Νιώθεις κατωτερότητα;Πως θα το αντιμετώπισεις;

Posted on

Το αίσθημα κατωτερότητας δεν είναι κάτι που θα εντοπίσετε αν δεν ξέρετε τι να ψάξετε. Αυτό ακριβώς πρόκειται να συζητήσουμε σήμερα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να ανακαλύπτετε, να αναλύετε και να αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα!

Σύμπλεγμα κατωτερότητας: Πώς να το εντοπίσετε και πώς να το καταπολεμήσετε
Πολλους από εμάς μπορεί να πιστεύουν ότι γεννηθήκαμε “κατώτεροι” επειδή υπήρχε πάντα κάποιος που θα μας φρόντιζε όταν ήμασταν μικροί. Αυτή είναι μια σωστή σκέψη και δεν πρόκειται να το αμφισβητήσουμε. Ωστόσο, όταν μερικοί άνθρωποι δεν ξεπερνούν την κατωτερότητα – οι άλλοι μπορεί να μην είναι τόσο δυνατοί και μετατρέπεται σε κάτι που ονομάζεται σύμπλεγμα κατωτερότητας. Γι ‘αυτό σήμερα αποφασίζουμε να μιλήσουμε για αυτό το θέμα. Πολύ συχνά, οι ψεύτικοι φίλοι μπορούν να σας φέρουν ένα αίσθημα κατωτερότητας. Θέλουμε να βρούμε τι είναι πραγματικά, πώς μπορείτε να εντοπίσετε και φυσικά πώς μπορείτε να το καταπολεμήσετε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα!

Καταρχάς, πρέπει να επισημανθεί τι είναι ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας. Ο όρος προτάθηκε από τον Γάλλο ψυχολόγο Alfred Adler. Σύμφωνα με τον περίπλοκο ορισμό της κατωτερότητάς του, όταν γεννιόμαστε. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε, τείνουμε να ξεπεράσουμε αυτό το αίσθημα κατωτερότητας. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να το χρησιμοποιήσουν ως κίνητρο για να βελτιωθούν και βελτιώνονται συνεχώς.

Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη πλευρά του νομίσματος. Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν την κατωτερότητα για να βελτιώσουν τον εαυτό τους, αντίθετα. Λόγω πολλών παραγόντων, αυτό το αίσθημα κατωτερότητας μπορεί να οδηγήσει σε ανεξήγητο άγχος και απροθυμία να δοκιμάσει οτιδήποτε λόγω του φόβου της αποτυχίας.

Τώρα, όταν γνωρίζετε το σύμπλεγμα κατωτερότητας,σημαίνει ότι είναι καιρός να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε τι προκαλεί καθώς και τα συμπτώματά του.

Δήλωσε συμμετοχή εδώ για ένα ζευγάρι σκουλαρίκια https://www.facebook.com/myfeelingLovee/photos/a.2430750713803624/2660883894123637/

Αφού καταλάβαμε τι είναι το σύμπλεγμα κατωτερότητας, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτό. Πολύ συχνά, όλα ξεκινούν από την παιδική ηλικία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα άτομα που πάσχουν από σύμπλεγμα κατωτερότητας πιέστηκαν όταν ήταν παιδιά είτε από γονέα είτε από συνομηλίκους. Το γεγονός είναι ότι εάν οι γονείς θέσουν υψηλούς στόχους και το παιδί δεν είναι σε θέση να τους επιτύχει και ως εκ τούτου, υπάρχει χλευασμός ή τιμωρίες, αυτό επηρεάζει σημαντικά την αντίληψη του παιδιού. Ζητήματα και ψυχικά τραύματα όπως αυτά μπορούν να μεταφερθούν στη ζωή των ενηλίκων και δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε παρά να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια για να σας βοηθήσουμε να τα αντιμετωπίσετε.

Εάν αναρωτιέστε τι συμπτώματα πρέπει να αναζητήσετε – συνεχίστε να διαβάζετε!

Ευαισθησία στις απόψεις
Είναι φυσικό να ζητάτε έγκριση από άτομα κοντά σας. Αλλά δεν πρέπει να αντιλαμβάνεστε τις απόψεις των άλλων με κυριολεκτικό τρόπο και να ενοχλείστε εάν κάποιος πιστεύει ότι κάτι που κάνετε δεν είναι αρκετά καλό. Σε περίπτωση που αυτό που πιστεύουν οι άνθρωποι μπορεί να επηρεάσει κάθε σας ενέργεια – αυτό μπορεί να είναι το σημάδι της πολυπλοκότητας.

Η κριτική είναι απαράδεκτη
Το γεγονός είναι ότι η εποικοδομητική κριτική είναι φυσική, αλλά αν δεν μπορείτε να την αντιμετωπίσετε ανεξάρτητα από το τι, τότε μπορεί να υπάρχει ένα ζήτημα εκεί.

Όλα για την κολακεία
Για άτομα που πάσχουν από σύμπλεγμα κατωτερότητας, είναι σημαντικό να ακούτε κολακευτικά από παντού. Εάν δεν λάβετε αξιολόγηση, αισθάνεστε γενικά ανίκανοι. Αυτό είναι ένα άλλο κλασικό σημάδι του συμπλέγματος κατωτερότητας.

Κοινωνική απόσυρση
Το γεγονός είναι ότι εάν φοβάστε τις απόψεις άλλων, προσπαθείτε να απομακρυνθείτε από την κοινωνία. Αυτό καθορίζει επίσης το συγκρότημα.

Συνεχής σύγκριση
Εάν συνεχίζετε να σκέφτεστε σε καθημερινή βάση ότι οποιοσδήποτε γύρω σας είναι καλύτερος από εσάς, αυτό σημαίνει ότι έχετε ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσετε. Οσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο.

