Γιατί καπνίζεις ακόμη;

Posted on

Η Ψυχολογία αποκαλύπτει το πώς η θετική σκέψη βοηθά στην παύση του καπνίσματος !!!

Εάν είστε καπνιστής, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να σταματήσετε από τώρα. Κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο γιατί η νικοτίνη είναι ένας ισχυρός εθισμός. Ωστόσο, η πρόοδος στην υποστήριξη διακοπής του καπνίσματος και στη θεραπεία αντικατάστασης νικοτίνης είναι απόλυτα δυνατόν να συμβεί!

Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ
Κάποιες ταινίες που έχεις παρακολουθήσεισου έχουν ανοιξει τα μάτια, καθώς έδειχναν εικόνες ασθενών με πνεύμονες που μαυρίστηκαν και παραμορφώθηκαν από χρόνια καπνίσματος. Ο βαθύς πόνος και η ταλαιπωρία από εμφύσημα τελικού σταδίου και καρκίνο του πνεύμονα είναι ευρέως γνωστές. Δεν θέλετε αυτές τις ασθένειες αλλά δεν ξέρω αν ποτέ κλείσατε τα μάτια σας και είδατε τη σκηνή που σβήνατε και απέναντι σας είχατε το παιδί σας και ξέρατε πως αν φροντίζατε καλύτερα τον ευατό σας,ίσως να ζούσατε περισσότερο τα παιδιά σας,να μην έχαναν τόσο άδικα το στήριγμα τους…γιατί η ενημέρωση υπάρχει,οι κίνδυνοι είναι γνωστοί και όμως,κάποιοι δεν έχουν κάνει εικόνα που θα τους δώσει έναν τεράστιο πόνο….

ΚΑΠΝΙΣΜΑ & ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ
Η ερωτική σχέση του κόσμου με τον καπνό υπήρξε μια επικίνδυνη ένωση εδώ και χιλιάδες χρόνια. Όταν οι Ευρωπαίοι εξερευνητές ήρθαν στις ακτές της Αμερικής, διαπίστωσαν ότι ο καπνός είχε θέση σεβασμού στις ιερές τελετές των αυτόχθονων ανθρώπων. Κατά τον αποικισμό, μετά τον αγώνα για ανεξαρτησία, και στη σύγχρονη εποχή, ο καπνός παραμένει σημαντική καλλιέργεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, πολλές πολιτείες και τοπικοί νόμοι απαγορεύουν στις γυναίκες το κάπνισμα στο κοινό. Με την έλευση του δικαιώματος ψήφου των γυναικών και των γυναικών που εντάχθηκαν στο εργατικό δυναμικό κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η κοινή γνώμη κλονίστηκε και πολλές γυναίκες είδαν το κάπνισμα τσιγάρων ως λαμπερό έμβλημα της ελευθερίας.

Ακόμη και μετά τη θέσπιση νόμων για την υποβολή προειδοποίησης για την υγεία από τον Αμερικανό Γενικό Χειρουργό σε κάθε συσκευασία τσιγάρων και πούρων, μεγάλες εταιρείες καπνού χρησιμοποίησαν πονηρές διαφημιστικές εκστρατείες για να παρασύρουν τους νέους στο κάπνισμα. Τηλεόραση, περιοδικά και οι χρυσές οθόνες ήταν φλεγόμενα με ελκυστικά μοντέλα και ηθοποιούς που είναι έτοιμοι με ένα τσιγάρο στο χέρι.

Οι διαφημίσεις για χαριτωμένα, αρωματικά τσιγάρα χρησιμοποίησαν τα θέματα απελευθέρωσης των γυναικών για να προσελκύσουν τις γυναίκες. Οι σκληροί καουμπόηδες έκαναν άλογο με μια αγαπημένη μάρκα τσιγάρου που κρέμεται από τα χείλη τους . Δυστυχώς, αυτές οι λεπτές εικόνες λειτούργησαν και γοητεύουν ολόκληρες γενιές ανά τον κόσμο.

Έλέγχεις ή σε ελέγχουν;
Όπως και με οποιαδήποτε κατάχρηση ουσιών, αρχικά είχατε τον έλεγχο. Πιθανότατα απολαύσατε αυτήν την αρχική βιασύνη της ενέργειας με αυτό το πρώτο καπνό. Ίσως, αρχίσατε το κάπνισμα σε νεαρή ηλικία και αισθανθήκατε ένοχη απόλαυση από το να κάνετε κάτι άτακτο και επικίνδυνο. Μπορεί να είχατε πει στον εαυτό σας ότι θα μπορούσατε να σταματήσετε ανά πάσα στιγμή, αλλά σύντομα ανακάλυψα ότι ο καπνός είχε τον έλεγχο της ζωής σας.

Το πρώτο σας βήμα για να σπάσετε τη ζωή της νικοτίνης στη ζωή σας είναι να παραδεχτείτε ότι έχετε ένα πρόβλημα που είναι εκτός ελέγχου. Η νικοτίνη είναι πολύ εθιστική, σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά. Για διακοπή του καπνίσματος, χρειάζεστε μια ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα.

