Το να είσαι μαμά στο σπίτι είναι η απόλυτη εμπειρία.

Posted on

Το να είσαι μαμά στο σπίτι είναι μια από αυτές τις εμπειρίες που σου διδάσκουν,σε φωτίζουν όλες τις πλευρές του χαρακτήρα αλλά και τις δυνατότητες σου.

Τα ήθελα όλα: η οικογένεια, η δουλειά, το σπίτι.Στα 23 που ήμουν εγκυούλα αναρωτιώμουν αν μπορούσα να τα καταφέρω όλα;Η διαίσθηση μου έλεγε πως στη ζωή μου θα δώσω προτεραιότητες και ιεραρχία στόχων.Και το έκανα και όχι ,δεν ήταν η εύκολη λύση να μείνω στο σπίτι με ένα μωρό,σπίτι και μια ψυχή γεμάτη ενέργεια,δημιουργικότητα.Επέλεξα τον δύσκολο δρόμο,τον επέλεξες και εσύ και μπράβο σου!

 Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια προσωπικής εξέλιξης,αναθεωρήσεων μπορώ και προσπαθώ να είμαι η γυναίκα και η μητέρα που πάντα ήθελα να είμαι!

Θα είχα τον χρόνο και την ενέργεια να αφιερώσω στο σπίτι και την οικογένειά μου. ΔΕΝ θα άφηνα τον εαυτό μου να φύγει. ΔΕΝ θα μετατραπω σε αυτό το ασταθές κλισέ μιας μαμάς που ανταλλάσσει τα τακούνια της  για παντόφλες .Όχι, δεν θα ήμουν τέτοιου είδους μαμά στο σπίτι μαμά. Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε την αλήθεια …Μια μαμά στο σπίτι είναι ΕΝΑ ΠΡΌΣΩΠΟ ΜΕ ΠΟΛΛΈς ΑΝΆΓΚΕς.

Είσαι η γυναίκα εκείνη που νιώθεις εξάντληση γιατί ένα σπίτι” χάος” σε περιμένει κάθε πρωί και ταυτόχρονα παίξεις με το παιδί σου που το θες πολύ,θες για εσάς δυνατές αναμνήσεις,χαραγμένες στην ψυχή σας και όχι προσφορά παιχνιδιών μόνο που θα είναι ένα απόλυτο κενό.Ίσως χρειάζεται να δουλέψεις από το σπίτι με το κότσο της τρελής αλλά θες να πας στη φίλη σου να μιλήσεις όχι για παιδιά αλλά για τις ανάγκες σας,την ψυχολογία σας,να μιλήσετε για ρούχα.

Και οι αλήθειες που έχουμε ζήσει είναι εδώ!

Το πλυντήριο είναι πραγματικά ατελείωτο.
Κυριολεκτικά ποτέ, δεν τελειώνει ποτέ. Κάποιος χρησιμοποιεί πάντα πετσέτες, ρίχνει ποτά, παίζει στη βρωμιά, ή λερώνει με γάλα… Ίσως αν δεν ήμουν σπίτι όλη την ώρα, θα υπήρχαν λιγότερα ρούχα, αλλά σκέφτομαι μάλλον όχι. Απλώς υπάρχουν γιατί το παιδί μου είναι δραστήριο και έντονο!

Η διαμονή στο σπίτι η μαμά είναι πάντα στη δουλειά.
Η μεγαλύτερη αλήθεια για το να είσαι μαμά στο σπίτι είναι μια δουλειά χωρίς διάλειμμα . Ακόμα και όταν τα παιδιά μου είναι στο σχολείο, συνήθως προετοιμάζω ένα γεύμα, πηγαίνω για ψώνια ή τρέχω άλλα καθήκοντα που σχετίζονται με το σπίτι.

To γυμναστήριο είναι πολυτέλεια για αυτό γυμαντική στο σπίτι.

Τα πρώτα χρόνια του παιδιού μου δεν είχα τον χρόνο,την ενέργεια να πάω γυμναστήριο ή εξωτερική άσκηση γιατί έκλαιγε μόλις έφευγα,οπότε απέφευγα οποιαδήποτε άσκοπη έξοδο.Το youtube έγινε εκπληκτική παρέα και με σωστή διατροφή κατάφερα να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης αλλά και να κρατηθώ σε μια καλή φυσική κατάσταση καθώς η αυπνία με είχε κυριαρχήσει…

Κάνω μόνη μου το πρόγραμμα!!
Κάνω το δικό μου πρόγραμμα. Κάνω τους δικούς μου κανόνες. Αν θέλω πηγαίνουμε στο πάρκο ή για ποδήλατο. Εάν χρειάζομαι ένα διάλειμμα σε μια σχολική ημέρα, έχω την πολυτέλεια να συναντήσω τις φίλες μου για καφέ . Μερικές φορές χρειάζομαι μερικές ώρες και κάνω πράγματα μόνο για τον εαυτό μου, και είναι υπέροχο.

Και πλεόν που έχει μεγαλώσει;Έχω περισσότερο χρόνο για μένα,τη δουλειά μου και συνεχίζουμε να ανθίζουμε με τα σωστά και τα λάθη μας.Με τις αγκαλιές και την τριβή που φέρνει η 24 ωρη επαφή!

 

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.