Pasta

Posted on

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πιπεριές, ψιλοκομμένες
1 καρότο, ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμμένο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
Ντομάτες
Ζυμαρικά (ολικής αλέσεως, ρύζι, κινόα, ό, τι κι αν θέλετε)
1 φλιτζάνι ψητό μπρόκολο ή αρακά, ό, τι κι αν έχετε
Προαιρετικά: προσθέστε λίγο σπανάκι, ψητές γλυκοπατάτες,  καλαμποκι.

Οδηγίες
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά!

Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα γουόκ. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το  για ένα λεπτό. Προσθέστε τις πιπεριές και τα καρότα και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν λίγο. Προσθέστε το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας και τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε τα για περίπου ένα λεπτό. Τώρα προσθέστε  τις ντομάτες και αφήστε το μείγμα να αρχίσει να φουσκώνει λίγο. Αφήστε όλα αυτά να μαγειρευτούν για δύο λεπτά.

Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά,το χυμό λάιμ και το ψητό μπρόκολο ή τα μπιζέλια στο μείγμα ντομάτας. Ανακατέψτε τα πάντα μέχρι τα ζυμαρικά να είναι ωραία και επικαλυμμένα. Προσθέστε περισσότερα μπαχαρικά αν νομίζετε ότι το χρειάζεται. Σερβίρετε με κόκκινο κρεμμύδι και κόλιαντρο.

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.