Μουσώνες και ζωή!!

Posted on

Η βροχη Που δινει ζωή αλλα και την καταστρέφει.Σχηματίζει μαγευτικα τοπία απο τα Ιμαλάια μεχρι την Αυστραλία.Εκεί οπου η φύση μεσα στην μεγαλοπρέπεια της συναντά τους πιο ζωντανους πολιτισμούς του πλανήτη.

Σιλαουέζι…ένα κατάφυτο νησί ,ακριβώς επάνω απο τον Ισημερινό.

Ανάμεσα στα δάση ζουν οι μακάκοι.

Μεγαλώνουν τα νεοφερμένα σε μια οικογένεια ασυνήθιστη.Ζουν σε ιδιαίτερα μεγάλες ομάδες που κάποιες φορες ξεπερνούν τα 100 μέλη.όμως αυτό που τους διακρίνει είνα η συμπεριφορά τους,η οποία έχει άμεση σχέση με τον τόπο τους!

Κατοικούν αποκλειστικά στο βόρειο τμήμα του Σιλαουέζι,σε πυκνόφυα δάση ακριβώς επάνω στο πέρασμα του μουσώνα.Καταρακτώδες βροχές επι μήνες ολόκληρους…Xάρη σε αυτές τις βροχές τα μικρά αναπτύσσουν συμπεριφορές,που παραπέμπουν περισσότερο σε ανθρώπινες,περισσότερο απο κάθε άλλου είδους μαιμού.

Ωστόσο οι νεαροί έχουν πολλά να μάθουν ακόμα…Ξεκινώντας απο τη βασική εκπαίδευση.Να μάθουν την τελειοποίηση της αναρίχησης τους.Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να μάθουν το κώδικα επικοινωνίας του είδους τους.Όταν πλαταγίζουν τα χείλη τους,σημαίνει πως θέλουν να τους πάρουν αγκαλιά/δείχνουν την ανάγκη τους για συντροφιά.Τα φιλιά και οι αγκαλιές δεν προορίζονται μόνο για την οικογένεια ,μπορεί να συμμετέχει οποιοδήποτε μέλος της αγέλης.Είναι απο τις πιο στοργικές μαιμούδες του κόσμου!

Μεταξύ αλλων αυτό οφείλεται στο ότι κάθε μουσώνας μετατρέπει το δάσος σε λουκούμιο γεύμα!Πάνω απο 100 είδη καρπών.Αρκούν για όλους και με το παραπάνω.Οι ποσότητες είναι τόσο μεγάλες που δεν χρειάζεται να τσακωθούν για την τροφή.Αντιθέτως δαπανούν την ενέργεια τους σε όλα τα καλά που προφέρει η ζωη.

Στη φιλία και στην εξερεύνηση του δάσους!!

Στην εξερεύνηση αυτή κάποιες φορές…μια μικροσκοπική απώλεια πεσμένη στο έδαφος. Μερικές φορές η ευαισθησία τους μοιάζει συγκινητικά ανθρώπινη.Ο χαρακτήρας τους είναι το αποτέλεσμα της αφθονίας που φέρνουν οι μουσώνες,μιας ζωής με πλεόνασμα τροφής.

Είναι όμως πάντα τόσο ευεργετικά τα αποτελέσματα των μουσώνων σε αυτό το νησί,που έχει σχήμα Κ κεφαλαίο και είναι ανάμεσα στην Αυστραλία και την Ασία;

Συνεχίζεται…#EfiAndre

 

  • Share

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.