Πρέπει να σκεφτούμε με πράσινο γνώμονα!

Posted on

Mεγαλώνοντας κάποιοι,ανάμεσα τους και εγώ,ανακαλύπτω πως πρεπεί να σέβομαι το περιβάλλον που με φιλοξενεί,έτσι σκέφτηκα πολλές απλές ιδέες για να βοηθήσω όλους μας να διατηρήσουμε καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και ακόμη να ανακαλύψω ενδιαφέροντα ευρήματα σχετικά με το ρόλο που παίζει η διατροφή στις περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο διαπίστωσαν ότι οι επιλογές φαγητού μας μπορεί να είναι εξίσου σημαντικές με τους τύπους αυτοκινήτων που οδηγούμε, όταν πρόκειται για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Φαίνεται ότι η μέση αμερικανική διατροφή απαιτεί επιπλέον τόνο και μισό ισοδύναμο διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με μια αυστηρή χορτοφαγική δίαιτα (πιστεύω ετησίως).

Δήλωσε συμμετοχή εδώ για ενα κομοδίνο απο την εταιρεία Δια χειρός https://www.facebook.com/myfeelingLovee/photos/a.2430750713803624/2651335318411828/

Όπως σημειώνεται από το Συμβούλιο Άμυνας Φυσικών Πόρων, οι γιγαντιαίες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και γαλακτοκομικές εκμεταλλεύσεις (με εκατοντάδες χιλιάδες χοίρους, κοτόπουλα ή αγελάδες) παράγουν συχνά τα ισοδύναμα απορριμμάτων μιας μικρής πόλης! Αλλά πέρα από το αυστηρό vegan, ακολουθούν 20 υπέροχες συμβουλές για την Ημέρα της Γης για εύκολη ενσωμάτωση καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους:

1)Αντικαταστήστε τους λαμπτήρες πυρακτώσεως με συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού, χρησιμοποιούν περίπου το ένα τέταρτο του ηλεκτρικού ρεύματος και διαρκούν 10 φορές περισσότερο. Εάν ο προϋπολογισμός σας το επιτρέπει, πηγαίνετε εντελώς με LED, η οποία χρησιμοποιεί επίσης 75% λιγότερη ενέργεια, αλλά διαρκεί περίπου 2 έως 5 φορές περισσότερο από τον λαμπτήρα φθορισμού και δεν απαιτεί συνεχείς αντικαταστάσεις λαμπτήρων. Διασκεδαστικό γεγονός: Εάν κάθε νοικοκυριό στην Αμερική άλλαζε μόλις πέντε λαμπτήρες από πυρακτωμένο σε φθορισμό, η εξοικονόμηση ενέργειας θα ισοδυναμούσε με τη λήψη 8 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από το δρόμο, σύμφωνα με το Sierra Club.
2)Εγκαταστήστε ντους χαμηλής ροής και βρύσες που θα χρησιμοποιούν το μισό νερό χωρίς μείωση της απόδοσης.
3)Μειώστε τη θερμάστρα ζεστού νερού στους 120ºF για να μειώσετε τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος μειώνοντας το κόστος έως και 50 τοις εκατό!
4)Ποτίστε ζωντανά φυτά εσωτερικού χώρου με εναπομένον πόσιμο και μαγειρικό νερό όποτε είναι δυνατόν για να μειώσετε την κατανάλωση νερού.
5)Μειώστε το ποσό της «ισχύος αναμονής» που χρησιμοποιείτε αποσυνδέοντας τα ηλεκτρονικά gadget που δεν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά λένε ότι ακόμη και αυτό το μικρό κομμάτι μπορεί να προσθέσει έως και μια μεγάλη διαφορά.
6)Συσκευάσετε γεύματα για να μειώσετε την ανάγκη για αλουμινόχαρτο ή πλαστικό περιτύλιγμα.
Πάντα συσκευάζετε μαζί με επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες αγορών παντοπωλείων. Ελπίζω ότι οι Η.Π.Α. θα επιβάλλουν κάποια μέρα το τέλος της πλαστικής σακούλας που βρίσκεται σε τόσες πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο και που έχει εφαρμοστεί και στη χώρα μας αλλά φοβάμαι πως όχι λόγο συνειδητοποίησης αλλά λόγους χρέσωσης της.
7)Ακυρώστε τις συνδρομές σε περιοδικά ή εφημερίδες που δεν διαβάζετε, ειδικά αν μπορούσατε να τις διαβάσετε στο διαδίκτυο ή ακόμα και στην παλιά παλιά τοπική βιβλιοθήκη. Δώστε βιβλία,περιοδικά σε φίλους, συναδέλφους, γηροκομεία, γραφεία γιατρών ή βιβλιοθήκες.

