Πώς μπορείτε να παραμείνετε θετικοί όταν ο σύντροφός σας σας ενοχλεί στο σημείο της έκρηξης;

Posted on

Υπάρχει κάτι όμορφο για να έχετε έναν σύντροφο στον οποίο έχετε δεσμευτεί για τη ζωή. Θα περνάτε μαζί κάθε πρωινό  και πηγαίνετε στο κρεβάτι δίπλα κάθε βράδυ. Όλη αυτή η συνένωση μπορεί να είναι υπερβολική για μερικούς ανθρώπους – μερικές φορές ενοχλητική.

Η φροντίδα της ζωής μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σχέση σας και υπάρχουν στιγμές που ο σύντροφός σας παίρνει τα νεύρα σας. Μπορεί να μην αφορά τις ενέργειές του. Αλλά έχει να κάνει με αυτό που συμβαίνει στη ζωή σας.Πώς μπορείτε να παραμείνετε θετικοί όταν ο σύντροφός σας σας ενοχλεί στο σημείο της έκρηξης;

Οι θεραπευτές συνεργάζονται καθημερινά με ανθρώπους που έχουν προβλήματα σχέσης. Οι πιο μικρές  παραβιάσεις μπορούν να εξασθενήσουν, προκαλώντας επιχειρήματα που διαρκούν για μέρες. Πολλοί άνθρωποι διαλύονται και προχωρούν και δεν ξέρουν ποιο ήταν το πρόβλημα.

Εάν ο σύντροφός σας παίρνει τα νεύρα σας, πρέπει να μάθετε τη θετικότητα στην αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε να ξεπεράσετε την άκρη.

• ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΕΥΝΑ
Είστε ανθρώπος, επομένως είναι λογικό να μεταφέρετε την ευθύνη από το ένα άτομο στο άλλο. Για παράδειγμα, εάν ένας συνάδελφος σας έκανε να αναστατωθείτε στη δουλειά σας σήμερα, τότε μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι και να το “δώσετε” στον σύντροφό σας. Μερικές φορές, ακόμη και η βαριά αναπνοή τους μπορεί να σας κάνει να θέλετε να ουρλιάξετε.

Πρέπει να συνειδητοποιήσετε από πού προέρχεται η απογοήτευσή σας και ποτέ να μην την βγάζετε σε κανέναν άλλο. Ο θυμός είναι το πιο φυσικό συναίσθημα που πρέπει να δείξετε και είναι τόσο εύκολο να το δείξετε σε λάθος άτομο.

Ποτέ μην αποφεύγετε να τους μιλάτε, μην αφήνετε θυμωμένους ή μην επιδεινώνετε την κατάσταση. Δράστε σαν ενήλικας και φτάστε στο επίκεντρο του θέματος. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν γιατί παίρνουν τα νεύρα του συντρόφου τους έως ότου το άλλο άτομο πει κάτι για αυτό.

• ΡΥΘΜΙΣΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ 
Ένας από τους λόγους για τους οποίους πολλά ζευγάρια δεν το κάνουν είναι επειδή δεν έχουν καλή γραμμή επικοινωνίας. Εάν ο σύντροφός σας έχει μικρές συνήθειες που σας κάνουν να τρελαίνετε, πρέπει να έχετε έναν ανοιχτό διάλογο για αυτό. Πρέπει να αφιερώσετε ένα χρόνο κάθε βράδυ για να μιλήσετε.

Τώρα, αυτή τη φορά δεν πρέπει να δεσμευτεί για να επισημάνει όλα τα λάθος πράγματα που κάνουν, αλλά θα πρέπει να είναι ώρα να μιλήσουμε για οτιδήποτε και για όλα. Πρέπει να τους πείτε για τις απογοητεύσεις στην εργασία, τα προβλήματα με τα παιδιά και τα πράγματα που μπορείτε να βελτιώσετε και οι δύο ως ζευγάρι.

Ωστόσο, δεν πρέπει να επιλέξετε τον σύντροφό σας. Δεν θέλετε να τους στείλετε ένα κείμενο στη δουλειά και να τους πείτε για το ότι το καπάκι της οδοντόκρεμας που ειναι ανοιχτό. Αποθηκεύστε όλες αυτές τις μικρές απογοητεύσεις για χρόνο συζήτησης.

Εάν δεν έχετε ενεργή επικοινωνιακή γραμμή, μην εκπλαγείτε εάν η σχέση σας δεν το κάνει. Οι περισσότερες συγκρούσεις μπορούν να επιλυθούν με αποτελεσματική επικοινωνία. Βοηθά στη διατήρηση της θετικότητας στην ένωση.

•ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ
Εάν ο σύντροφός σας σας ενοχλεί, ίσως επειδή δεν είχατε χρόνο να φροντίσετε τον εαυτό σας. Μπορεί να τείνετε να κάνετε βουνά από μύλους όταν το μόνο που κάνετε είναι δουλειά. Εάν δεν έχετε αρκετό ύπνο,  και αισθάνεστε ότι η ζωή σας περνάει χωρίς να υπάρχει αυτο-φροντιδα, τότε είναι εύκολο να επιδεινωθείτε από τα μικρότερα πράγματα.

Προγραμματίστε ένα μασάζ ή μια βραδινή έξοδο με τους φίλους σας. Με λίγη ξεκούραση και χαλάρωση, θα εκπλαγείτε με το πόσο καλύτερα αισθάνεστε. Τα πράγματα που φαίνεται να σας ενοχλούν όταν είστε σε κατάσταση  άγχος πιθανότατα θα μειωθούν όταν βρίσκεστε σε καλύτερο μέρος.

• ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Κάποια πράγματα μπορεί να σας ενοχλήσουν επειδή έχετε μια υποκείμενη διαταραχή άγχους. Γνωρίζατε ότι το άγχος μπορεί να σας κάνει να είστε ευμετάβλητοι, ευερέθιστοι; Εάν αισθάνεστε ότι είστε συχνά στην άκρη, αξίζει να δείτε έναν θεραπευτή.

• ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ
Εάν ο σύντροφός σας κάνει κάτι ερεθιστικό, όπως ο ήχος της τηλεόρασης πολύ δυνατά, ίσως χρειαστεί να απομακρυνθείτε από το δωμάτιο. Ο λόγος για τον οποίο μπορεί να αυξήσει την ένταση της τηλεόρασης είναι ότι δεν μπορούν να το ακούσουν. Παρόλο που μπορεί να χρειάζονται ακουστικά βαρηκοΐας, δεν είναι κάτι που μπορείτε να φροντίσετε τώρα.

Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε σε αυτήν την κατάσταση είναι να αφαιρέσετε τον εαυτό σας. Πηγαίνετε έξω, κάντε μια βόλτα ή καθίστε στη βεράντα και μιλήστε με έναν από τους φίλους σας. Όταν απομακρυνθείτε από το θόρυβο και το χάος, τότε θα μπορείτε να εστιάσετε ξανά.

Δεν είναι εύκολο να ζεις με άλλο άτομο και θα διαπιστώσεις ότι κάποιες μέρες είναι χειρότερες από άλλες. Εάν δεν προσπαθούν να σας ενοχλήσουν, τότε κάντε ένα διάλειμμα. Θα νιώσετε ανανεωμένοι όταν επιστρέψετε.

• Λάβετε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Ακριβώς επειδή είστε ερωτευμένοι με κάποιον δεν σημαίνει ότι θα σας αρέσει πάντα. Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείτε να τα αντέξετε. Εάν η ένωση σας αξίζει να σωθεί από τις ερεθιστικές του συνήθειες και τη συνεχή διαμάχη, πρέπει να δείτε έναν θεραπευτή.

Οι θεραπευτές έχουν έναν τρόπο να φτάσουν στην ουσία του θέματος και να σας βοηθήσουν να βρείτε αποτελεσματικές μεθόδους για την επίλυση των συγκρούσεων. Ορισμένα ζητήματα είναι επιζήμια για τη σχέση, εάν δεν αντιμετωπιστούν αμέσως. Άλλες καταστάσεις βράζουν και παγώνουν και βάζουν μόνιμες σφήνες μεταξύ ατόμων που δεν είναι επισκευάσιμα.

Η θεραπεία δεν είναι κάτι που μπορεί να διορθώσει τα πάντα και δεν λειτουργεί εν μία νυκτί. Και οι δύο πρέπει να δεσμευτείτε να βρείτε θετικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε τους ερεθισμούς που υπάρχουν στη σχέση σας.

• ΜΑΘΕΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ
Ο διαλογισμός είναι μια ευρέως αποδεκτή ανατολική θεραπεία για αυτό που σας ενοχλεί. Βοηθά να βάλουμε το μυαλό και το σώμα σε τέλεια ευθυγράμμιση καθώς μαθαίνετε να ελέγχετε την αναπνοή σας. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να μάθετε απλές μορφές Διαλογισμού για να σταματήσετε μια κρίση πανικού;

Εάν είστε νέοι σε αυτήν τη φόρμα τέχνης, τότε η χρήση καθοδηγούμενου ήχου από το Διαδίκτυο είναι ευκολότερη. Ωστόσο, τα Θιβετιανά τραγούδια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

Καλή μας επιτυχία και να θυμάστε αν το καταφέραμε μια φορά,είναι στο ρεπερτόριο μας,μπορούμε να το ξανα πετυχουμε με προσωπική δουλειά και εξέλιξη.

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.