Τα κακτάκια θέλουν την προσοχή μας!!

Posted on

Πηγαίνετε στο Pinterest και καθώς περιηγείστε σε περισσότερες εικόνες, θα πείτε, “wow” σε κάθε μία από αυτές τις εικόνες των κακτών.Και τον τελευταίο καιρό, το σαλόνι έχει ξεκινήσει να υποδέχετε τα κακτάκια μας!!

Τα παχύφυτα είναι εξαιρετικά εύκολο να αγαπούν και η καλλιέργεια αυτών των γοητευτικών φυτών γίνεται γρήγορα χόμπι σε όλο τον κόσμο. Και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη καθόλου – με τέτοια εντυπωσιακή και περίεργη εμφάνιση, η ανάπτυξη παχύφυτων είναι κάτι περισσότερο από μια περιπέτεια.

Τα παχύφυτα είναι ευπροσάρμοστα και έχουν προσαρμοστεί στην ανάπτυξη σε σκληρές συνθήκες. Δεδομένου ότι μεγαλώνουν σε ερήμους και κυριολεκτικά οπουδήποτε, μπορούν ακόμη και να επιβιώσουν σε ντουλάπες ή στο υπόγειο. Αυτό πιστεύουν οι περισσότεροι όμως δεν είναι σωστό.Αντιθέτως…

Κάθε πράσινο φυτό,απαιτεί ηλιακό φως για να επιβιώσει (θυμηθείτε τη φωτοσύνθεση;). Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μερικά παχύφυτα χαμηλού φωτός του ήλιου που μπορούν να αποδώσουν καλά σε λίγο φως, αλλά πρέπει επίσης να εκτεθούν στο φως του ήλιου εστω για λίγες ώρες.

Επιπλέον, τα μινιμαλιστικά σχέδια σπιτιού γίνονται όλο και πιο δημοφιλή με την ημέρα με παχύφυτα ως φυτά εσωτερικού χώρου για να επιτύχουν το στιλ. Αυτά τα κομψά και απλά φυτά ταιριάζουν τέλεια!

Η πλειονότητα των παχύφυτων απαιτεί τουλάχιστον τέσσερις έως οκτώ ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα.Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορείτε να τα πάρετε έξω και να τα αφήσετε να απολαύσουν τον ήλιο κατά τη διάρκεια του πρωινού ή αργά το απόγευμα.

Κάποιοι πιστεύουν ότι τα παχύφυτα δεν χρειάζονται λίπασμα. Ενώ τα περισσότερα παχύφυτα μπορούν να αποδώσουν τέλεια χωρίς λίπασμα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για οποιοδήποτε φυτό. Η σίτιση των φυτών σας μπορεί να αυξήσει τον ρυθμό ανάπτυξής τους και να τους δώσει μια πιο υγιή εμφάνιση.

Ένα συνηθισμένο λάθος που επικρατεί στους αρχάριους είναι η υπερβολική σε αριθμό κακτών εντός σπιτιού,αυτό θα προκαλέσει πιθανά μούχλα και παράσιτα άρα και μείωση ζωή τους.

Η καλύτερη στιγμή για αυτό είναι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή της άνοιξης όταν τα φυτά σας αναπτύσσονται ενεργά. Τα παχύφυτα είναι γενικά αδρανή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οπότε αποφύγετε να τα ποτίζετε αυτούς τους μήνες!

Μια έρημος μπορεί να βιώσει μακρά περίοδο ξηρασίας. Συνιστάται να μιμείται το πότισμα, καθώς τα παχύφυτα είναι προσαρμοσμένα σε αυτό.

Ποτίστε αφού το χώμα έχει στεγνώσει.Αποστραγγίστε τυχόν περίσσεια νερού.

 

Τα παχύφυτα έχουν πολύ διαφορετικές συνθήκες καλλιέργειας σε σύγκριση με άλλα φυτά στο σπίτι. Ο βασιλικός χρειάζεται νερό όπως κάθε έξι ώρες αλλιώς θα αρχίσει να μαραίνεται. Ομοίως, ένα βρύο φυτό θα ευδοκιμήσει σε ένα περιβάλλον που είναι υγρό.

Στην άλλη πλευρά του δακτυλίου, τα παχύφυτα δεν αντέχουν να είναι βρεγμένα. Είναι κυριολεκτικά αδύνατο να υπάρξει συνοχή χωρίς να πεθάνει ένα από τα φυτά.

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.