Γιατί λέμε Συγνώμη;

Posted on

Δύο από τις πιο δύσκολες λέξεις είναι “Λυπάμαι”. Γιατί είναι τόσο δύσκολο για ορισμένους να παραδεχτούν όταν κάνουν λάθος; Η συγνώμη είναι καλή για την ψυχή. Είναι ένας τρόπος για να λάβετε τη συγχώρεση που χρειάζεστε και να προχωρήσετε στη σχέση σας. Παίρνει κάτι αρνητικό και το φέρνει σε θετικό φως.

Είστε ανθρώπινοι και όταν μια κατάσταση γίνεται έντονη, είναι λογικό να λέτε και να κάνετε πράγματα που δεν εννοείτε πραγματικά. Λέτε κάτι στη ένταση της στιγμής που συνήθως δεν θα λέγατε. Δυστυχώς, πληγώσατε άλλους είτε κατά λάθος είτε εκ προθέσεως. Ευτυχώς, καταλαβαίνετε και συνειδητοποιείτε ότι πρέπει να πείτε ότι λυπάστε για τον πόνο που έχετε προκαλέσει σε κάποιον.

Πόσο συχνά έχετε ακούσει μια μητέρα του πατέρα να λέει σε ένα παιδί να ζητήσει συγγνώμη όταν έχει κάνει κάτι λάθος; Το παιδί γκρινιάζει με μισή καρδιά λέει, «Λυπάμαι», παρόλο που δεν εννοούσε κάτι. Αυτά τα είδη συγγνώμων δεν θα λειτουργήσουν για έναν ενήλικα.

Οι άνθρωποι θέλουν να δουν ότι λυπάσαι για τις πράξεις σου και ότι μπορείς να περάσεις αυτή τη στιγμή και σε πράσινα λιβάδια. Ο στόχος είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να μην γίνει αυτό το άτομο εχθρός. Πρέπει να προσφέρετε μια συγνώμη που δεν είναι μόνο αποκαταστατική αλλά ειλικρινή. Πώς μπορείτε να το πετύχετε αυτό και να μην βγείτε ως παιδί που αναγκάζεται σε αυτήν την κατάσταση;

Μερικοί άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να συγχωρήσουν.
Όταν κάποιος τραυματίζεται, ο θυμός του αναλαμβάνει και οι σκέψεις του γίνονται παράλογες. Σκεφτείτε το με τον ίδιο τρόπο που ο θυμός σας θόλωσε την κρίση σας, και είπατε και κάνατε πράγματα που σας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση στην αρχή. Το άτομο που πληγώνεις μπορεί να μην είναι τόσο πρόθυμο να συγχωρήσει ή ακόμη και να ακούσει τη συγγνώμη σου.

Μάθατε από παιδί ότι πρέπει να ζητήσετε συγνώμη, αλλά απλώς και μόνο επειδή γνωρίζετε ότι κάνετε το σωστό, δεν το κάνει πιο εύκολο. Το άτομο που προσβάλλατε μπορεί να είναι θυμωμένο και μπορεί να προκαλεί δυσαρέσκεια εναντίον σας, οπότε μπορεί να μην είναι έτοιμο να ακούσει τι έχετε να πείτε.

Δεδομένου ότι έχετε υπερβεί τα όριά σας, μπορεί να αναρωτηθούν εάν αυτό που λέτε είναι ακόμη και η αλήθεια. Μπορεί να αμφιβάλλουν για τη συγγνώμη και την ειλικρίνειά σας. Το βασικό στοιχείο για την πραγματική επέκταση ή αποδοχή συγγνώμης είναι ο σκοπός.

