Θα ήταν καλύτερα να τρώτε περισσότερα λαχανικά και λιγότερα ζωικά προϊόντα.

Posted on

Παρόλο που δεν προωθούμε έναν συγκεκριμένο τρόπο διατροφής (υπάρχει ένα ευρύ φάσμα «υγιεινής διατροφής» που λειτουργεί για κάθε άτομο), υπάρχει μια συμβουλή διατροφής που ισχύει για πολλούς από εμάς: θα ήταν καλύτερα να τρώτε περισσότερα λαχανικά και λιγότερα ζωικά προϊόντα.

Οι άνθρωποι, ως φυσικά παμφάγα, είναι «χτισμένοι» για να τρώνε ζωικές πρωτεΐνες και άλλα ζωικά προϊόντα (όπως τα αυγά, για παράδειγμα). Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο οι πρόγονοι των κυνηγών μας κατανάλωναν ζωικά προϊόντα ήταν πολύ διαφορετικός από τον τρόπο που εμείς, ως σύγχρονοι άνθρωποι τείνουμε να τα καταναλώνουμε πολύ περισσότερο από αυτό που χρειάζεται.

Αν και τα ζωικά προϊόντα  μπορούν ασφαλώς να αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής, το σώμα σας δεν είναι πραγματικά σχεδιασμένο να τα τρώει σε κάθε γεύμα,κάθε μέρα. Αλλά  αν διαβάσουμε για τους προγόνους μας ,το κρέας ήταν περισσότερο από μια περιστασιακή απόλαυση όπως και η ζάχαρη.

Η υπερβολική κατανάλωση κρέατος συνδέεται με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, παχυσαρκία και ορισμένους τύπους καρκίνου. Πάρα πολύ κρέας δεν είναι καλό για εμάς και μας φέρνει εκτός ισορροπίας.

Η σύγχρονη κατανάλωση κρέατος έχει επίσης ένα άλλο μειονέκτημα: επιτυγχάνεται με πολύ διαφορετικό τρόπο σήμερα από ό, τι για το μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας. Οι περισσότεροι από εμάς δεν κυνηγούν και δεν σκοτώνουν το δικό μας γεύμα, ούτε μεγαλώνουμε τις δικές μας αγελάδες, χοίρους, κοτόπουλα κ.λπ. απάνθρωπο, άρρωστο και επιβλαβές για το περιβάλλον, για να το θέσουμε ελαφρά.

 

Θα μπορούσα να γράψω  μερικά γεγονότα σχετικά με τη σύγχρονη κτηνοτροφία και την κατανάλωση κρέατος που πρέπει να γνωρίζουμε και να γνωρίζεται,ωστόσο δεν θα το κάνω επειδή γνωρίζουμε ακριβώς την αλήθεια…

Ξεκίνα από αύριο…Ούτε εγώ είμαι vegan όμως έχω περιορίσει κατα πολύ το κρέας και το απολαμβάνω όταν χρειάζεται και το θέλω!

Είναι μια κίνηση για την εξάλειψη του κρέατος από τη διατροφή σας είναι η κατανάλωση του μόνο μία ημέρα κάθε εβδομάδα. Κάτι τέτοιο είναι καλό για την υγεία, το πορτοφόλι και το περιβάλλον!!

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.