Να αγαπάς τον ευατό σου για να αγαπήσεις αληθινά τον συνάνθρωπο σου!

Posted on

Το να αγαπάς τον εαυτό σου δεν είναι ένας διακόπτης – δεν μπορείς να αρχίσεις να το κάνεις μόνος σου αν δεν το έχεις κάνει στο παρελθόν. Ξεκινήστε από την αρχή, ξεκινήστε αργά, ασχοληθείτε με αυτό!

Ακολουθούν τρεις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε ένα ταξίδι αυτο-καλοσύνης.

1 – ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΑΣ
Κατ ‘αρχάς, ρίξτε την ιδέα ότι η φράση «αγαπάτε τον εαυτό σας»

Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι εξίσου συγκεκριμένο με το να αγαπάς κάποιον άλλο – όχι με ρομαντική έννοια αλλά με αίσθηση ευεξίας. Θέλετε τα άτομα που σας αρέσουν να είναι υγιή, χαρούμενα και ικανοποιημένα. Και, φυσικά, επιθυμείτε το ίδιο αποτέλεσμα για τον εαυτό σας. Πρέπει να γνωρίζετε, βαθιά στον πυρήνα σας, ότι αξίζετε τον κόπο.

2 – ΑΡΝΗΤΙΚΗ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
Στη συνέχεια, συνειδητοποιήστε ότι θα έχετε αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σας. Είναι εντελώς φυσιολογικό – είναι ανθρώπινο. Στην πραγματικότητα, η ψυχολόγος του Στάνφορντ Emma Seppälä δηλώνει στο βιβλίο της «The Happiness Track,« Όσον αφορά το μυαλό μας, το κακό είναι ισχυρότερο από το καλό… σε αυτήν την εποχή προκατάληψη της αρνητικότητας μας, τόσο όσον αφορά το περιβάλλον όσο και αυτο-κρίσεις, είναι επιβλαβές. ”

Το κλειδί είναι να απορρίψεις αυτές τις σκέψεις ακριβώς όπως θα απορρίπτεις κάποιον που κουτσομπολεύει για σένα. Είναι δύσκολο – δεν θα είναι μια βόλτα στο πάρκο, αλλά όσο περισσότερο εξασκείτε να απορρίπτετε αυτές τις σκέψεις, τόσο καλύτερα θα τα καταφέρετε. Κάντε το με θετική σκέψη και συμπόνια για τον εαυτό σας. Για παράδειγμα, η αρνητική σκέψη θα ήταν, “Είμαι χαμένος. Δεν μπορώ ποτέ να κάνω τίποτα σωστό. ” Αντ ‘αυτού, να είστε ευγενικοί στον εαυτό σας και να το αλλάξετε σε κάτι σαν μια ομιλία. «Έκανα λάθη στο παρελθόν, αλλά θα τα πάω καλύτερα». Να είστε συμπονετικοί. Η συμπόνια είναι απαραίτητη γιατί μπορείς να είσαι ο χειρότερος κριτικός σου.

3 – ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΕΥΑΤΌ ΣΑΣ
Καθώς γίνεστε πιο συμπονετικοί με τον εαυτό σας, διδάξτε στον εαυτό σας ότι αξίζετε άνευ όρων. Πολλές φορές, οι άνθρωποι θέτουν τόσες πολλές προϋποθέσεις στον εαυτό τους.

Για παράδειγμα, δείτε αυτήν τη δήλωση: “Δεν πρόκειται να αγοράσω νέα ρούχα μέχρι να χάσω βάρος.” Αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα, αλλά δεν πρόκειται να χάσετε βάρος έως ότου αγαπάτε τον εαυτό σας αρκετά για να το κάνετε.

Επανεξετάστε την κατάσταση. Τότε, αγοράστε νέα ρούχα γιατί, λοιπόν, γιατί όχι; Αξίζετε να φοράτε όμορφα ρούχα ανεξάρτητα από το μέγεθος σας. Η σκέψη με αυτόν τον τρόπο αφαιρεί την υπό όρους αγάπη. Ξαφνικά, αγαπάτε τον εαυτό σας τόσο πολύ που θέλετε να χάσετε βάρος για να ταιριάξετε με άλλα χαριτωμένα ρούχα. Να είστε συμπονετικοί και να αφαιρέσετε τις συνθήκες.

Μόλις έχετε την ευκαιρία να είστε συμπονετικοί και να αφήσετε τις συνθήκες, είστε έτοιμοι να αγαπήσετε τον εαυτό σας.

