Η Ισπανίδα  Bea Roxas δημιούργησε την Kanya!

Posted on

Η Ισπανίδα  Bea Roxas δημιούργησε την Kanya, μια μάρκα αξεσουάρ από υπολείμματα ζαχαροκάλαμου. Ένα έργο που, εκτός από τις περιβαλλοντικές του δρασεις, έχει κοινωνικό στόχο, καθώς η κατασκευή του πραγματοποιείται στο Batangas των Φιλιππίνων, το οποίο απασχολεί μια αγροτική κοινότητα άνω των 40 ατόμων.

Πώς να ξεκινήσε μια εταιρεία βιώσιμης μόδας στο 68;

Ο σχεδιαστής της μάρκας αξεσουάρ Kanya δείχνει ότι δεν είναι ποτέ πολύ αργά εάν η αιτία είναι καλή. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι της ηλικίας της σκέφτονται να συνταξιοδοτηθούν, η Bea Roxas αποφάσισε να βελτιώσει τη ζωή δεκάδων οικογενειών Φιλιππίνων με ένα πρόγραμμα βιώσιμου τρόπου ζωής. Η Κάνια σημαίνει «για αυτόν» και «για εκείνη» στο Ταγκαλόγκ, τη μητρική γλώσσα των Φιλιππίνων, τη χώρα όπου γεννήθηκε και αναπτύχθηκε αυτή η εταιρεία, εξηγεί η 68χρονη επιχειρηματίας.

Κάθε κομμάτι, που δημιουργήθηκε 100% είναι με το χέρι, είναι μοναδικό και αναπνέει Φιλιππινέζικη παράδοση, όταν κατασκευάζεται στο χωράφι από ζαχαροκάλαμο. Οι τσάντες τους, τα τραπεζομάντιλα, τα καλάθια ψωμιού και τα μαξιλάρια είναι φτιαγμένα με φυσικές υφαντικές ίνες. Μια σειρά προϊόντων vegan με μινιμαλιστικό σχεδιασμό που πωλείται στον ιστότοπο της μάρκας.

Η Κάνια είναι μια επιστροφή στην προέλευση, όπως πρέπει να επιστρέψει η Bea Roxas στα χωράφια της παιδικής της ηλικίας. «Μεγάλωσα περιτριγυρισμένη από ζαχαροκάλαμο επειδή ήταν οικογενειακή επιχείρηση. Πριν από την Κάνια, έφερα υφάσματα φτιαγμένα με φυσικές ίνες που ένας φίλος από την Ισπανία στις Φιλιππίνες », εξηγεί η σχεδιαστρια. Πηγαίνοντας τις Φιλιππίνες, την Ισπανία και τη Γαλλία, η επιχειρηματίας ξεκίνησε δημιουργώντας μια εταιρεία χειροτεχνίας των Φιλιππίνων και, στη δεκαετία του ’90, πρωτοστάτησε στην εμπορία υφασμάτων από φυσικές ίνες.

Η παγκόσμια παραγωγή ζαχαροκάλαμου αφήνει πίσω του εκατομμύρια τόνους  κάθε χρόνο, ένα φυσικό απόβλητο του οποίου η καύση είναι σημαντική συμβολή στην εκπομπή μονοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Η διαδικασία ανακύκλωσης που αναπτύχθηκε από τη μάρκα, πλήρως χειροποίητη, κατάφερε να αποκτήσει μια φυσική, στιβαρή, ανθεκτική και καλής ποιότητας ίνα. Επιπλέον, δεν είναι μόνο ανακυκλώσιμο, αλλά 100% λιπασματοποιήσιμο και βιοαποικοδομήσιμο. Μια καινοτόμος και βιοτεχνική διαδικασία που συνδυάζει τις ίνες του ζαχαροκάλαμου με το βαμβάκι και τον ανανά, δημιουργώντας ένα ύφασμα που σέβεται το περιβάλλον.

Όλη η κατασκευή γίνεται στις Φιλιππίνες, καθώς ο στόχος του έργου είναι οι εργαζόμενοί του να έχουν τροφή όλο το χρόνο. Προηγουμένως, αυτή η κοινότητα αγροτών που ήταν αφιερωμένη στην προσωρινή καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου κατείχε μόνο έξι μήνες το χρόνο, ενώ οι άλλοι έξι έπρεπε να περιμένουν την ανάπτυξη του ζαχαροκάλαμου. Αλλά τώρα, χάρη στις επιχειρήσεις που έμαθαν στο ράψιμο, το σχεδιασμό και τη μεταφορά προϊόντων Kanya, μπορούν να ζήσουν με ζαχαροκάλαμο το υπόλοιπο του έτους, δημιουργώντας εισόδημα για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους, χάρη στη νέα χρήση απορριμμάτων από ζαχαροκάλαμο ως υλικό ύφασμα.

Στήριξε και εσύ τη βιώσιμη μόδα γιατί χρειάζεται να σεβαστούμε το περιβάλλον που με κόστος αυτή τη στιγμή μας φιλοξενεί…. #myfeeling

 

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.