Τελειομανία
Είναι υπέροχο όταν όλα όσα κάνετε, το κάνετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο, το να είσαι τελειομανής σε όλα μπορεί να είναι ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα εκεί και πρέπει να ληφθεί μέριμνα.

Η αρνητική επίδραση των κοινωνικών μέσων
Ζούμε στην εποχή των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, και είναι φυσικό ότι επηρεάζει στη ζωή μας είτε μας αρέσει είτε όχι. Ωστόσο, εάν σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα σε τακτική βάση, μπορεί να είναι και ένα σημάδι περίπλοκων κατωτερότητας.

Καλύπτοντας τα ελαττώματά σας
Ακόμα κι αν υπάρχει κάτι λάθος – κανείς δεν πρέπει να το δει – ακούγεται σαν εσένα; Τότε έχουμε ένα πρόβλημα εδώ. Το θέμα είναι ότι η εμφάνιση μόνο της καλύτερης πλευράς σας σε άλλους σημαίνει ότι υποφέρετε από το ζήτημα της κατωτερότητας και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό.

Με όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, μας αφήνει το ερώτημα πώς να ξεπεράσουμε το σύμπλεγμα κατωτερότητας; Πολύ συχνά, φαίνεται ότι η υπερνίκηση του συμπλέγματος κατωτερότητας είναι αδύνατη, ωστόσο αξίζει να το δοκιμάσετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε αυτά τα λίγα βήματα.

Δήλωσε συμμετοχή για ένα κομοδίνο στο λινκ που ακολουθεί https://www.facebook.com/myfeelingLovee/photos/a.2430750713803624/2660883894123637/

Αντιμετωπίζοντας το παρελθόν
Η αλήθεια είναι ότι ανεξάρτητα από το ζήτημα – πρέπει να καταλάβετε από πού προέρχεται. Το σύμπλεγμα κατωτερότητας δεν αποτελεί την εξαίρεση. Πρέπει να κοιτάξετε πίσω όσο πρέπει, για να αντιμετωπίσετε τα τραύματα που σας επηρέασαν στο παρελθόν. Όταν ξέρετε τι είναι, πρέπει να τα καταλάβετε και να τα αφήσετε να φύγουν.

Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας
Το γεγονός είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα άτομα με αυτό το συγκρότημα τείνουν να σκέφτονται με χαμηλή αυτοεκτίμηση προς τον εαυτό τους όλη την ώρα. Γι ‘αυτό το κόλπο είναι να είσαι ευγενικός στον εαυτό σου. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν είστε τέλειοι και κανείς δεν είναι, μετά από αυτό πρέπει να αποδεχτείτε αυτήν την αλήθεια.

Άτομα γύρω σου
Οι άνθρωποι που σας περιβάλλουν είναι συχνά αυτοί που σας επηρεάζουν περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εάν πιστεύετε ότι υπάρχει μια τοξική σχέση στην οποία ανήκετε – πρέπει να την κόψετε το συντομότερο δυνατό για να γίνετε ξανά ολόκληροι. ακόμα κι αν είναι το μέλος της οικογένειάς σας, ο φίλος σας ή ακόμα και ο σύντροφός σας.

Η τέχνη της «σιωπής»
Πρέπει να μάθετε να εκτιμάτε τον εαυτό σας. Επιπλέον, πρέπει να είστε σε θέση να πείτε «όχι» όταν θέλετε. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι που δεν σας αρέσει μόνο για να ευχαριστήσετε τους άλλους.

Όντας πιο δυναμικοί
Γνωρίζουμε ότι το να είσαι γενναίος δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, αλλά πρέπει να σταματήσεις να φοβάσαι ότι θα αποτύχεις όλη την ώρα. Μόλις το κάνετε, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν ήταν τόσο δύσκολο.

Αναγνωρίστε τη δύναμή σας
Στις περισσότερες περιπτώσεις, δίνουμε προσοχή στις δυνατότητες που δεν διαθέτουμε. Ωστόσο, δεν μας καθορίζουν, έτσι; Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να επισημάνετε τα θετικά σας χαρακτηριστικά και να τα απομνημονεύσετε.

Μιλήστε στον εαυτό σας
Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά για να ξεπεραστεί το σύμπλεγμα κατωτερότητας, είναι σημαντικό να μιλήσετε στον εαυτό σας. Μάθετε να ενθαρρύνετε τον εαυτό σας από μέσα και θα νιώθετε πώς τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο σε χρόνο μηδέν.

Αγκαλιάστε τις διαφορές σας
Δεν χρειάζεται να είστε όπως όλοι οι άλλοι. Είστε μοναδικοί και πρέπει να το θυμάστε και να το αποδεχτείτε.

Αφήστε τις παράλογες προσδοκίες
Δεν υπάρχει τρόπος να ελέγχετε τα πάντα σε αυτήν τη ζωή. Γι ‘αυτό είναι καλύτερο να αφήσετε πράγματα που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχό σας.

Δεν αισθάνονται άνετα όλοι όσοι αναζητούν επαγγελματική βοήθεια. Ωστόσο, σε περιόδους που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας ένα συγκρότημα κατωτερότητας, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή που πρέπει να λάβετε υπόψη. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να το κάνετε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Ομάδες υποστήριξης
Θεραπεία
Πολλοί άνθρωποι υποτιμούν πολύ συχνά το σύμπλεγμα κατωτερότητας. Πιστεύουμε ότι αξίζει μια σωστή αναθεώρηση, έτσι ώστε οποιοσδήποτε από εσάς να υποφέρετε από αυτό, θα ξέρετε τι να κάνετε ακριβώς αφού διαβάσετε.

 

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.