Τι χρειάζεται από εσένα;

Posted on

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο δεσμός μητέρας-κόρης είναι ξεχωριστός, αλλά ως μαμά πιστεύω πως υπάρχει μεγάλη ευθύνη που απορρέει από τη σχέση με την κόρη σας. Εάν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά, γνωρίζετε ότι κάθε παιδί έχει ανάγκες που εκφράζονται και ικανοποιούνται με διαφορετικούς τρόπους, και πέρα ​​από αυτό, οι ανάγκες από μια μητέρα και έναν πατέρα είναι επίσης διαφορετικές. Ακούω πάντα έμφαση στη σχέση πατέρας-κόρης, η οποία πιστεύω ότι είναι τόσο κρίσιμη σχέση για ένα νεαρό κορίτσι, αλλά δεν ακούω τόσο συχνά τη σημασία μιας σχέσης μητέρας-κόρης.

Όμως όλα αυτά που θα σας γράψω τα έχω στην προτεραιότητα μου ως μητέρα αγοριού.Δεν νομίζω πως διαφέρει σε τίποτα από ένα κορίτσι τα επόμενα που θα διαβάσετε!

Τι χρειάζεται από εσένα;

Xρειάζεται να πιστέψεις σε αυτήν. Το να είσαι ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές της κόρης σου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη. Ειδικά όταν οι κόρες μας είναι μικρές, είναι σημαντικό να αισθάνονται ότι μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο. Εάν η κόρη σας δεν αισθάνεται  οτι δεν το πιστεύεται για εσάς  είναι πιθανό να μην πιστεύει στον εαυτό της. Όσο νωρίτερα μπορείτε να  διαμορφώσετε  την πίστη  σας   προς εσάς τόσο πιο γρήγορα θα μάθει να πιστεύει στον εαυτό της.

Χρειάζεται να επιβεβαιώσετε ότι η αξία της προέρχεται από μέσα. όχι απόδοση, εμφάνιση ή επιτυχίες.  Τα κορίτσια είναι υπέροχα όμως τα κοινωνικά μέσα ανοίγουν έναν εντελώς νέο κόσμο ψευδών εμφανίσεων, προσδοκιών, εκφοβισμού και προτύπων που δεν θα ικανοποιηθούν ποτέ. Η κόρη σας πρέπει να γνωρίζει ότι είστε περήφανοι για αυτήν, είναι όμορφη,ικανή και ότι η αγάπη σας είναι πραγματικά άνευ όρων.  Ακριβώς όπως εμείς τις μανούλες μας! Οι κόρες  σας  θα κάνουν πολλά λάθη καθ ‘όλη τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας. Είναι σημαντικό να τους διδάξουμε ανεξάρτητα από το πόσα ή τα μεγάλα λάθη που κάνουν είναι ακόμα άξια αγάπης και συγχώρεσης. Πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι είτε παίρνουν A είτε Γ ή 1ο ή 4  εξακολουθούμε να είμαστε περήφανοι γι ‘αυτούς, ακόμα τους αγαπάμε, και εξακολουθούν να αξίζουν. Πρέπει να τους διδάξουμε πώς να πλοηγούν τη σύγκρουση στις σχέσεις και να μην αφήνουν αυτή τη σύγκρουση να καθορίσει ποιοι είναι με αρνητικό τρόπο.

 Σας χρειάζεται να διαμορφώσετε την αυτογνωσία και την αυτο-φροντίδα. Η μοντελοποίηση της καλής αυτογνωσίας και της αυτοεξυπηρέτησης είναι σημαντική γιατί θα διδάξει στην κόρη σας να είναι πιο υγιής ψυχικά και συναισθηματικά. Ένας τρόπος αυτογνωσίας είναι να αναγνωρίσετε τα συναισθήματά σας. Είναι πιθανό η κόρη σας να παίρνει ήδη τα συναισθήματά σας, ειδικά τα αρνητικά. Η εκφώνηση των συναισθημάτων σας και οι λόγοι γι ‘αυτά μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες. Μπορείτε να πείτε “Είμαι πραγματικά αγχωμένη σήμερα επειδή έχω κατι για να ολοκληρώσω και δεν έχω τελειώσει ακόμη” ή “Νιώθω λυπημένη σήμερα επειδή…”. Η κόρη σας πρέπει να γνωρίζει πώς να εκφράζει τα συναισθήματά της με έναν υγιή τρόπο και να το προσδιορίζει γιατί αισθάνεται τον ίδιο τρόπο. Ακόμα και στις περιόδους που δεν γνωρίζουμε γιατί αισθανόμαστε τον τρόπο και τον λόγο, είναι σημαντικό να τους διδάξουμε να το αναγνωρίσουν επίσης. «Νιώθω πολύ ανήσυχος σήμερα, αλλά δεν ξέρω γιατί».

