Η μαγευτική παραλία της Μήλου!!!

Posted on

Μεταξύ των νησιών των Κυκλάδων, ακόμη και του κόσμου, η Μήλος στέκεται φωτεινά στην ιστορία της τέχνης. Όχι επειδή ένας μεγάλος καλλιτέχνης ήρθε από εδώ, ή εμπνεύστηκε από αυτό, αλλά μάλλον λόγω μιας τυχαίας ανακάλυψης .

Στις 8 Απριλίου 1820 ένα σήμα στο γαλλικό ναυτικό και ερασιτέχνης αρχαιολόγος με το όνομα Olivier Voutier πήγε στην ξηρά για να σκάψει κοντά στο αρχαίο θέατρο του νησιού. Παρατήρησε έναν αγρότη λίγα βήματα, να κοιτάζει μέσα από ένα κενό σε ένα παλιό τείχος, να καταγράφουν μια έκφραση έκπληξης και μετά να απομακρύνεται. Ο Voutier ήταν περίεργος. Πήγε στον τοίχο για να ρίξει μια ματιά. Στην εσοχή μέσα του είδε ένα σχήμα, τον γυμνό κορμό μιας γυναίκας, σε μάρμαρο.Πλήρωσε τον αγρότη για να τον βοηθήσει να το σκάψει,το οποίο σήμερα είναι γνωστό ως η «Αφροδίτη της Μήλου». Το άγαλμα ήταν σπασμένο στα δύο και έλειπαν τα χέρια του. Ο αγράμματος γεωργός δεν κατάλαβε την αξία του ευρήματος. Κάποιες άλλες πηγές αναφέρουν ότι το γαλλικό πλήρωμα βρισκόταν ήδη στο χωράφι, ψάχνοντας για αρχαία….

Υπάρχουν μερικά μέρη στη πανέμορφη Μήλο που σε εντυπωσιάζουν και σου κλέβουν τη μηλιά από την απαράμιλλη ομορφιά της,όπως η παραλία Σαρακίνικο .
Ένα από τα πιο μοναδικά μέρη αυτής της παραλίας είναι το πόσο το φως αλλάζει το τοπίο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το πρωί, υπάρχει ένα χρυσό φως που κάνει το νερό να λάμπει και ο ουρανός να γίνεται ροζ. Το απόγευμα, ο άμεσος ήλιος χτυπά τα βράχια έτσι ώστε να ξεχωρίζουν ενάντια στο τιρκουάζ νερό. Και το βράδυ, το σούρουπο είναι ένα πλούσιο χρώμα τριαντάφυλλου και όλα μοιάζουν σαν να είναι λουσμένα σε νερομπογιές. Το Σαρακίνικο είναι εκεί με ένα από τα πιο σουρεαλιστικά μέρη!!

Είναι επίσης μοναδικό, καθώς υπάρχει και μια προστατευμένη αμμώδης παραλία, ώστε να μπορείτε να περπατήσετε, καθώς και ένα σημείο άλματος από βράχο. Ο γκρεμός βρίσκεται σε κλίση, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε πόσο ψηλά θέλετε να πηδήσετε. Ίσως λίγο πολύ  εξτριμ για το γούστο μου, αλλά ήταν πολύ διασκεδαστικό βλέποντας τους ανθρώπους να το δοκιμάζουν όλη την ημέρα.

Το να βλέπεις το ηλιοβασίλεμα πάνω από το Σαρακίνικο είναι διαφορετικό. Ο ροζ ουρανός φαίνεται να παραμένει περισσότερο εδώ από οπουδήποτε αλλού έχω δει. Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Μήλο, φροντίστε να περάσετε τουλάχιστον ένα βράδυ βλέποντας τον ήλιο να δύει.

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.