Oι βασικοί κανόνες διακόσμησης!!

Posted on

Στην πραγματικότητα, το σπίτι μας είναι μια προβολή του εαυτού μας, οπότε πρέπει να είναι πολύπλευρο, όπως η προσωπικότητά μας. Είναι ένα παιχνίδι δοκιμής και σφάλματος μέχρι να είστε ξεκάθαροι για το περιβάλλον των ονείρων σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις αισθητικές τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού, αλλά θα μπορούσατε να περάσετε αυτό το τεστ σε διακοσμητικά στυλ;

Πολλές φορές έχετε αποφύγει τη μίξη στυλ επειδή πιστεύετε ότι δεν θα σας αρέσει το αποτέλεσμα. Έχετε λάθος, στη διακόσμηση είναι σημαντικό να γνωρίζετε κάποιους βασικούς κανόνες για να δώσετε ένα αποτέλεσμα.

Επίσης γνωστό ως κανόνας 80/20. Στην εσωτερική διακόσμηση, εφαρμόζεται όταν το 80% της διακόσμησης έχει καθορισμένο στυλ – το οποίο αντιπροσωπεύεται στα μίξη χρωμάτων, επίπλων και φωτισμού – και, το υπόλοιπο 20%, θα έχει μοναδικό χαρακτήρα, με εντυπωσιακά αξεσουάρ ή κομμάτια που θα τραβάει την προσοχή. Είναι πολύ σημαντικό το σπίτι να είναι ισορροπημένο, έτσι ώστε να μην είναι ένας αγώνας μεταξύ διακοσμητικών γραμμών και σχεδίων. Αυτό το παιχνίδι αναλογιών ερμηνεύεται τέλεια σε αυτήν την τραπεζαρία από τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Paula Duarte, ο οποίος συνδυάζει φυσικά υλικά με μεταλλικά αξεσουάρ και έπιπλα.

Η διακόσμηση είναι ένας τρόπος αφήγησης ιστοριών, οπότε χρειάζεστε ένα κοινό νήμα που φέρνει νόημα στη σκηνή. Μπορεί να είναι το χρώμα σε υφάσματα, δάπεδα ή πλακάκια τοίχου, όπως αυτό το μπλε, το οποίο είναι ένα σχέδιο της Estils i Formes. Αν και, τα στυλ μπορούν επίσης να συγχωνευτούν.Απελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας και αναζητήστε νέες επιλογές για να δώσετε στο σπίτι σας μια νέα εμφάνιση.Έτσι, γεννήθηκε, για παράδειγμα, το νορετικό στυλ, το οποίο συνδυάζει τους σκανδιναβικούς με το έθνικ, ή το japandi, μια συγχώνευση του ιαπωνικού και του σκανδιναβικού σχεδίου.

Μην ξεκινάτε το σπίτι από την οροφή. Σκεφτείτε τα βασικά έπιπλα στο σπίτι σας. Στο σαλόνι, θα είναι ο καναπές. στα υπνοδωμάτια, τα κρεβάτια. στο μπάνιο, το νεροχύτη και στην κουζίν τον χώρο μαγειρέματος. Τα βοηθητικά έπιπλα και τα αξεσουάρ υφασμάτων είναι αυτά που θα δώσουν προσωπικότητα σε κάθε δωμάτιο. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από την κατασκευή επίπλων εργασίας για τη βελτιστοποίηση χώρων ή αποθηκευτικών χώρων, όπως αυτά τα ράφια κάτω από τα παράθυρα, που συνοδεύουν τη γωνία ανάγνωσης που διακοσμείται από τη Mercedes Postigo.

Οι υβριδικές ατμόσφαιρες χρειάζονται εστίαση προσοχής, η οποία θα καθορίσει επίσης τον χαρακτήρα του χώρου. Αναζητήστε έναν εντυπωσιακό καθρέφτη, μια εντυπωσιακή λάμπα οροφής – όπως αυτή που επικρατεί σε αυτήν την εντυπωσιακή εσωτερική διακόσμηση από το Boor Studio – ή μια vintage πολυθρόνα. και θα δείτε πώς τραβά την προσοχή. Θα πρέπει να μάθετε να ισορροπήσετε τους τόνους με τα χρώματα, έτσι ώστε να μην είναι ένα περιβάλλον kitsch, εκτός εάν αυτή είναι η πραγματική σας πρόθεση. Πολύ σημαντικό! Αγοράστε βοηθητικά μέσα ,μην περιορίσετε τον εαυτό σας σε ένα σχέδιο που θα έχετε μόνο αν είστε πλούσιοι, γιατί πάντα θα βρείτε πιο προσιτές επιλογές για την τσέπη σας.

Ο καναπές θα σηματοδοτήσει το χώρο του καθιστικού, οπότε πρέπει να απεικονίσετε κομμάτια σε διαφορετικά ύψη, αλλά που σχετίζονται μεταξύ τους από την παλέτα χρωμάτων, τα υλικά ή το στυλ διακόσμησης. Οι προτάσεις με φυτά είναι επίσης έγκυρες, καθώς αλλάζουν εντελώς τις γωνίες. Σε αυτήν την περίπτωση, η διακοσμητής εσωτερικών χώρων María Collado από την Hostmaker έπρεπε να συμπληρώσει έναν καναπέ επενδυμένο με μπλε ναυτικό, οπότε δεν δίστασε να επικεντρωθεί σε έναν αυθεντικό πράσινο μπουφέ, με εκτύπωση φυτών και μια πολυθρόνα. Στην περίπτωση των υπνοδωματίων, δοκιμάστε να συνδυάσετε πλαϊνά τραπέζια σε διαφορετικά στυλ, ντύνοντας τα κρεβάτια με διαφορετικά υφάσματα και μαξιλάρια που αλλάζουν την προοπτική ή συνδυάζοντας καθίσματα ή πολυθρόνες σε διαφορετικά μεγέθη. Οπτικοποιήστε τον χώρο ως πίνακα και μετακινήστε τους τόμους και τις γραμμές μέχρι να βρεθεί η τέλεια αναλογία.

Ελπίζω να βοήθησα! #EfiAndre

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.