Χρειάζεται να της δείξετε πώς να σέβεστε τον εαυτό της και να είστε σίγουρες. Ίσως να μην παρατηρήσετε, αλλά η κόρη σας σας παρακολουθεί πολύ και θα αναλύσει πώς συμπεριφέρεστε, πώς αντιμετωπίζετε τους άλλους και πώς αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας. Η κόρη σας πρέπει να δει πώς μοιάζει μια γυναίκα να εκτιμά τον εαυτό της, να σέβεται τον εαυτό της και να είναι σίγουρη. Εάν κάνετε αυτά τα πράγματα, θα παρατηρήσει!

Σας χρειάζεται να περάσετε χρόνο μαζί της. Ο χρόνος είναι τόσο πολύτιμος. Πάρτε την κόρη σας  αγκαλιά και μιλήστε της. Ανοίξτε την καρδιά της. Κάντε τις ερωτήσεις . Ακούστε και ενημερώστε την ότι την ακούτε. Περάστε χρόνο διδάσκοντας τις δεξιότητες της ζωής της όπως μαγείρεμα, ράψιμο, καθαρισμό, πλυντήριο κ.λπ. … αυτά τα πράγματα μπορούν να μετατραπούν σε ποιοτικό χρόνο και όχι σε δουλειές και μπορεί να είναι μια εξαιρετική διέξοδος για βαθύτερες συνδέσεις. Δημιουργήστε παραδόσεις με την κόρη σας που είναι τόσο συγκεκριμένες για εσάς και αυτήν, όσο και για την οικογένειά σας. Οι παραδόσεις είναι εξαιρετικοί τρόποι δημιουργίας αναμνήσεων.

Χρειάζεται να της δώσετε χώρο για να κάνει λάθη και να μάθει για τον εαυτό της.
Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα πιο δύσκολα. Δεν ξέρω καμία μητέρα που του αρέσει να βλέπει το παιδί του να περπατάει σε έναν επικίνδυνο δρόμο με προφανή λάθη ή καρδιακό πόνο μπροστά. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη ζωή της κόρης μας και δεν μπορούμε να τους αποτρέψουμε από το να κάνουν λάθη, ούτε πρέπει.Η κόρη μας πρέπει να μάθει να κάνει καλές επιλογές και να ζει μια υπεύθυνη ζωή, αλλά δεν θα το μάθει χωρίς να τα χάσει.
Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε εκεί για να τους υποστηρίξουμε σε όλα τα σκαμπανεβάσματα. Οι κόρες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα είναι τέλειες, ότι θα κάνουν λάθη για το υπόλοιπο της ζωής τους και ότι μπορούν να ξεπεράσουν αυτά τα λάθη, να μάθουν από αυτά και να είναι καλύτερα εξαιτίας αυτών.Το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για την κόρη μας είναι να υπερισχύσει ότι πρέπει να είναι τέλεια και ότι δεν πρέπει να γίνονται λάθη.

Επίσης χρειάζεται να μην επιβάλλεις τις πεποιθήσεις  σου σε αυτήν. Για μένα προσωπικά, η πίστη είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου. Φυσικά, θέλω το παιδί μου να πιστέψει αυτό που πιστεύω, αλλά πρέπει να της δώσω χώρο για να το επιλέξει για τον εαυτό του.

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε ως Mom’s είναι να διαμορφώσουμε τις πεποιθήσεις μας και να ενσωματώσουμε τις πτυχές της στην καθημερινή μας ζωή.

Εάν η θρησκεία είναι σημαντική στην οικογένειά σας, μπορείτε να προσευχηθείτε με τα παιδιά σας, να τα διαβάσετε ιστορίες της Βίβλου, να τα διδάξετε για τη θρησκεία,τη πίστη ,να κάνετε οικογενειακές γιορτές και τραπέζια!

Χρειάζεται να της δώσετε την άδεια αλλά και να διαφωνήσετε και να πει«Όχι»
Αν διδάσκουμε στα παιδιά μας να νοιάζονται για τον εαυτό τους, πρέπει να μάθουν να λένε «Όχι» και να γνωρίζουν ότι το «Όχι»  έχει σημασία και πρέπει να δείχνουμε  σεβασμό.

Η ανάγκη της κόρης μας να μάθει να λέει όχι  λειτουργεί ως μέσο για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, να θέσει όρια και να αναπτύξει δεξιότητες για αυτοπροστασία.
Αν δεν το κάνει τότε , δεν θα έχει αυτοπεποίθηση να πει όχι έξω από το σπίτι. Η ανάγκη της κόρης να αναπτύξει την ανεξαρτησία τους και το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να μη δεχτούμε το όχι της. Η κόρη σας πρέπει να μάθει να αναλαμβάνει την ευθύνη για την αυτοπροστασία της.

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.