Πολλοί πρώην καπνιστές είπαν ότι το να χτυπήσεις την ψυχολογική εξάρτηση ήταν ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι του ταξιδιού τους. Όταν άνοιξαν το μυαλό τους στην ευσπλαχνία και τη θετική σκέψη, ήταν ευκολότερο να πολεμήσουν τους πόθους και να σταματήσουν το κάπνισμα για πάντα. Η νίκη τους ξεκίνησε στο μυαλό τους και αναθεώρησε τα πρότυπα σκέψης.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ Σκέψης
Μπορεί η θετική σκέψη να ωφελήσει τη διακοπή του καπνίσματος και να σας βοηθήσει να αποφύγετε ασθένειες που σχετίζονται με τους πνεύμονες και άλλες σχετικές ασθένειες; Το μυαλό σας είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να νικήσετε τον εθισμό.

Εάν είστε καπνιστής εδώ και χρόνια, ίσως νομίζετε ότι είναι πολύ αργά για εσάς. Πολλοί μακροχρόνιοι καπνιστές λένε ότι έχουν καπνίσει τόσο πολύ, και μπορεί επίσης να συνεχίσουν…

Δεδομένου ότι ο εθισμός στη νικοτίνη ξεκίνησε στο μυαλό σας, το ίδιο κάνει και η διακοπή σας. Αντιστρέψτε μερικές από τις εικόνες που είχατε ενέπνευσε να καπνίζετε. Αντί να σκέφτεστε ότι το κάπνισμα σας κάνει να φαίνεστε νέοι;, συνειδητοποιήστε πόσο θαυμάσιο φαίνεται και πως θα βοηθήστε την αυτοπεποίθηση σας οταν συνθλίβετε τη συνήθεια. Επανεξετάστε ολόκληρη τη στάση σας για το πώς το κάπνισμα επηρέασε τον τρόπο ζωής και την υγεία σας.

 

Οραματιστείτε πόσο διαφορετική θα είναι η ζωή όταν δεν είστε πλέον στη συνήθεια του καπνίσματος. Τα μαλλιά και τα ρούχα σας δεν θα μυρίζουν πλέον  και θα χάσετε αυτούς τους άσχημους λεκέδες νικοτίνης στα νύχια και τα δόντια σας. Οπτικοποιήστε όλα τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε όταν σταματήσετε να αγοράζετε προϊόντα καπνού και θα πρέπει να σκεφτείτε όλα τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτά τα επιπλέον χρήματα.

Βεβαιωθείτε στον εαυτό σας κάθε μέρα ότι είστε ένα όμορφο, στοργικό άτομο που αξίζει να αγαπηθεί. Πείτε στον εαυτό σας ότι παίρνετε τον έλεγχο της ζωής σας . Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι θα είστε ευγενικοί, στοργικοί και υπομονετικοί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διακοπής.

Καθώς κοιτάζετε στον καθρέφτη, χαμογελάστε και πείτε ότι είστε η εικόνα της υγείας και αρνούνται να αφήσετε τα τσιγάρα να σας απειλήσουν με πνευμονική νόσο ή άλλες διαταραχές. Δηλώστε τον εαυτό σας ως νικητή και επιζών!

Καταγράψτε την καθημερινή σας επιτυχία!

Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο ένα ημερολόγιο που βασίζεται σε υπολογιστή, ένα φθηνό σχολικό σημειωματάριο ή ένα περίτεχνο χειροποίητο περιοδικό. Πρέπει να γράφετε όποτε σας αρέσει ή όταν παίρνετε την επιθυμία για ρουφηξιά. Ίσως θα μπορούσατε να γράψετε για τις πρώτες σας εμπειρίες με το κάπνισμα και πώς παραπλανήθηκε η σκέψη σας.

Ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές σελίδες για να αφιερώσετε τις δηλώσεις σας για να αλλάξετε τη στάση σας σχετικά με το κάπνισμα. Μια άλλη ενότητα μπορεί να δεσμευτεί για να θυμηθείτε τα αρνητικά αποτελέσματα του καπνίσματος, όπως δύσοσμα ρούχα, πρόωρη γήρανση, απώλεια χρημάτων, εμφύσημα και καρκίνο του πνεύμονα. Στο κάτω μέρος κάθε σελίδας, διαβεβαιώστε τον εαυτό σας ότι κάνετε τις θετικές αλλαγές που απαιτούνται για να αποφύγετε αυτές τις ενοχλητικές παρενέργειες.

Γνωρίζατε ότι το σώμα σας αρχίζει να επουλώνεται αμέσως μόλις σταματήσετε το κάπνισμα; Πιθανότατα θα εκπλαγείτε που μπορείτε να περπατήσετε σε μεγαλύτερες αποστάσεις και να κάνετε περισσότερα πράγματα χωρίς να χάσετε την αναπνοή σας ή να έχετε βήχα. Για να αποφύγετε το κάπνισμα, σκεφτείτε να κάνετε βόλτες και θαυμάστε την ομορφιά του κόσμου γύρω σας που δεν θολώνεται από τον καπνό του τσιγάρου.

ΤΕΛΙΚΕΣ Σκέψεις
Η διακοπή κάθε εθισμού, όπως το κάπνισμα, απαιτεί ένα καλό σύστημα υποστήριξης. Μπορεί να περιλαμβάνει θεραπεία αντικατάστασης νικοτίνης.

Η θετική σκέψη μπορεί να είναι ο οδηγός σας. Η βελτίωση της υγείας σας και η αποφυγή των πνευμονικών παθήσεων αξίζει τον κόπο. Αφήστε τον μουντό καπνό πίσω σας και μπείτε στον καθαρό αέρα ενός νέου τρόπου ζωής.

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.