Το ξύρισμα αφαιρεί το μαύρισμα;

Posted on

Και αυτό το καλοκαίρι,πιθανά τελειώνει σιγά σιγά..παραλία και μαύρισμα και είσαι ακόμη στην κατηγορία που ξυρίζεις τα πόδια σου;Και το μαύρισμα κατά την διάρκεια του ξυρίσματος μάλλον το επιταχύνει στο να φύγει;…

Η λογική σε αυτή τη δήλωση έχει ως εξής: κατά το ξύρισμα, το στρώμα κερατοειδούς, μαλακό με το μέσο, ​​αφαιρείται ελαφρώς, ξεφλουδίζει και αυτό είναι που επιταχύνει την εξαφάνιση του και κάνει το χρώμα του δέρματος να επανέλθει στον τόνο πριν τα καλοκαιρινά μπάνια!!

Είναι αλήθεια?

Σε γενικές γραμμές, ποια είναι η ουσία του μαυρίσματος; Αυτή είναι μια αμυντική δερματική αντίδραση. Οι υπεριώδεις ακτίνες δεν είναι αστείο, μπορούν να προκαλέσουν μεταλλάξεις των κυττάρων. Επομένως, τα μελανοκύτταρα συμμετέχουν στην καταπολέμηση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Εκκρίνουν μια ειδική σκούρα χρωστική ουσία (μελανίνη) που απορροφά το υπεριώδες φως. Χωρίς μια τέτοια χρωστική ουσία, τα κύτταρα μας θα πέθαιναν από την ακτινοβολία, και το ίδιο και εμείς.

Τα μελανοκύτταρα παράγονται στο βασικό στρώμα, το οποίο είναι το βαθύτερο στρώμα της επιδερμίδας που συνορεύει με το χόριο.

Η μελανίνη τελικά ανεβαίνει στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας και «σβήνει» μετά το επόμενο ντους.

Το ξύρισμα μπορεί να επηρεάσει μόνο την κεράτινη στιβάδα και στη συνέχεια στο δέρμα που είναι έτοιμο για ξύρισμα. Μπορεί να έχουν παρατηρήσει όταν οι λεπίδες ξυραφιών φράσσονται με νεκρό επιθήλιο.

Αρα αυτο ειναι. Το κεράτινο στρώμα δεν παρενέβη ποτέ στη γήρανση των κυττάρων και στον «θάνατο» τους (δηλ. Κερατινοποίηση). Αυτή η διαδικασία προγραμματίζεται από το δέρμα. Επομένως, ακόμη και αν ξυρίζετε τα πόδια σας, ακόμη και αν δεν ξυρίζετε, τίποτα δεν θα εμποδίσει την έξοδο της μελανίνης την κατάλληλη στιγμή.

Το ξύρισμα των ποδιών σας, για παράδειγμα, θα προσθέσει μόνο λάμψη στα μαυρισμένα πόδια και θα τα κάνει να φαίνονται ακόμα πιο ελκυστικά.

Αν σας ενδιαφέρει το θέμα της καλοκαιρινής φροντίδας του δέρματος, το ασφαλέστερο μαυρίσματος και κριτικές για αντηλιακά και ανυψωτικά προϊόντα  θα εντοπίζετε στο φαρμακείο της γειτονιάς ή σε eshop.

Και γράψτε στα σχόλια από ποια μεριά προέρχεστε: υποστηρικτές του αριστοκρατικού λευκού δέρματος ή ένα όμορφο και ομοιόμορφο μαύρισμα;

 

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.