Ποιος είναι ο αληθινός στόχος ενός γάμου;

Posted on

Έχω παντρευτεί – με τον ίδιο άντρα – για είκοσι οκτώ χρόνια;

Ας ξεκινήσουμε αυτή τη συζήτηση ως μια συνηθισμένη γνωριμία που οδηγεί σε πολυετή σχέση…

Τελειώσατε σχεδόν μαζί τις σπουδές και μετά περάσατε στο μεταπτυχιακο,έχετε περάσει στην συγκατοίκηση και οι αλλαγές μιας “άερινης”ηλικιας περνάτε στην “ενήλικη ζωή”που συμπεριλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των πράξεων σας και των επιλογών.

Θα σας μεταφέρω κάτι που μου έχει μάθει ένας σπουδαίος άνθρωπος στην ζωή μου”Τίποτα δεν είναι κλήρωση αλλά επιλογή”

Ένας  επιτυχημένος γάμος- ένας που περιλάμβανε όλα τα σκαμπανεβάσματα, τις συγκρούσεις, τις σχεδόν καθυστερήσεις, τις νύχτες κοιμήθηκες σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια, η φάση των μωρών…Χρειάζεται δέσμευση,χρειάζεται φροντίδα στη καθημερινή σχέση,χρειάζεται και προσωπικός χρόνος όταν έχεις”ποτίσει”με φροντίδα τα μέλη της οικογένεια σου.

Σύμφωνα με το Pew Research Center, το 88% των Αμερικανών  αναφέρουν την «αγάπη» ως τον κορυφαίο λόγο για να παντρευτούν κάποιον. Ποιο είναι καλό, εκτός από το ότι η αγάπη είναι ένα ρήμα – και απαιτεί συνεχή επανεπεξεργασία, επανεξέταση και αναδημιουργία εάν θέλετε να διαρκέσει.

Είναι ένα υπέροχο, ευχάριστο, συναίσθημα – στα πρώτα χρόνια του γάμου. Αλλά θα αλλάξει. Θα εξελιχθεί. Θα μεταμορφωθεί σε κάτι που είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο περίπλοκο. Πιο όμορφο, ναι. Αλλά και πιο διαπραγματευμένο. Χρειάζεται εξάσκηση… Θα είναι ακόμα αγάπη, ναι, αλλά σε μια νέα μορφή. Και στον πυρήνα της ρήματος-αίσθησης του να αγαπάμε ο καθένας για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι η συν-δημιουργία μιας συνεργασίας στην οποία και οι δύο μπορείτε να #Ανθίσετε

Στην οποία και οι δύο μπορείτε και είστε πρόθυμοι να υποστηρίξετε και να αγαπήσετε ο ένας τον άλλον ενώ παράλληλα μέσα από αυτή τη  σχέση σε πορεία χρόνων θα βλέπετε την καλύτερη έκδοση του ευατού σου…και του συντρόφου σου.

Αυτός είναι ο στόχος του σύγχρονου γάμου.

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.