Τα πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε με ένα πεντικιούρ στο σπίτι!

Posted on

 Ο καιρός επιτέλους ζεσταίνεται και οι μπότες μας παραμένουν στην άκρη και σειρά παίρνουν οι σαγιονάρες και  τα σανδάλια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι επίσημα η ώρα για ένα φρέσκο ​​πεντικιούρ. Πέρα από το να αποφασίσετε ποιο βερνίκι χρωμάτων θα επιλέξετε, υπάρχουν μερικές  πρακτικές που πρέπει να θυμάστε όταν δίνετε στον εαυτό σας ένα πεντικιούρ. 

Κάντε: Κόψτε τα νύχια σας ευθεία, αφήνοντας μόνο μια μικρή ποσότητα λευκού στις άκρες. «Εάν τα αφήσεις πολύ μακριά, πολύ κοντά ή κόβεις τις γωνίες.

Μην: «Αφού κάνετε μπάνιο ή ντους, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρόπετρα ή ένα πόδι ενώ το δέρμα μαλακώνει ακόμα από το μούλιασμα. Πάντα  προς μία κατεύθυνση – όχι εμπρός και πίσω σε μια κίνηση καθαρισμού, η οποία τελικά θα προκαλέσει μια τραχιά αναγέννηση λίγες ημέρες μετά το πεντικιούρ σας, επειδή το δέρμα σκίζεται στα ανώμαλα στρώματα μικροσκοπικά.Όσο πιο βαθιά πηγαίνετε, τόσο πιο επιρρεπείς σε μόλυνση .

Ναι: Χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες σε τακτική βάση. “Αυτό μπορεί να αποτρέψει το σχηματισμό ρωγμών και το παχύτερο δέρμα να αναπτυχθεί. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα που έχει κατασκευαστεί ειδικά για τα πόδια ή μπορεί να μην είναι αρκετά ισχυρή για να διεισδύσει στα παχύτερα στρώματα του δέρματος”

«Αναζητήστε συστατικά όπως ογαλακτικό οξύ ή σαλικυλικό οξύ, τα οποία βοηθούν στην απολέπιση και ενυδάτωση.

Μην: Χρησιμοποιήστε σκουριασμένα, θαμπό ή ακάθαρτα εργαλεία. «Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσετε στα δικά σας εργαλεία πεντικιούρ – κατά προτίμηση αυτά που είναι κατασκευασμένα από χειρουργικό ατσάλι. Διαρκούν περισσότερο, δεν σκουριάζουν τόσο εύκολα και μπορούν να ακονιστούν αν είναι απαραίτητο. Βεβαιωθείτε ότι τα καθαρίζετε τακτικά με αντισηπτικό μετά από κάθε χρήση. Εάν χρησιμοποιείτε ελαφρόπετρα, ένα πόδι, κρατήστε το έξω από το ντους ή το λουτρό για να αποφύγετε τη συσσώρευση και τα μικρόβια. Και παρακαλώ, μην μοιράζεστε τα εργαλεία σας με κανέναν, ακόμη και με μέλη της οικογένειας με τα οποία ζείτε »

Μην: Κόψτε το δέρμα. «Το δέρμα καλύπτει και προστατεύει τη μήτρα των νυχιών, η οποία φιλοξενεί τα κύτταρα που αναπτύσσουν τα νύχια. Πιέζοντάς τα απαλά είναι μια πιο υγιεινή επιλογή. Επίσης, η χρήση λαδιού ή ενυδατικής κρέμας  των νυχιών σας θα διατηρήσει την ενυδάτωση τόσο των νυχιών όσο και του δέρματος.

Ναι: Κοιτάξτε τα συστατικά στο μπουκάλι σας. Συνιστώ πάντα να επιλέγετε πιο υγιεινές ,με τη λιγότερη ποσότητα χημικών ουσιών όπου είναι δυνατόν, “

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.