογραφία. Είστε έτοιμοι να το δοκιμάσετε;

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.