Ο σκύλος μου με λατρεύει!Τι;Όχι;;;Τι φάση…

Posted on

Ο σκύλος μου με λατρεύει!

  • Μπα, δεν νομίζω…

Πόσες φορές ακούω:

  • Με ακούει ο σκύλος μου, εμένα έχει αφεντικό, αλλά άμα δει τον γιο/ πεθερό/ ανιψιά μου κλπ τρελαίνεται! Του έχει αδυναμία!…
  • Έρχεται ο σκύλος και μου κάνει χαρές/ ζητάει χάδια όταν έχει όρεξη αυτός. Άλλες ώρες δεν με θέλει να τον ενοχλώ.
  • Με ακούει και χαίρεται όταν είμαστε στο σπίτι αλλά όταν βγαίνουμε έξω ασχολείται με οτιδήποτε άλλο σαν να μην υπάρχω…
  • Αν βρει σκυλιά στο πάρκο και παίζει, δεν γυρνάει σε μένα με τίποτα…
  • Αν είναι ελεύθερος, έρχεται όταν βαρεθεί και αφού τον φωνάξω δέκα φορές…

Σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων που συναντώ, αν τους ρωτήσεις, πιστεύουν ότι ο σκύλος τους τους λατρεύει και τρελαίνεται γι’ αυτούς. Από την εμπειρία μου, για 9 στους 10 δεν ισχύει. Σίγουρα κάθε σκύλος αγαπάει ένα στοργικό αφεντικό. Σίγουρα νιώθει εξάρτηση και ευγνωμοσύνη επειδή τον ταΐζει αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει ότι τρελαίνεται γι’ αυτό. Πολλοί μάλιστα το θεωρούν αυτονόητο ότι είναι υποχρεωμένος να τους αγαπάει απλά και μόνο επειδή είναι οι ιδιοκτήτες του. Επειδή πληρώνουν για την τροφή, στέγη, κτηνιατρική φροντίδα.

Στις παραπάνω δηλώσεις των ιδιοκτητών, καταλαβαίνω ότι ο σκύλος τους δεν τρελαίνεται γι’ αυτούς. Όπως λέω και στους μαθητές μου, ο σκύλος σου πρέπει να τρελαίνεται κάθε στιγμή να είναι μαζί σου, μέσα ή έξω από το σπίτι, ακόμα κι όταν θα παίζει με δέκα κουτάβια στο πάρκο. Όταν τον καλέσεις πρέπει να παρατήσει ό,τι κάνει και να τρέξει σε εσένα, όχι από φόβο του μαλώματος, αλλά επειδή είσαι η υπέρτατη χαρά στη ζωή του. Να είναι πρόθυμος για χάδια όποτε εσύ θέλεις, όχι μόνο όταν θέλει να σπάσει την ανία του και την μονοτονία του σπιτιού, ούτε επειδή είναι προσκολλημένος στα πόδια σου από ανασφάλεια, αλλά επειδή διασκεδάζει ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ από την επαφή σας.

Κέρδισε εδώ ένα σετ χειροποίητα σαπούνια στο λινκ που ακολουθεί https://www.facebook.com/myfeelingLovee/photos/a.2430750713803624/2655525237992836/

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τον σκύλο τους και αυτό προσπαθώ να τους διδάξω. Τα «ΚΑΤΣΕ», «ΣΗΚΩ», «ΞΑΠΛΑ» δεν έχουν τόση σημασία όσο το να έχουμε ουσιαστική επαφή και επικοινωνία με τον σκύλο μας. Άραγε πόσοι μπορούν να επαναφέρουν στο μυαλό τους εκείνη την χαρά της παιδικής τους ηλικίας που έπαιξαν με το πρώτο τους κουταβάκι ή με ‘’εκείνο το καλό σκυλί του παππού στο χωριό’’; Γιατί πλέον οι ιδιοκτήτες σκύλων σπάνια νιώθουν έτσι; Από την πλευρά μου, ως εκπαιδεύτρια σκύλων, προσπαθώ πέρα από τους απαραίτητους κανόνες συμβίωσης, να διδάξω στους μαθητές μου την αμεσότητα στην επικοινωνία και το παιχνίδι με τον σκύλο τους. Γιατί σε κάθε περίπτωση, ο σκύλος είναι μαζί μας για να ομορφαίνει τη ζωή μας και να δίνει χαρά στην καθημερινότητά μας.

Eφη Οικονομοπούλου-Επαγγελματίας εκπαιδεύτρια σκύλων.

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.