Ποιο μέρος της Ελλάδας να διαλέξουμε;

Posted on

Υπάρχουν πολλά καταπληκτικά μέρη για εκδρομή στην όμορφη Ελλάδα  μας!!!Δυσκολεύομαι πολύ να βάλω προτεραιότητα όμως τελικά υποκύπτω στις πρώτες μου σκέψεις,οι πρώτες εικόνες και μέρη που έρχονται στο μυαλό μου!

Η ιστορια μας δεν χρειάζεται εισαγωγή σε καμία χώρα της γης. Από τους σπουδαίους μελετητές όπως ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης και ο Πυθαγόρας έως τους γενναίους στρατιώτες της Σπάρτης, όλοι οι θρύλοι φαίνεται να αναδύονται από αυτή τη μεγάλη χώρα της ιστορίας και της μυθολογίας.

Η Ελλάδα είναι μια αγνή τέχνη και ομορφιά. Με σημαντικό αριθμό μοναστηριών σε όλη αυτή τη χώρα, σίγουρα εκδηλώνει έναν υψηλό πολιτισμό.Ο ναός του Παρθενώνα βρίσκεται ψηλά σε μια από τις διάσημες πόλεις της Ευρώπης, την Αθήνα.

Τα μοναστήρια των Μετεώρων, κυριολεκτικά χίλια πόδια στον ουρανό, δείχνουν με ακρίβεια πόσο “διαλογισμό”Προσευχή κάνουν οι Έλληνες μοναχοί.

Ο Δίας, ο Θεός της αρχαίας ελληνικής θρησκείας, είναι υπερβολικά διάσημος σε όλο τον κόσμο για τις υπέροχες ιστορίες του. Οι εξαιρετικές και υπέροχες ακτές του Αιγαίου στη Θεσσαλονίκη και το Ακρωτήριο Σούνιο θα διευρύνουν τα όνειρά σας, θα εμπνεύσουν το πάθος σας και θα σας κάνουν να νιώσετε με την καρδιά σας ότι είναι ένας όμορφος κόσμος στον οποίο ζούμε.

Πρέπει να ταξιδέψουμε στα υπέροχα νησιά της Σαντορίνης, της Κρήτης και της Ρόδου. Ο ελληνικός τουρισμός είναι ένα προσόν που μας χαρακηρίζει και είναι απαραίτητο ο πυλώνας να είμαστε εμείς οι ίδιοι Έλληνες και μετά οι ξένοι.Eπίσης στα παρακάτω μέρη προσθέτω και ένα μικρό μέρος της Ιστορίας,που την ξέρουμε όμως καμιά φορά ξεχνάμε τη σπουδαία κληρονομιά μας.

Αθήνα
Πασίγνωστο παγκοσμίως ως η πατρίδα της δημοκρατίας, η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Αθήνα, έχει πολλά ιστορικά πλούσια μνημεία και μουσεία. Αυτή η πόλη προσφέρει μια εξαιρετική περιήγηση για τους τουρίστες που αναζητούν ένα μείγμα της ζωής στην πόλη με την παρουσία ορισμένων αρχαίων τεχνών.Και δυστυχώς τόσο οι Αθηναίοι όσο και οι πολλοί Έλληνες δεν έχουν επισκεφτεί καθόλου την Ακρόπολη ή την έχουν επισκευθεί μόνο μια φορά.

Προσωπικά σε κάθε ταξίδι μου στην Αθήνα,πάντα θα επισκεφθώ το ιστορικό κέντρο.Νιώθω να γεμίχω θετκή ενέργεια,χαρά…

Με την πάροδο του χρόνου, η Αθήνα εκσυγχρονίστηκε εντυπωσιακά με μια δελεαστική νυχτερινή ζωή και μερικές όμορφες κατασκευές. συμπεριλαμβανομένων, το Παναθηναϊκό Ολυμπιακό Στάδιο, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το Ζάππειο Μέγαρο και η υπέροχη Πλάκα.

Τα τοπικά σπίτια χτίστηκαν σύμφωνα με μια παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Ανάμεσα στα διάσημα μουσεία, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης ξεχωρίζουν λόγω της διακοσμητικής ομορφιάς τους και της ποικίλης συλλογής λειψάνων.

Ο κύριος λόγος που η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι ευρέως δημοφιλής είναι τα ερείπια της Ακρόπολης, με τον ναό του Παρθενώνα να βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή η αρχιτεκτονική αντιπροσωπεύει μοναχικά το ισχυρό παρελθόν και τη φημισμένη ιστορία της Ελλάδας. Το μεσαιωνικό μοναστήρι της Δάφνης περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO εκτός από την Ακρόπολη.

