Σολομος με σπαράγγια

Posted on

Σουπερ θρεπτικό,υπέροχες γεύσεις συνοδευόμενο με μια δροσερή σαλάτα της προτίμηση σας.

Προετοιμασία:

Σολομός :Aλάτι και πιπέρι και στις δυο πλευρές του.

Σπαράγγια : Πλύνετε και κόψτε τα άκρα του σπαραγγιού, στη συνέχεια τα αδειάστε σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά και μετά βυθίστε σε παγωμένο νερό .Με αυτόν τον τρόπο θα μαγειρεύτουν πιο γρήγορα και ομοιόμορφα στο τηγάνι. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα εάν έχετε πολύ λεπτά σπαράγγια. Στραγγίστε και αφήστε το στην άκρη.

 

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα  σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε απαλά το σολομό και στις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.Το αφαιρούμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με ένα χυλό στο ιδιο τηγάνι.

Βάζουμε  ενα ζωμό λαχανικών (ή κρασί).  Και σιγοβράστε. Προσθέστε βούτυρο, χυμό λεμονιού, καυτή σάλτσα, μαϊντανό.

Το στραγγισμένο σπαράγγι ρίξτε για 2 λεπτά για να το μαγειρέψετε. Προσθέστε το σολομό πίσω στο τηγάνι και περάστε το  για άλλο ένα λεπτό. Γαρνίρετε με περισσότερο μαϊντανό, θρυμματισμένο πιπέρι τσίλι και φέτες λεμονιού και σερβίρετε αμέσως το σολομό βουτύρου σκόρδου και τα σπαράγγια λεμονιού.

Απολαύστε!!

#cookingtips

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σάλτσα προσθέτοντας λευκό κρασί.

Το τηγάνι σας πρέπει να είναι ζεστό σε μέτρια-υψηλή φωτιά πριν προσθέσετε τα φιλέτα σολομού.

Βάλτε το σολομό προς τα πάνω για 3-5 λεπτά.

Αναποδογυρίστε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Για παχύτερα κομμάτια σολομού, μαγειρέψτε λίγο περισσότερο, μειώνοντας τη θερμότητα σε μέτρια ή μέτρια χαμηλή.

Σερβίρεται ακόμη και με πατάτες πουρέ ,Καστανό ρύζι ,Ζυμαρικά

Αυτός ο σολομός βούτυρου σκόρδου λεμονιού θα διαρκέσει έως και 2 ημέρες στο ψυγείο, εάν φυλάσσεται σωστά. Αποθηκεύστε το σολομό με κρύο λεμόνι σε αεροστεγές δοχείο.

Σφραγίστε και ψύξτε.

Για να παγώσετε αυτό το σολομό βούτυρο σκόρδου λεμονιού, αποθηκεύστε τον ψυχρό σολομό σε σφραγισμένα αεροστεγή δοχεία για έως και 1 μήνα.

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.