Δήλωσε συμμετοχή εδώ ενα ζευγάρι σκουλαρίκια  https://www.facebook.com/myfeelingLovee/photos/a.2430750713803624/2660883894123637/
8)Γίνετε η δική σας μεταφορά.Εάν είναι εντός 1,5 μιλίων (χρειάζονται 30 λεπτά για να περπατήσετε ή 12 λεπτά για να κάνετε τζόκινγκ) δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα. Εάν η ποδηλασία είναι εφικτή στην περιοχή, αυτό επεκτείνεται σε ακτίνα 3 μιλίων. Όχι μόνο είναι μια φιλική πρακτική της Ημέρας της Γης, αλλά μπορεί να προσθέσει στην καθημερινή σας άσκηση!
9)Εάν είναι δυνατόν, αγοράστε τρόφιμα χύμα. Αυτή δεν είναι μια εφικτή επιλογή για σοβαρές τροφικές αλλεργίες, αλλά αν αυτό δεν σας απασχολεί, ρίξτε μια ματιά στη μαζική ενότητα για δημητριακά, αλεύρια, ζυμαρικά, ξηρούς καρπούς, σνακ και άλλα. Μπορείτε όχι μόνο να εξοικονομήσετε χρήματα στη συσκευασία (γεμίζοντας ένα τεράστιο φορτίο σε μία από αυτές τις πλαστικές σακούλες jumbo – ή ακόμα και φέρνοντας τις δικές σας τσάντες!), Πιθανότατα θα είναι επίσης φθηνότερη.
10)Εάν δοθεί η επιλογή, επιλέξτε τοπικό ή εγχώριο  προιόν. Εάν έχετε μια αγορά αγροτών κοντά, κατευθυνθείτε προς αυτήν. Ή, τουλάχιστον, πηγαινετε στα εγχώρια προϊόντα στα παντοπωλεία. Οι ντόπιοι παραγωγοί χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια για να μεταφέρουν τα προϊόντα τους από εκείνα τα σταφύλια από τη Χιλή. Επίσης, είναι πιο πιθανό να αγοράζετε προϊόντα που είναι λιγότερο ακριβά και σεζόν όταν αγοράζετε εγχώρια.
11)Βιολογικά τρόφιμα. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή, όπου το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, για φρούτα, λαχανικά, κρέας και δημητριακά. Τα φυτοφάρμακα, τα αντιβιοτικά και οι ορμόνες ξεπλένονται στο χώμα μας, η παροχή νερού και φυσικά απορροφάται από το σώμα μας!
12)Σβήσε τα φώτα! Εάν δεν είστε στο δωμάτιο, απενεργοποιήστε το.
13)Επενδύστε σε έναν προγραμματιζόμενο θερμοστάτη θέρμανσης / ψύξης. Είναι φθηνά (περίπου 25 $ σε eshop εξωτρικού) και εύχρηστα. Σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία και ρυθμίζουν τη θερμότητα. Ο λογαριασμός θέρμανσης (στα βουνά) μειώθηκε αρκετά σε πολλά νοικοκυριά.
13)Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή και την οθόνη σας όταν δεν χρησιμοποιούνται. Οι προφυλάξεις οθόνης του υπολογιστή και οι προβολές διαφανειών χρησιμοποιούν πραγματικά πολλή ενέργεια.
14)Ζήστε σε ένα “ανακυκλωμένο” σπίτι. Αγοράστε ή νοικιάστε ένα υπάρχον σπίτι.
15)Κρατήστε τα πράγματα καθαρά. Οι συσκευές σας, από συστήματα θέρμανσης και ψύξης έως ψυγεία και στεγνωτήρια, θα λειτουργούν λιγότερο αποτελεσματικά όταν συμβαίνει συσσώρευση στα φίλτρα.
Σύμφωνα με την παραπάνω μελέτη, εξετάστε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε μια υψηλότερη αναλογία φυτικών γευμάτων στη διατροφή σας. Ορισμένοι ιστότοποι ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να δοκιμάσουν vegan που ζουν για μια μέρα. Και τα μικρά βήματα μετράνε, συμπεριλαμβανομένης της απαλλαγής από γαλακτοκομικά προϊόντα, ακόμη και αν το πλήρες βίγκαν άλμα δεν είναι ακόμα στα σχέδια.
Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ανακύκλωση, ανακύκλωση, ανακύκλωση! Όποτε είναι δυνατόν!

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.