Κέρκυρα – Ένα από τα καλύτερα ελληνικά νησιά!
Αυτό το εκλεπτυσμένο νησί βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος της Ελλάδας. Mια υπέροχη μεγάλη ηλιόλουστη μέρα σε μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας. Η πόλη είναι όμορφα σχεδιασμένη με πολλά ιταλικά ντεμοντέ σπίτια σε όλη της.

Στο ίδιο νησί κατοικούν επίσης δύο εξέχοντα φρούρια από τις αρχές του αρχαίου 16ου αιώνα. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κέρκυρας και τα γήπεδα γκολφ της Κέρκυρας είναι οι συμπληρωματικοί τουριστικοί προορισμοί καθώς και οι υπέροχες παραλίες του Πέλεκα και της Κασσιόπης.

Το Achilleion είναι μια καλλιτεχνική βίλα που πρόσφατα έγινε επίσης ένα σημείο ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες της Κέρκυρας. Μπορείτε ακόμη να επωφεληθείτε από την υπέροχη εμπειρία της ιστιοπλοΐας. από αυτό το γοητευτικό μέρος.

Θεσσαλονίκη
Ένα από τα καλύτερα μέρη που έχουμε είναι σίγουρα η Θεσσαλονίκη! Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μας με περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Οι κατηφορικοί δρόμοι της πόλης σας οδηγούν κατευθείαν στο Αιγαίο Πέλαγος, που βρίσκεται δίπλα στην πόλη.

Μέσα στην πόλη, ένα από τα πιο σημαντικά από τα βυζαντινά τείχη, ο «Λευκός Πύργος»Οι Εκκλησίες του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Σοφίας είναι sos σημεία για τα ταξίδι σας στη Θεσσαλονίκη.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο και η Βυζαντινή Εκκλησία φημίζονται επίσης για τα σημεία ενδιαφέροντος. Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για τον εορτασμό διαφόρων φεστιβάλ και εκθέσεων όλο το χρόνο. Η πόλη έχει επίσης μια πολύ εορταστική νυχτερινή ζωή και είναι πλούσια με νόστιμες κουζίνες, όπως η «μπουγάστα της Θεσσαλονίκης» και μερικά εξωτικά θαλασσινά.

Πηγαίνετε στα διάσημα Μετέωρα!
Επίσης γνωστό ως «Στους ουρανούς πάνω» είναι ένα μέρος που αποτελείται από μερικούς υπέροχους στυλοβάτες. Είναι ένα μοναδικό συγκρότημα που φαίνεται να αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες σε όλο τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτό το μέρος έχει εκπληκτικά βράχια, ακόμη ψηλότερα από χίλια πόδια. Το κέντρο της έλξης των Μετεώρων είναι το φυσικό μεγαλείο της περιοχής.

Περίπου 24 μοναστήρια βρέθηκαν στις κορυφές της πριν από μερικούς αιώνες. Τώρα, απομένουν μόνο 6 από αυτούς τους βράχους, όπως το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας και το Μοναστήρι του Μεγάλου Μετεώρου.

Αν και αυτά τα μοναστήρια είναι ψηλά στα βράχια, μπορούν ακόμη να τα επισκεφτούν οι περίεργοι τουρίστες, καθώς κατασκευάζονται πέτρινα σκαλοπάτια  ώστε να επισκεφθούμε τα μοναστήρια. Τα περισσότερα από αυτά χτίστηκαν γύρω στον 14ο έως τον 16ο αιώνα.

Κάντε μια ρομαντική επίσκεψη στη Σαντορίνη!
Το νησί της Σαντορίνης είναι ένας οικισμός, που ιδρύθηκε πάνω από τα ηφαιστειακά ερείπια που έλαβαν χώρα τον 17ο αιώνα π.Χ. Η κυκλαδίτικη περιοχή του Ακρωτηρίου μέσα στη Σαντορίνη, με αντανακλάσεις αυτής της αρχαίας ηφαιστειακής έκρηξης, είναι κάπως μια όμορφη μινωική γη με ξηρή τέφρα κάτω από τη γη της.

Οι πόλεις των Φηρών και της Οίας είναι επίσης πολύ γνωστές για την πλούσια αρχαιολογία τους. Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε αυτό το μέρος είναι κατά τη διάρκεια της άνοιξης, καθώς η φυσική ομορφιά εκείνη τη στιγμή είναι στο απόγειο της.

Επίσης, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το εξαιρετικό τοπικό κρασί από μια επιλογή οκτώ περίπου οινοποιείων σε ολόκληρη την πόλη.

Πελοπόννησος
Είναι αναμφίβολα ένα από τα μέρη της Ελλάδας για επίσκεψη που πρέπει να επισκεφθώ.Είναι ένα διαμέρισμα της χώρας μας που δεν έχω περπατήσει.Ίσως να φταίει η μακρινή αποστάση όμως σίγουρα θα γίνει προορισμός μου.Και δικός σου ;)Μερικά από τα συναρπαστικά μέρη στην Πελοπόννησο είναι η πόλη της Αργολίδας, η πολυτελής πόλη της Μεσσηνίας, το πανέμορφο νησί των Κυθήρων, καθώς και η γοητευτική γενέτειρα της Σπάρτης, που σημαίνει την πόλη της Λακωνίας. Αυτά είναι τα καλύτερα αξιοθέατα της Πελοποννήσου.

