Σπαράγγια με κοτόπουλο!

Posted on

Ένα σουπερ αγαπημένο μου φαγητό για να ξεκινήσουμε δυναμικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου!

1. Για να προετοιμάσετε τη συνταγή: Ξεκινήστε να κόβετε τα στήθη κοτόπουλου σε κομμάτια και αλατίζετε, με πιπέρι και σκόνη κρεμμυδιού. Αφήστε το μαριναριστεί ενώ προετοιμάζετε τα σπαράγγια.

2. Πλύνετε και κόψτε τα άκρα του σπαραγγιού, στη συνέχεια τα αδειάστε σε βραστό νερό για 2 λεπτά και μετά βυθίστε σε παγωμένο νερό για να σταματήσετε το μαγείρεμα τους. Με αυτόν τον τρόπο, τα σπαράγγια θα μαγειρεύτουν γρηγορότερα και ομοιόμορφα στο τηγάνι.

3. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα  σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε .Απαλά τα τσιμπήματα κοτόπουλου από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Μειώστε τη θερμοκρασία, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόρδο κιμά,ανακατέψτε και μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να αρωματιστεί.Μόλις είναι έτοιμο τα βγάζουμε σε ένα μπολ και συνεχίζουμε.

 

4. Στην ίδια κατσαρόλα σε μεσαίο-υψηλή θερμοκρασία προσθέστε κιμά σκόρδο και στη συνέχεια τον ζωμό κοτόπουλου (ή κρασί). Σιγοβράστε και αφήστε να μειωθεί στο ήμισυ. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, χυμό λεμονιού, καυτή σάλτσα, μαϊντανό.

5. Προσθέστε τα σπαράγγια  για 2 λεπτά ώστε  να το μαγειρέψετε. Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και ανακατέψτε για ένα ακόμη λεπτό για να ζεσταθεί ξανά. Γαρνίρετε το κοτόπουλο και τα σπαράγγια με περισσότερο μαϊντανό, θρυμματισμένο πιπέρι τσίλι και φέτες λεμονιού και σερβίρετε αμέσως !!

Θα  χρειαστείτε!!

3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κομμάτια
2 μάτσο σπαράγγια, ξεπλυμένα και κομμένα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό(θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο κιμά
1 κουταλιά της σούπας καυτή σάλτσα
Ζωμό κοτόπουλου
Χυμός 1/2 λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
Προαιρετικά, θρυμματισμένες κόκκινες νιφάδες πιπεριάς τσίλι
Φέτες λεμονιού, για γαρνιτούρα

Για το καρύκευμα κοτόπουλου:

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​ραγισμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

  • Share

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.