Γιατί η Λίζα Τέιλορ, της δεκαετίας του ’70 Supermodel, ήταν η απόλυτη μόδα μούσα

Posted on

Τα μοντέλα μόδας συγκρίνονται συχνά με τις μούσες των καλλιτεχνών, αλλά λίγα έχουν εμπνεύσει τόσες συγκρίσεις με το σούπερ μοντέλο της δεκαετίας του ’70 Lisa Taylor.

Ψηλή,ξανθιά με ψηλά ζυγωματικά και κλασική εμφάνιση, ο Taylor ήταν συχνή παρουσία στις σελίδες του Vogue, εξώφυλλο τέσσερις φορές!!. Ήταν η αγαπημένη των φωτογράφων όπως ο Helmut Newton και ο Chris von Wangenheim και πρωταγωνίστησε σε πολλές από τις πιο δυνατές εικόνες της δεκαετίας.

Ατρόμητη στις φωτογραφίες της, έβγαλε τολμηρές πόζες που θα προσπαθούσαν λίγα μοντέλα!!

Το μόντελινγκ το είδε ως μέσο για να στηρίξει τον εαυτό της, αφού έφυγε από το κολέγιο. Παίρνοντας μια ευκαιρία, μπήκε στο Ford Models το 1971 και υπέγραψε σχεδόν αμέσως. Γρήγορα κερδίζοντας την προσοχή των φωτογράφων και των σχεδιαστών, ο Taylor έγινε κορίτσι  τους, βιώνοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της διασημότητας.Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ο Taylor είχε αναπτύξει μια εξουθενωτική συνήθεια ναρκωτικών και αλκοόλ και αποφάσισε να εγκαταλείψει τη βιομηχανία εντελώς, μετακομίζοντας στην Καλιφόρνια και ξεκινώντας από την αρχή. Επιστρέφοντας συνάντησε τη Naomi Campbell, την Kate Moss και άλλες στο εξώφυλλο της Vogue δείχνοντας την δυναμική της και το είδωλο της μόδας είναι αιώνιο!

Απο αριστερά προς δεξιά Kate Moss, Gisele Bündchen, Lauren Hutton, Iman, Naomi Campbell, Stephanie Seymour, Amber Valletta, Christy Turlington, Claudia Schiffer, Lisa Taylor, Paulina Porizkova, Carolyn Murphy, Patti Hansen – Vogue Νοέμβριος 1999 –

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.