Πριν τη λήψη απόφασης,μετακίνηση σας σε άλλη πόλη,κάντε αυτές τις ερωτήσεις σε εσάς!

Posted on

Υπάρχουν πολλοί από εμάς που νιώθουμε ανήσυχοι με τις τρέχουσες ζωές μας και πιστεύουν ότι ίσως μια σημαντική αλλαγή, όπως μια μετακόμιση θα λύσει τα προβλήματα που μπορεί να έχουμε. Ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η μετακίνηση μπορεί να βοηθήσει, είναι καλή ιδέα να σκεφτείτε την απόφασή σας προτού προσλάβετε κάποια εταιρεία για την αναμενόμενη μετακόμιση σας.

1. Τι θα χάσετε;
Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή ερώτηση. Ωστόσο, είναι έξυπνο να δημιουργήσετε μια λίστα με όλα τα πράγματα στη ζωή σας που συνδέονται με το πού ζείτε.

Σκεφτείτε τους ανθρώπους που θα χάσετε, τα αθλήματα ή την ομάδα εργασίας με τα οποία συμμετέχετε ή τους ήσυχους γείτονες που είναι πάντα εκεί όταν τους χρειάζεστε. Γράψτε τα υπέροχα πράγματα για την πόλη ή τη γειτονιά σας στην οποία ζείτε.Επίσης όπως θέατρα, κινηματογράφο με μεγάλη φήμη, αρτοποιείο σε κοντινή απόσταση ή καφετέρια όπου ξέρουν τι σας αρέσει ακόμη και πριν παραγγείλετε .

Όλα αυτά τα πράγματα έχουν σημασία και εξαρτάται από εσάς πόσο πρέπει να υπολογίζονται ως μέρος της απόφασής σας να μετακομίσετε.

Τι γίνεται με την οικογένεια – έχετε στενές σχέσεις που θα χάσετε εάν μετακομίσετε; Τι γίνεται με την υποστήριξη που μπορείτε να παρέχετε σε ένα ηλικιωμένο μέλος της οικογένειας – υπάρχει κάποιος που μπορεί να σας αντικαταστήσει; Τι γίνεται με την υποστήριξη που μπορεί να λάβετε από την οικογένειά σας, όπως φροντίδα παιδιών, επισκευές στο σπίτι ή συναισθηματική υποστήριξη; Πόσο συχνά θα μπορούσατε να επιστρέψετε για επισκέψεις;

2. Τι δεν σας αρέσει για την τρέχουσα κατάστασή σας;
Εάν η ανησυχία σας έχει να κάνει με την τρέχουσα δουλειά σας ή με μια τρέχουσα σχέση, τότε αναρωτηθείτε εάν η δυστυχία σας θα επιλυθεί με την αλλαγή εργοδότη ή τη διακοπή αυτής της σχέσης. Εάν η απάντηση είναι “ναι”, τότε ίσως  απαιτείται κίνηση.

Κοιτάξτε τι είναι στη ζωή σας τώρα που δεν είστε ικανοποιημένοι τότε σκεφτείτε εάν αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί κάνοντας κάποιες σημαντικές αλλαγές, όπως η εύρεση μιας νέας εργασίας, η έναρξη μιας νέας καριέρας ή η εύρεση ενός νέου κοινωνικού κύκλου – τα περισσότερα από αυτά,οι αλλαγές μπορούν να γίνουν χωρίς τη συσκευασία ενός κιβωτίου.

3. Εάν μετακινηθείτε, τι θα αλλάξει;
Όταν προσπαθείτε να αποφασίσετε εάν μια κίνηση είναι προς το συμφέρον σας, μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια λίστα με τα θετικά πράγματα που θα προσφέρει η νέα σας τοποθεσία, όπως μια μεγαλύτερη ή μικρότερη πόλη, μια ασφαλέστερη γειτονιά, ένα καλύτερο κόστος ζωής, καλύτερα σχολεία, περισσότερη πρόσβαση σε αναψυχή, καλύτερες καιρικές συνθήκες κ.λπ. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να αποφασιστούν μόνο από εσάς.

Ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός είναι σημαντικός καθώς η μετακίνηση είναι μια μεγάλη δέσμευση και απαιτεί πολλή ενέργεια, υπομονή και οικονομικούς πόρους. Θα είναι η οικογένειά σας καλύτερη (σωματικά, συναισθηματικά, πνευματικά) στο μέλλον; Τι γίνεται αν το καθυστερήσατε για ένα ή δύο χρόνια; Πώς θα επηρέαζε την τρέχουσα κατάστασή σας; Θα μπορούσατε να προχωρήσετε στο μέλλον;

4. Ποιες είναι οι πρακτικές πτυχές;
Η διαδικασία λήψης αποφάσεων δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να ληφθούν υπόψη οι πρακτικές πτυχές της κίνησης. Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας:

Πόσο θα κοστίσει η μετακίνηση;
Μπορώ να κινηθώ τώρα;
Εάν έχετε παιδιά, μπορείτε να μετακινηθείτε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους;
Πόσο θα αναστατώσει την απόδοση;
Είναι καλή εποχή του χρόνου για να βρεις δουλειά;
Είμαι (και είναι η οικογένειά μου) συναισθηματικά σταθερή αυτή τη στιγμή για να χειριστώ το άγχος και τις αλλαγές που φέρνει μια κίνηση;
Ποια είναι η διαθεσιμότητα κατοικιών στη νέα πόλη / κωμόπολη;
Στο τέλος, εάν έχετε καθορίσει τις προτεραιότητές σας και έχετε απαντήσει στις πρακτικές ερωτήσεις, τότε μάλλον είστε πολύ πιο κοντά στη λήψη μιας τελικής απόφασης σχετικά με τη μετακίνηση, γνωρίζοντας εάν είναι η κατάλληλη στιγμή και αν είναι το σωστό να κάνετε για εσάς και η οικογένειά σου.

 

  • Share

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.