Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κρατήσετε στη ζωή είναι o ένας το άλλον. ” – Όντρεϊ Χέπμπορν

Posted on

Αχ, αγάπη. Κάνει τον κόσμο να γυρίζει. Έχει εμπνεύσει πολλά ποιήματα, βιβλία που διαβάζονται περισσότερο και ταινίες που σας κάνουν να τραβήξετε ένα κουτί χαρτομάντηλα.=. Τίποτα στη ζωή δεν μπορεί να συγκριθεί με την εύρεση αγάπης. Και όταν εντοπίσετε αυτόν τον τέλειο” συνεργάτη”,να έχετε σκοπό να τον διατηρήσετε για πάντα. Γιατί λοιπόν το 40-50% των γάμων καταλήγει σε διαζύγιο; Τα ζευγάρια τείνουν να τερματίζουν τις σχέσεις τους όταν απογοητεύονται, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι είναι απλώς ένα από τα πολλά βήματα για μια βαθύτερη, πιο αληθινή αγάπη.

Υπάρχουν 5 στάδια αγάπης που τελικά θα βιώσουν όλες οι σχέσεις. Το να το γνωρίζετε εκ των προτέρων μπορεί να σας σώσει μελλοντικούς καρδιακούς πόνους και προβλήματα. Μπορεί επίσης να σας προσφέρει ελπίδα ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεστε θα περάσει. Εάν αντιμετωπίσετε τις αντιξοότητες μαζί και παραμείνετε, η ζωή θα βελτιωθεί. Θα γίνεις πιο αληθινή,ζεστή και η αγάπη θα αντέξει.

Στάδιο 1: Πάθος και παιχνιδιάρικο

Συναντάς τον άντρα των ονείρων σου. Είναι χαριτωμένος, διασκεδαστικός και εντελώς σέξι. Έχει γεμίσει τις ξύπνιες σκέψεις σας. Δεν μπορείτε να σκεφτείτε λογικά και η ένα μήνυμα από αυτον στο messenger από αυτόν θα κάνει την καρδιά σας να κυματίζει. Πέφτεις γρήγορα.

Σε αυτό το πρώτο στάδιο της αγάπης, οι ορμόνες σας εκτελούν την παράσταση. Φλερτάρετε, πεταλούδες στο στομάχι και την καρδιά σας, πετάτε τα μαλλιά σας συχνά πίσω και γελάτε πολύ περισσότερο. Ο έρωτας σε κάνει να λάμψεις. Γεμάτο παιχνιδιάρικο και πάθος, το πρώτο στάδιο της αγάπης, που συχνά ονομάζεται σκηνή του μήνα του μέλιτος, τείνει να είναι το αγαπημένο όλων, επειδή είναι διασκεδαστικό.

Στάδιο 2: Σοβαρό

Μπείτε στο δεύτερο στάδιο. Ενα υπέροχο ζευγάρι. Κρατάτε τα χέρια στο πάρκο και αγκαλιάζετε μαζί για να παρακολουθήσετε μια ταινία, αλλά κάτι έχει αλλάξει. Έχετε μετακομίσει μαζί, ίσως ακόμη και παντρευτήκατε και επενδύσατε σε ένα σπίτι. Μπορεί να υπάρχει ένα νέο μωρό στη φωτογραφία. Η τρέλα αυτής της φάσης του μήνα του μέλιτος έχει ηρεμήσει.

Εξακολουθείτε να έχετε σεξ, αλλά είναι πιο στοργικό. Και μάλλον πιο βιαστικά αν έχετε παιδί. Αλλά τώρα υπάρχουν λογαριασμοί που πρέπει να ανησυχείτε. Ενοίκιο. Μπέιμπι σίτερ. Ενήλικες. Αυτός ο διασκεδαστικός χρόνος έχει τελειώσει και η σχέση σας έχει εισέλθει στη σοβαρή ζώνη.

Στάδιο 3: Τι συνέβη;
Η ζωή φαίνεται να σας έσπευσε και να σας άφησε κάπου στη σκόνη. Έχετε φίλους που ζουν σε άλλη πόλη, άλλοι παρευρίσκονται σε διασκεδαστικά πάρτι μετά τη δουλειά και είστε κολλημένοι να πηγαίνετε σπίτι κάθε βράδυ για να καθαρίσετε ένα σπίτι, να κάνετε πλυντήριο και  ένα βραδυνό. Νιώθεις σαν ο σύντροφός σου να σε θεωρεί δεδομένη;! Τι συνέβη με αυτές τις αγκαλιές στον καναπέ; Και την τελευταία φορά που κράτησε το χέρι σου ήταν να σου δείξει το χάος που έκαναν τα παιδιά στο μπάνιο. Το τρίτο στάδιο σας κάνει να αναρωτιέστε σοβαρά αν έχετε χάσει αυτό το αίσθημα αγάπης!

