Τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου.Ποια είναι η ιστορία του;

Posted on

Πόσο μακρύ, παράξενο ταξίδι ήταν: Αν και ο σημερινός ορισμός των τέλειων φρυδιών είναι παχύ γραμμή-τόξο που τα τσιμπιδάκια τα χρειαζόμαστε τόσο όσο για να πετύχουμε τις άψογες καμάρες της Cara Delevingne, τα πράγματα δεν ήταν πάντα τόσο φυσικά όσον αφορά τις τάσεις των φρυδιών.

Τη δεκαετία του 1920, αστέρια οθόνης όπως η Άννα Μάι Γουόνγκ και η Κλάρα Μπούς φορούσαν το μολύβι τους με λεπτή γραμμή και με καμπύλη προς τα κάτω, και κάθε δεκαετία αυξανόταν το πάχος!! Ίσως χάρη στη Audrey Hepburn στη δεκαετία του 1960, οι καμάρες άρχισαν να αποκτούν μια πιο φυσική εμφάνιση, μέχρι τη δεκαετία του ’70, όταν ήρθε στη σκηνή ντίσκο, λαμπερή σκιά και ενδιαφέροντα σχήματα φρυδιών.

Συγκεντρώσαμε μια αναδρομική ματιά στα πιο δημοφιλή σχήματα από του 1920 έως σήμερα. Κάντε κλικ στη συλλογή μας για να ταξιδέψετε στο χρόνο μέσα από τις τάσεις των φρυδιών των προηγούμενων ετών!

Στη δεκαετία του ’20, τα φρύδια ήταν πολύ λεπτή και στις ουρές δόθηκε μια καμπύλη προς τα κάτω, όπως η Anna May Wong’s.

Οι γυναίκες της δεκαετίας του ’20 αντικατόπτριζαν το δραματικό σχήμα των τόξων της Clara Bow.

Στη δεκαετία του 1930, αστέρια όπως η Merle Oberon οδήγησε για μια στρογγυλεμένη ανοδική στροφή.

Γυναίκες όπως η Billie Holiday, της οποίας το κόκκινο χείλος και το floral hairpece ήταν το σήμα κατατεθέν της, γέμισαν τα φρύδια τους με μια πιο σκούρη απόχρωση και πιο ανοιχτή στο τέλος.

Αντιθέτως, τα βαρύτερα φρύδια της Joan Crawford έγιναν το σήμα κατατεθέν της.

Αφήνοντας τη στρογγυλή καμπύλη στη δεκαετία του ’40, το σχήμα της επιλογής στη δεκαετία του ’50 αντικατοπτρίζει το σχήμα της Λένα Χορν, η οποία είχε μυτερή καμάρα και μικρότερη(στενή)ουρά.

Στην εποχή του βομβαρδισμού, οι γυναίκες στη δεκαετία του ’50 ακολούθησαν την Μέριλιν με έντονα κόκκινα χείλη, πλούσια βλεφαρίδες και καμάρες.

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ με καλοσχηματισμένα φρύδια.

Audrey hepburn:Παχύ και φυσικό σχήμα ενέπνευσε τις γυναίκες της δεκαετίας του ’60.

Η   Φράνκλιν φάνηκε να είναι άθικτο τα φρύδια της από τα τσιμπιδάκια, πλαισιώνοντας τέλεια την πορφυρή σκιά ματιών της.

Χάρη σε αστέρια όπως η Brooke Shields,οι γυναίκες της δεκαετίας του ’80 άρχισαν να μεγαλώνουν τα φρυδια.

Το πλήθος της μόδας, συμπεριλαμβανομένου του supermodel Grace Jones, μίμησε την εμφάνιση μιας πραγματικής ζωγραφικής του Patrick Nagel επιλέγοντας γραφικά φρύδια με έντονη κλίση προς τα πάνω.

Σε αντίθεση με την υπερβολική εμφάνιση της προηγούμενης δεκαετίας, η δεκαετία του ’90 είδε μια αφθονία στα φρύδια με λεπτό μολύβι, όπως Kate Moss.

 

Αντί να ευθυγραμμίζουν το αρχικό τμήμα του φρυδιού με τη γέφυρα της μύτης, αστέρια όπως η Βικτώρια Μπέκαμ ξεκίνησαν τις καμάρες τους κατά μήκος της εξωτερικής περιοχής του ρουθούνι.

Το 2010 χαρακτηρίστηκε από ένα πιο φυσικό σχήμα με μια ατμόσφαιρα που υποδηλώνει ότι το μεγαλύτερο ήταν καλύτερο, τουλάχιστον όσον αφορά τα φρύδια μας.

Το σούπερ μοντέλοΝμας ενέπνευσε να απομακρυνθούμε από τα τσιμπιδάκια και να αγκαλιάσουμε ένα φυσικό,γεμάτο φρύδι.

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.