Tαξιδεύουμε μέσα απο εικόνες στο Πήλιο!

Posted on

Ψάχνετε για την εμπειρία του Ελληνικού Νησιού χωρίς όλα τα πλήθη; Λοιπόν, μην ψάχνετε άλλο από το Πήλιο της Mama Mia!

Νόμιζα ότι η μαμά Μία γυρίστηκε σε ένα από τα νησιά της νότιας Ελλάδας όπως η Κρήτη ή η Μύκονος. Αποδεικνύεται ότι η Mama Mia γυρίστηκε στην ηπειρωτική χώρα στη χερσόνησο του Πηλίου στο Αιγαίο Πέλαγος.

Με αυτή την ταινιά πολλοί ξένοι γκούκλαραν το Πήλιο και ανακάλυψαν ένα”κρυμμένο θησαυρό”,όχι για εμάς.Ενα υπέροχο μέρος που συνδυάζει μοναδικά υπέροχες παραλίες,πράσινο,ποιότητα διανομής,ξεκούραση,άριστη φιλοξενία!

 

Το Πήλιο είναι μια απόλυτα όμορφη τοποθεσία, χωρίς τα σπίτια των τουριστών που συρρέουν στα άλλα νησιά και παραλίες. Αντί για το συνηθισμένο, φροντίστε να επισκεφθείτε το Πήλιο στην επόμενη φορά για τις καλοκαιρινές διακοπές αλλά και τους χειμερινούς μήνες!

 

Το Πήλιο επρόκειτο να το απολαύσετε σε εξωτερικούς χώρους. Τα βουνά προσφέρουν υπέροχη θέα και πεζοπορίες θα σας οδηγήσουν σε ελαιώνες και χωράφια.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές διαδρομής και σε μία μπορείτε να οδηγήσετε το άλογό σας μέχρι την παραλία.Ρωτήστε τον υπάλληλο του ξενοδοχείου για αυτή δυνατότητα και θα σας ενημερώσει !

Μην εκπλαγείτε όταν καθίσετε σε ένα εστιατόριο και δύο επιπλέον σφηνάκια τσίπουρο έρθει κερασμένα απο τον ιδιοκτήτη…είναι μερακλίδες,εκτιμούν και σέβονται τους τουρίστες και ξέρουν να λένε το ευχαριστώ με πολλούς τρόπους.Το έναν μόλις το ανεφερα!Οι άνθρωποι του Πηλίου είναι τόσο γενναιόδωροι όσο και φιλικοί.

Ο Βόλος είναι μια όμορφη παράκτια πόλη που γίνεται γρήγορα μια δημοφιλής στάση.Δεν είναι σχεδόν τόσο γεμάτο όσο τα άλλα ελληνικά λιμάνια, οπότε η  ευκαιρία να αποκτήσετε μια αληθινή αίσθηση της τοπικής  ζωής τους είναι αληθής.

Καθώς συνεχίζετε  στον ορεινό δρόμο, η επόμενη στάση σας μεταφέρει στην Τσαγκαράδα.

Κάθε χωριό του Πηλίου έχει μια πανέμορφη πλατεία που έχει μεγάλα πλατάνια που μεγαλώνουν δημιουργώντας μια ευχάριστη δροσερή στάση για να απολαύσετε φαγητό και ποτό.

Επίσης μη ξεχασω να αναφέρω τα πολλά μονοπάτια πεζοπορίας στο Πήλιο που σας οδηγούν σε χωριά με παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Πηλίου με τεράστια δέντρα στο κέντρο των πλατειών του χωριού.

Έχουν επίσης πολλά μονοπάτια που ευθυγραμμίζουν τις ακτές του Παγασητικού Κόλπου.Είναι μια εύκολη πεζοπορία στο μονοπάτι προς το λιμάνι του Ντομούχαρη με υπέροχη θέα στην ακτή του Αιγαίου.Το Πήλιο είναι διάσημο για πεζοπορία και αυτή η πεζοπορία δεν απογοητεύει.Το Πήλιο ήταν η καλοκαιρινή απόδραση των Θεών. Όταν κάνετε πεζοπορία στο Πήλιο, πηγαίνετε στο Παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου Αθωνίτη.

Υπέροχη Ελλάδα μας,κάθε γωνιά σου μαγική,κάθε γωνιά σου γόνιμη,γόνιμη από πολιτισμό,χαρά,ευαισθησία,ζεστούς ανθρώπους,ιστορία,πίστη,ομορφιά.Αυτή είσαι και εμείς ακόμη να σε ανακαλύψουμε…

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.