Τι συνέβη? Έπεσες από την αγάπη; Τα περισσότερα ζευγάρια αρχίζουν να αισθάνονται δυσαρέσκεια προς τους συντρόφους τους σε αυτό το στάδιο της σχέσης τους. Αναρωτιούνται τι έχασαν από τη ζωή αν είχαν μείνει άγαμοι και αναρωτιούνται αν το να είσαι ανύπαπαντρος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος.

Σε αυτό το σημείο, όλες οι αυταπάτες έχουν αφαιρεθεί.Οι λογαριασμοί μπορεί να συσσωρεύονται και τα παιδιά αποδεικνύονται πρόκληση. Το ειδύλλιο μοιάζει να έχει τελειώσει,η δουλειά ή η ενασχόληση με τα παιδιά δεν σε αφήνει χρόνο για τίποτα.Και ανάμεσα σε όλα αυτά πιθανόν νιώθεις μόνη,οτι είσαι μόνη σε αυτό,πως όλες οι ευθύνες είναι δικές σου.Και αφού τα κάνεις σχεδόν όλα μόνη σου,καταλήγεις στη σκέψη…Και καταλήγουν πολλά ζευγάρια να τερματίζουν τη σχέση τους.Αν δεν την τερμάτισες,διάβασε παρακάτω,αν το σκέφτεσαι,μη…υπάρχουν επιλογές που είναι πιο δύσκολες..

Στάδιο 4: Αναρρίχηση από το βάθρο
Εσείς και ο σύντροφός σας έχετε πέσει από τα βάθρα στα οποία τοποθετήσατε ο ένας τον άλλον. Γίνεστε πραγματικοί άνθρωποι, όχι θεοί που κατέβηκαν από τον Όλυμπο. Όλα τα πέπλα αφαιρούνται. Αναγνωρίζετε ότι ο σύντροφός σας έχει όνειρα και προβλήματα, όπως και εσείς. Το τρίτο στάδιο σας επιτρέπει να δείτε τις απογοητεύσεις στη σχέση σας. Το τέταρτο στάδιο σας επιτρέπει να τα αποδεχτείτε και να τα επεξεργαστείτε.

Εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις αντιξοότητες της ζωής και της μάχης ως ομάδα. Έχετε φτάσει στο στάδιο της πραγματικής αγάπης, όχι η αγάπη που συγκρατείται από το ρομαντισμό και το πάθος ή έχετε κολλήσει μαζί εξαιτίας ενός παιδιού, αλλά η αγάπη βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση και αποδοχή του άλλου.

Στάδιο 5: Συνεργασία ομαδικά

Τώρα που έχετε αγκαλιάσει ο ένας τον άλλον τις αδυναμίες και τα λάθη μαζί με τις δυνάμεις και τις επιθυμίες, μπορείτε να συνδυάσετε δυνάμεις και να κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Για ποια κοινωνικά ζητήματα είστε και οι δύο παθιασμένοι; Πιστεύετε και οι δύο στις υγιεινές επιλογές φαγητού; . Αγαπάτε τις τέχνες; Εγγραφείτε σε έναν τοπικό πολιτιστικό σύλλογο ή ξεκινήστε ένα έργο ή παρακολουθήστε ένα μάθημα μαζί. Συνεργαστείτε σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο. Εθελοντής σε ένα εθνικό πάρκο.

Όπως λέει το παλιό ρητό: «ζευγάρια που παίζουν μαζί, μείνουν μαζί». Με κάθε τρόπο, διατηρήστε τα ξεχωριστά χόμπι σας, αλλά βρείτε ένα κοινό έδαφος και κάντε το έργο να εργαστείτε μαζί.

Μην αφήσετε τη σχέση σας να γίνει στατιστική. Όταν οπλίζετε τον εαυτό σας για τα στάδια της αγάπης, θα σας βοηθήσει να περάσετε αυτές τις δύσκολες στιγμές για να φτάσετε στην άλλη πλευρά. Η αγάπη μπορεί να είναι όμορφη, αλλά απέχει πολύ από την τέλεια. Τίποτα που να αξίζει δεν αποκτάται εύκολα. Περίμενε,δουλεψτε για αυτή  και η αγάπη θα αντέξει!!

Θα τα πάμε εξαιρετικά όταν ανακαλύψουμε και σεβαστούμε τον ευατό και τον σύντροφο μας.

https://bit.ly/3iZuW1b

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.