Θρεπτική σούπα!!!

Posted on

Περισσότερο από ένα σημαντικό πιάτο γεμάτο μπαχαρικά, λαχανικά και χυλοπίτες  σε ένα αρωματικό ζωμό κάρυ εμπνευσμένο από μια κλασική ταϊλανδέζικη σούπα.

Τι θα χρεαστούμε;

4 καυτά κόκκινα τσίλι (φρέσκα ή αποξηραμένα *) Χρησιμοποίησα φρέσκα
6 σκελίδες σκόρδο
2 μικρά κομμάτια τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
¼ φλιτζάνι κορίανδρο, ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια  λεμονόχορτου

3 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ

αγαπημένα noodles
μπρόκολου
½ κολοκύθα  ξεφλουδισμένη και κομμένη σε φέτες σε ζάρια
μια μεγάλη χούφτα επίπεδων πράσινων φασολιών, κομμένα στη διαγώνια
λάδι
250 ml / 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα καρύδας **
Ψάρι(προεραιτικό)

Καλύψτε το κομμένο κολοκυθάκι σε μια κουταλιά της σούπας λάδι, καρυκεύστε με αλάτι ή σάλτσα ταμάρι / σάλτσα σόγιας και ψήστε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα γουόκ και ανακατεύουμε το μπρόκολο για περίπου 1 λεπτό, προσθέτουμε φέτες φασολιών και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό. Πρόσθεσε το ψάρι για μαγείρεμα.
Μαγειρέψτε χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
Προσθέστε ζωμό λαχανικών και γάλα καρύδας και αφήστε τα να βράσουν.

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.