και μην χάσετε το Ναύπλιο!
Το μέρος προσφέρει μια υπέροχη περιπέτεια για τους τουρίστες που επισκέπτονται περισσότερο αυτήν την υπέροχη πόλη και περιπλανιούνται αντί να αναζητούν μια δραστήρια νυχτερινή ζωή.

Η Φραγκοκκλησία είναι η αρχαιότερη εκκλησία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το πρώτο κοινοβούλιο του ελληνικού πολιτισμού, το Βουλευτικον είναι ένα άλλο αξιοθέατο του τουρισμού .

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου, που σώζει περισσότερες από δεκαεπτά εκατοντάδες πέτρινες καμάρες, θα πρέπει επίσης να είναι στη λίστα με τα πράγματα που μπορείτε να δείτε κατά την επίσκεψή σας.

Μερικά αρτοποιεία που άνοιξαν πρόσφατα με νόστιμα cupcakes και παγωτά είναι επίσης πολύ δημοφιλή σε αυτήν την πόλη εκτός από τα εξαιρετικά νόστιμα θαλασσινά της, που βρίσκονται στα τοπικά εστιατόρια του Ναυπλίου.

Δελφοί
Ένα από τα διάσημα τουριστικά αξιοθέατα μας ,περιλαμβάνεται στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, οι Δελφοί είναι ένα μνημείο χτισμένο με πέτρινα τσιπ που μοιάζει περισσότερο με θέατρο ή γήπεδο. Ο τόπος πιστεύεται ότι είναι ο ναός του Απόλλωνα, ο οποίος συνήθως απαντούσε στις ερωτήσεις των ανθρώπων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών διατηρεί γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής και αντικείμενα που είναι ιστορικά πλούσια. Ο αρχαίος πολιτισμός της Ελλάδας θεώρησε ότι αυτό το μέρος ήταν το κέντρο της γης.

Επίσης, επισκεφθείτε το ιερό του Απόλλωνα και το ιερό της Αθηνάς. Οι Δελφοί είναι μια μικρή πόλη.

Κρήτη
Η εκλεπτυσμένη Κρήτη είναι το πιο τεράστιο νησί στην Ελλάδα. Η Κρήτη θα πρέπει να βρίσκεται στη λίστα με τα μέρη για επίσκεψη  και τουρισμό.

Η παλαιότερη πόλη της Ευρώπης, η Κνωσός, βρίσκεται ακριβώς νότια του λιμανιού του Ηρακλείου και προσφέρει έναν χάλκινο αρχαίο αρχαιολογικό χώρο. Το σπήλαιο Ιδαίον στις όχθες του όρους Ίδα στην Κρήτη πιστεύεται ότι είναι η γενέτειρα του Έλληνα θεού Δία και ένας από τους πιο τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης.

Παραλίες είναι επίσης διαθέσιμες,εκπληκτικές,μαγευτικές,άπειρες. Έτσι, δεν θα τελειώσετε ποτέ δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε.

το βουνό Όλυμπος
Σίγουρα, αυτό το μυθικό (αλλά εντελώς πραγματικό) βουνό είναι το υψηλότερο σημείο της χώρας. Είναι πολύ διάσημο παγκοσμίως για τον Έλληνα Θεό Δία και τις Ιστορίες Του.

Δεν πρέπει να το φοβούνται, ακούγοντας φήμες για το βουνό. Αντ ‘αυτού, πρέπει να επικοινωνήσουν με τους τοπικούς συνεργάτες για εμπειρογνώμονες για να ανέβουν. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για όσους αναζητούν περιπέτεια.

Σε απόσταση μόλις 18 χιλιομέτρων από το Λιτόχωρο, αυτό το τεράστιο βουνό βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας της Ελλάδας. Και, στέκεται εκεί γενναία με την υπερηφάνεια ότι είναι η υψηλότερη κορυφή της χώρας.

Ως εκ τούτου, σίγουρα αυτό το απέραντο βουνό είναι ένα από τα καλύτερα μέρη έλξης.

Σούνιο

Θεωρείται ως ο ναός του Έλληνα Θεού Ποσειδώνα, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο κυβερνήτης των θαλασσών, αυτό το αρχαίο μνημείο βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Αττικής.

Με μια τεράστια ηλιόλουστη ατμόσφαιρα, το μέρος είναι υπέροχο για περπάτημα αλλά και ποδηλατάδα!!

 

  • Share

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.