4.ΝΑ  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΤΕ καθώς μεγαλώνει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΤΟ ΕΣΑΣ
Αφού αποκτήσετε καλή αγάπη για τον εαυτό σας, θα αρχίσετε να βλέπετε ότι υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος εκεί έξω γεμάτος πράγματα, συναισθήματα, ανθρώπους, δραστηριότητες και πολλά άλλα που μπορούν να σας κάνουν ευτυχισμένους. Ωστόσο, μην βασίζεστε μόνο σε υλικά πράγματα για να σας κάνουν ευτυχισμένους. Θυμηθείτε, υπάρχουν δύο μέρη για να είστε ευτυχισμένοι, και το πρώτο μέρος είναι ψυχολογικό. Σε αυτό το σημείο, έχετε κάνει το πιο δύσκολο μέρος, που αγαπάτε τον εαυτό σας.

Κοιμηθείτε κανονικά. Η επιστήμη αποδεικνύει ότι ο ύπνος βελτιώνει τη διάθεσή σας.
Περάστε περισσότερο χρόνο με άτομα που σας κάνουν ευτυχισμένους.
Βγείτε έξω. Ο ήλιος και ο καθαρος αέρα παίζει ρόλο στην τόνωση της διάθεσής σας.
Ο διαλογισμός κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους – δοκιμάστε το.
Η αξία του να είσαι ευτυχισμένος είναι εύκολη. Κάνε πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο! Πηγαίνετε σε ταξίδια, αγοράστε δώρα, κάντε τις αγαπημένες σας δραστηριότητες. Η ιδέα είναι να αγαπάτε τον εαυτό σας τόσο πολύ ώστε να κάνετε τον εαυτό σας ευτυχισμένο.

5.ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΤΕ
Το να αγαπάς τους άλλους αυξάνει επίσης την αίσθηση ότι είσαι ευτυχισμένος. Άλλωστε, οι άνθρωποι είναι κοινωνικά πλάσματα. Όλοι θέλουν να αγαπηθούν από κάποιον. Ωστόσο, πρέπει να είστε ανοιχτοί στην αγάπη.

Εάν θέλετε να αγαπηθείτε από άλλους, πρέπει πρώτα να αγαπήσετε τον εαυτό σας. Εάν δεν δείχνετε καλοσύνη στον εαυτό σας, αυτό εμποδίζει τους άλλους να είναι ευγενικοί σε εσάς. Το πρόβλημα με την προσπάθεια να αγαπάς κάποιον που δεν αγαπά τον εαυτό του είναι ότι δεν πιστεύουν ότι αξίζουν να αγαπηθούν. Επομένως, το απορρίπτουν. Αυτό τους κάνει ακόμη πιο δυσαρεστημένους.

6.ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟς ΕΣΑς
Ακριβώς όπως το εκκρεμές στρέφεται προς τη μία κατεύθυνση, μπορεί να ταλαντεύεται ίση απόσταση προς την άλλη κατεύθυνση. Είναι υπέροχο να φροντίζετε τον εαυτό σας και να κάνετε τον εαυτό σας ευτυχισμένο, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην το παρακάνετε.

Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε μια υγιή ισορροπία. Μην χαλάσετε τον εαυτό σας στο σημείο ότι κάνετε πράγματα για να κάνετε τον εαυτό σας ευτυχισμένο παρά τις επιβλαβείς συνέπειες που μπορεί να προκύψουν.

Για παράδειγμα, μην πηγαίνετε σε ψώνια εάν δεν έχετε πληρώσει το μηνιαίο ενοίκιο.Θέλετε να δώσετε χρόνο στον ευατό σας σχεδόν κάθε μέρα ενω η μαμά σου είναι εξαντλημένη με τις πολλές ώρες που κρατάει το παιδί ενώ ήσουν και στη δουλειά αλλά δεν το λέει…

Επίσης, δεν πρέπει να αποκτήσετε την ειρηνική σας ψυχική κατάσταση σε βάρος της ευτυχισμένης ψυχικής κατάστασης των άλλων. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας κάνει να καταλήξετε μόνος σας. Το να είσαι μόνος μπορεί να σκοτώσει τη νέα σας ευχάριστη κατάσταση του νου πιο γρήγορα από ότι μπορούσες να το αποκτήσεις.

7.ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει πρώτα να αγαπάς τον εαυτό σου για να μπορείς πραγματικά να είσαι ευτυχισμένος. Εάν δεν μπορείτε να σέβεστε τον εαυτό σας ή δεν έχετε συνηθίσει να είστε ευτυχισμένοι, μπορεί να είναι μια πρόκληση να φτάσετε εκεί.

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να ξεπεράσετε ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που θα αντιμετωπίσετε στη ζωή σας – εσείς.

Πρέπει να πιστέψεις ότι αξίζεις τα πάντα. Πρέπει να πιστεύεις ότι αξίζεις την αφοσίωση και να είσαι ευτυχισμένη στη ζωή σου.

Μόλις ξεπεράσεις τον εαυτό σου,το υπόλοιπο είναι το εύκολο μέρος. Συνεχίσε σε μια πορεία να κάνεις πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη. Και πάνω απ ‘όλα, απολαύσε το κάθε λεπτό.

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.