Τάσεις της δεκαετίας του 1960 στο προσκήνιο του καλοκαιριού!!

Posted on

Γεια σου και πάλι!Σήμερα επέλεξα να ακολουθήσω τις τάσεις της δεκαετίας του 1960. Ακόμα και όταν είναι έντονα διαδεδομένο από ριζοσπαστική κοινωνική και πολιτική αναταραχή, η δεκαετία του 1960 ήταν μια καταπληκτική δεκαετία. Οι γυναίκες έλαβαν έμπνευση για τη μόδα και το μακιγιάζ από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των εικονων του Χόλιγουντ, όπως η Όντρεϊ Χέπμπορν, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Twiggy και η ξανθιά βόμβα Μπρίτζετ Μπαρντότ. Τι αντίκτυπο είχαν αυτά τα διαφορετικά διαφορετικά στυλ στις τάσεις μακιγιάζ της δεκαετίας του 1960; Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ!

ΤΑΣΕΙΣ MAKEUP της δεκαετίας του 1960
Η δεκαετία του 1960 ήταν  μεταξύ της κλασικής, εκλεπτυσμένης ομορφιάς της δεκαετίας του 1950 και των γοητευτικών, μοντέρνων στυλ των αρχών της δεκαετίας του 1970. Στο ένα άκρο του φάσματος της ομορφιάς, οι κυρίες προσπάθησαν να μιμηθούν την αδύνατη κομψότητα της Jackie Kennedy με τα μπουφάν, τα καπέλα και τo μακιγιάζ που έδιναν έμφαση στη φυσική τους ομορφιά.

Αντίθετα, άλλοι προσελκύονταν περισσότερο από τον  επαναστατικό χαρακτήρα της υποκουλτούρας Mod. Αυτές οι γυναίκες είχαν συχνά κομψά κοντά κουρέματα και τόνισαν τα μάτια τους στο άκρο ενώ υποβαθμίζουν το υπόλοιπο πρόσωπο.

ΠΡΟΣΩΠΟ
Μια τυπική γυναίκα της δεκαετίας του 1960 έθεσε τότε τα θεμέλιά της με εφαρμογή μιας ημιδιαφανής σκόνης για να δημιουργήσει ένα τέλειο ματ φινίρισμα.

Ωστόσο, καθώς προχωρούσε η δεκαετία, το εικονικό μακιγιάζ Pan-Cake του Max Factor έγινε όλο και πιο δημοφιλές. Η πρωτοποριακή φόρμουλα εφαρμόστηκε στο πρόσωπο με ένα υγρό σφουγγάρι για να επιτύχει μια γυαλισμένη αλλά φυσική επιδερμίδα. Όπως και σήμερα, τα κορίτσια της δεκαετίας του 1960 βασίζονταν στο κονσίλερ για να διορθώσουν και να κρύψουν μικρές κηλίδες και περιοχές ερυθρότητας.

Ρουζ
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το ρουζ δεν ήταν απαραίτητο στη δεκαετία του 1960. Όσοι ήθελαν να προσθέσουν ένα απαλό χρώμα στα μάγουλά τους επέλεξαν γενικά τα ερυθρά, ροδακινί χρώματα Το Blusher εφαρμόστηκε σε σχήμα στενού τριγώνου κάτω από τα ζυγωματικά και στις κοιλότητες των μάγουλων.

ΦΡΥΔΙΑ
Οι τάσεις των φρυδιών έχουν υποστεί δραματικό μετασχηματισμό κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, όπως γνωρίζουμε από τη ματιά μας στις δεκαετίες του 1920 και του 1940. Στη δεκαετία του 1960, η αγγλική εμφάνιση μόδας ήταν καλλωπισμένα φρύδια, συνήθως σμιλεμένα και καθορισμένα με τη χρήση ενός μολυβιού φρυδιών. Ορισμένες γυναίκες επέλεξαν να ξυρίσουν πλήρως τα εσωτερικά τους φρύδια μόνο για να τα γεμίσουν πιο απαλά σε σύντομες πινελιές.

Μάτια
Τα μάτια ήταν στην καρδιά του μακιγιάζ της δεκαετίας του 1960. Για μια κλασική, καθημερινή εμφάνιση, πολλές γυναίκες αντιγράφουν το κομψό μακιγιάζ των ματιών της Jackie Kennedy. Τα ελαφριά ματ και παστέλ χρώματα στο καπάκι, όπως ανοιχτό ροζ και σκιές σαμπάνιας, ήταν δημοφιλή. Ωστόσο, ακόμη και οι γυναίκες που προτιμούσαν αυτή τη φυσική εμφάνιση συχνά επέλεξαν πιο τολμηρές μπλε και πράσινες σκιές ματιών για βραδινές δραστηριότητες. Όπως και η σημερινή εφαρμογή μακιγιάζ ενα απαλό καφέ ως  σκιά χρησιμοποιήθηκε στην πτυχή για να δημιουργηθεί η σκιάση. Τονίστηκε επίσης το οστό των φρυδιών, συνήθως με μια λευκή ματ σκιά ματιών.

Συχνά, το eyeliner εφαρμόστηκε κοντά στην άνω γραμμή των βλεφαρίδων και κατά μήκος για να εντείνει τα μάτια και να δώσει την ψευδαίσθηση μεγαλύτερων βλεφαρίδων πριν εφαρμοστεί μια γενναιόδωρη ποσότητα μάσκαρα.

Το παχύ, μαύρο υγρό eyeliner κυριαρχούσε  στο καπάκι ενώ χρησιμοποιήθηκε λευκό μολύβι στο εσωτερικό του ματιού για να φανούν πιο μεγάλα. Συχνά, ακολούθησαν τεράστια ζεύγη ψεύτικων βλεφαρίδων. Η Twiggy έκανε ένα βήμα ακόμη περισσότερο χρησιμοποιώντας υγρο eyeliner για να τραβήξει μεμονωμένες κάτω βλεφαρίδες για ένα σουρεαλιστικό αποτέλεσμα.

ΧΕΙΛΙΑ
Ενώ οι γυναίκες της δεκαετίας του 1960 τόνισαν τα μάτια τους, τα χείλη  ήταν πολύ ήσυχα.Τόνοι του ροζ,απαλό ροδακινί.

Μου αρέσει αυτή δεκαετία με κάποιες εξαιρέσεις και πρέπει να προσθέσω πως βλέποντας τις εικόνες μόνο βαρετό,ανιαρό δεν το βρίσκω.

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.