Κλουκίνες στο My Feeling!!

Posted on

Η θέση του My Feeling είναι να στηρίζει και να αναδικνύει Ελληνικές επιχειρήσεις και παραγωγούς.Σήμερα θα γνωρίσουμε καλύτερα μια Ελληνική Εταιρεία!

ΚΛΟΥΚΙΝΕΣ: Ιδιαίτερο όνομα και αναρωτιέμαι πώς το εμπνευστήκατε;

Η έμπνευσή μας για την ονομασία της εταιρείας μας και του brant name, ήταν ο τόπος καταγωγής μας που τόσο αγαπάμε. Με την ονομασία Κλουκινοχώρια ή Κλουκίνες ή χωριά της Νωνάκριδας, ονομάζεται ένα σύμπλεγμα ορεινών χωριών της Αχαΐας της πρώην επαρχίας Καλαβρύτων: Περιστέρα (ο τόπος καταγωγής μας), ο Σόλος, το Μεσσορούγι, τα Χαλκιάνικα, το Βουνάκι, η Αγία Βαρβάρα, η Ζαρούχλα  και το Αγρίδι. Η ονομασία Κλουκινοχώρια προέρχεται από την εποχή της Φραγκοκρατίας, όπου η περιοχή και τα χωριά γύρω από την Ακράτα και στον δρόμο προς τα Καλάβρυτα, που είναι κτισμένα στον Χελμό, ήταν φέουδο του Λατίνου αρχιεπισκόπου της Πάτρας, Αντέλμου, ο οποίος το παραχώρησε ως μετόχι στην Παρισινή  Μονή του Κλουνύ.  Τα χωριά αυτά είναι γνωστά και για τους μάστορες της πέτρας. Στα όρια της περιοχής βρίσκεται η Νεραϊδόραχη (2.340 μ.) και τα Ύδατα της Στυγός, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία η Θέτιδα βάφτισε τον Αχιλλέα και τον έκανε αθάνατο.

Ποιες οι σκέψεις που σας οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της μοναδικής εταιρείας;

Έπειτα από ώριμη σκέψη, αναμονή και υπομονή, αδράξαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε αυτό το εργαστήριο. Θέλαμε να ασχοληθούμε με κάτι που ξέραμε ήδη από μικρές (βλέποντας τη γιαγιά τη μαμά), να «ζωντανέψουμε» παλιές ελληνικές παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής, κυρίως ζυμαρικών και συγχρόνως να προωθήσουμε συνταγές του τόπου μας. Επιπρόσθετα, κάνοντας έρευνα αγοράς, αναζητήσαμε τον ιδανικό χώρο για να «στεγάσουμε»  το όνειρό μας. Έχοντας στο μυαλό και στην καρδιά μας τις μυρωδιές που κατέκλειναν το σπίτι μας από τον απλωμένο τραχανά και τις χυλοπίτες, θέλαμε να  αναβιώσουμε την παράδοση σε ένα περιβάλλον που συνταιριάζει το παλιό με το νέο.

Από πού αντλείτε τις πρώτες ύλες;

Για εμάς η τροφή που καταναλώνουμε σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, κατοικώντας σε χωριό, βασίζεται σε βιολογικά παραδοσιακά προϊόντα. Τα  φρούτα και τα λαχανικά είναι από τον κήπο μας, ακόμη και η ζωική τροφή, αφού έχουμε δικά μας ζώα. Έτσι, κύριο μέλημά μας είναι η χρήση τέτοιων πρώτων υλών, δικών μας αλλά και  μικρών παραγωγών, πιστοποιημένα από κρατικούς ελέγχους. Με αυτά τα κριτήρια επιλέγονται και τα υπόλοιπα προϊόντα που έχουμε στο μαγαζί. Μπορούμε επίσης να σας δώσουμε  πρωτότυπες συνταγές για το μαγείρεμα των προϊόντων μας που όπως καταλάβατε έχουν υψηλή διατροφική αξία!

Τι προϊόντα μπορούμε να βρούμε στο εργαστήριό σας;

Παράγουμε φρέσκα νωπά ζυμαρικά ημέρας, αλλά και παραδοσιακά ζυμαρικά με χειροποίητο τρόπο κατασκευής. Έχουμε επίσης εκπληκτικό τραχανά από κατσικίσιο γιαούρτι, ή με φρέσκα λαχανικά τριμμένα στο κόσκινο με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο της γιαγιά μας. Οι χυλοπίτες μας επίσης είναι περιβόητες, από αυγά ελευθέρας βοσκής και κατσικίσιο γάλα, όπως επίσης το κριθαράκι, οι βίδες, τα λαζάνια και πολλά άλλα ζυμαρικά σε παραλλαγές γεύσεων (πχ. με μελάνι σουπιάς, λαχανικά κλπ). Ακόμα διαθέτουμε σε μικρή παραγωγή γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες. Εκτός από τα παραπάνω δικής μας παραγωγής προϊόντα, κανείς μπορεί να βρει τσάι και ρίγανη από τον Χελμό, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά, εμφιαλωμένα κρασιά, όλα επιλεγμένα από μικρούς παραγωγούς με κριτήριο την ποιότητα και τα αγνά υλικά.

Έχετε προσεγγίσει ολικής άλεσης προϊόντα, καθώς και προϊόντα που εξυπηρετούν ανθρώπους με σάκχαρο ή που έχουν ευαισθησία στη γλουτένη;

Έχουμε εντάξει ήδη στην παραγωγή μας προϊόντα με βιολογικά άλευρα, όπως το αλεύρι ζέα, ποικιλίας dinkel, καθώς και άλευρα ολικής άλεσης από εξαιρετικές ποικιλίες δίκοκκου σιταριού και σιμιγδάλι πρώτης ποιότητας. Όλα αυτά έχουν χαμηλό δείκτη σε περιεκτικότητα γλουτένης. Ωστόσο, κατά την πορεία, φιλοδοξούμε να αποκτήσουμε ξεχωριστή γραμμή παραγωγής με προϊόντα χωρίς γλουτένη, έτσι ώστε να εξυπηρετούμε και άτομα που έχουν δυσανεξία σε αυτή.

Τα προϊόντα σας τα προωθείτε σε συνεργαζόμενα καταστήματα ή μπορούμε να τα προμηθευτούμε μόνο από το eshop σας;

Τα προϊόντα μας μπορείτε να τα βρείτε σε συνεργαζόμενα καταστήματα σε Αίγιο, Πάτρα , Αθήνα και Κάλυμνο, καθώς και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα  το οποίο   δημιουργήσαμε με κόπο και μεράκι, σα δεύτερο εργαστήρι μας. Επίσης, μπορείτε και να τα απολαύσετε μαγειρεμένα σε τοπικά εστιατόρια σε Ακράτα και Νωνάκριδα. Ακόμα, μπορούμε να κάνουμε υπέροχες «συνθέσεις» σε όμορφα καλάθια για δώρα για τους φίλους σας!

H Ελληνική εταιρεία Κλουκίνες προσφέρει δώρο 4 συσκευασίες των 500gr δώρο απο το eshop https://www.kloukines-pastalab.com/

και να επιλέξετε τους κωδικούς.Για να συμμετέχεις στο δώρο ακολούθησε το link και τα βήματα που θα διαβάσεις.Καλή επιτυχία!

https://www.facebook.com/myfeelingLovee/photos/a.2430750713803624/2664502610428432/

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.