Κάποιοι μπορεί να δυσκολεύονται να σας συγχωρήσουν με βάση τα όσα έγιναν και ακόμη και αν σας απαλλάξουν, δεν θα ξεχάσουν τη δράση. Μπορεί να μην αξίζετε συγχώρεση, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνετε το σωστό.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ
Η συγνώμη σε κάποιον απελευθερώνει τον πόνο και το βάρος από εσάς και βάζει τη μπάλα στο γήπεδο του. Εάν αρνηθούν τη συγχώρεση, τότε θα τους βλάψει μακροπρόθεσμα;Μετά την ειλικρινή σύγγνώμη σας,δεν σας απασχολεί αν τους βλάψει ή όχι.Εσείς κάνετε το σωστό και η καυτή πατάτα την έχουν οι ίδιοι.Και αυτοί θα αποφασίσουν τι θα την κανουν.Εσεις κοιμηθείτε ήσυχα.

Εάν δεν σας συγχωρήσουν, τότε επιτρέπουν σε ένα μαύρο σύννεφο να κολλήσει πάνω τους. Η συγχώρεση είναι σαν να κοιτάς μέσα από σκούρα γυαλιά γεμάτα θυμό και πίκρα. Εάν είστε αυτός που πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη, μην αφήσετε την υπερηφάνεια σας να σας εμποδίσει.

Πρέπει πραγματικά να λάβετε υπόψη το τι έγινε και το άτομο που αδικήσατε. Μερικοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δεχτούν τη συγχώρεση και να περάσουν πέρα ​​από την πράξη, αλλά άλλοι μπορούν να κρατούν μνησικακίες για χρόνια. Ουσιαστικά, ο συγχρονισμός είναι το παν. Ο στόχος είναι να βεβαιωθείτε ότι το άτομο στο οποίο ζητάτε συγγνώμη είναι στο μέρος για να το λάβετε.

Εάν έχετε ζητήσει συγνώμη για τις ενέργειές σας και αυτό το άτομο σας έχει συγχωρήσει, τότε ήρθε η ώρα να προχωρήσετε. Μην μείνετε στο παρελθόν καθώς μπορεί να υπαγορεύσει το μέλλον σας.

Όταν έχετε ζητήσει συγχώρεση, εάν αποδεχτούν, τότε πρέπει πραγματικά να συγχωρήσουν. Παρόλο που η συγχώρεση δεν σημαίνει ξεχνάω αλλά σημαίνει μετάβαση από αυτό το γεγονός. Ποτέ δεν είναι διασκεδαστικό να είσαι με κάποιον που συνεχώς αναφέρει όλα τα αδικήματά σου. Μπορεί να είπαν ότι σε συγχωρούσαν, αλλά οι πράξεις τους μιλούν πολύ πιο δυνατά από τα λόγια τους.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ:
Μην περιμένετε τα πράγματα να επανέλθουν στο φυσιολογικό. Σε πολλές περιπτώσεις, χρειάζεται χρόνος για να θεραπεύσετε τα ζητήματα, παρόλο που δέχτηκαν την πράξη σας. Εάν γίνει σωστά, αυτό το συμβάν μπορεί να επιτρέψει την ανάπτυξη της σχέσης σας.

Όταν αντιμετωπίζετε μερικές καταιγίδες, θα πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη για οτιδήποτε έχετε κάνει λάθος. Αυτά τα μαθήματα ζωής σας κάνουν να έχετε ένα βαθύτερο επίπεδο σεβασμού για τους ανθρώπους. Μπορείτε πραγματικά να δείξετε πόσο νοιάζεστε για κάποιον με την προθυμία σας να κάνετε τα πράγματα σωστά.

Απλώς να θυμάστε ότι πρέπει να τηρείτε τα γεγονότα και να μην δικαιολογείτε ποτέ τις πράξεις σας. Ο στόχος της συγγνώμης είναι να ζητήσετε συγχώρεση και να μην αποδείξετε την υπόθεσή σας.

Ένας ενήλικας ζητάει συγννώμη και προχωράει,εκείνος που είναι ακόμη ένα θυμωμένο παιδί δεν θα συγχωρήσει,να κρατήσει απόσταση γιατί πάντα φταίνε οι άλλοι.Συγχωρέστε τους κρατώντας απόσταση και εσείς.Γιατί αν τα παιδιά τα συγχωρούμε πάντα χωρίς συνέπειες,τότε θα παραμείνουν παιδιά.

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.