Τόνωση ψυχολογίας Τώρα!!

Posted on

Όλα τα παρακάτω αν με ρωτούσατε λίγα χρόνια πριν δεν θα ήξερα να σας απαντήσω αν είνα εφικτά.Όμως στην πορεία των τελευαταίων ετών στράφηκα ουσιαστικά στη πίστη του ευατού μου,στις δυνατότητες μου.Πιστεύω τα συναισθήματα μας και τη στάση προς τη ζωη την καθορίζουμε εμείς.Όλες οι ημέρες μας δεν είναι σουπερ αισιόδοξες όμως υπάρχουν κάποιες κινήσεις που λειτουργούν εξαιρετικά στην ψυχολογία μας.Όλα είναι μέσα στο μυαλό μας και όλα μπορούμε να τα νιώσουμε αρκεί να αφήσουμε τις σκέψεις και τις αισθήσεις μας να λειτουργήσουν.

Κρύσταλλα

Επιλέξτε έναν κρύσταλλο που ανταποκρίνεται στη συνολική σας πρόθεση για το πού θέλετε να κατευθύνετε την ενέργειά σας.Είτε είναι θεραπευτικό της καρδιάς,θάρρους, ομιλία, αίσθηση γείωσης, εύρεση έμπνευσης ή αφύπνιση διορατικότητας, υπάρχει κάθε΄κρύσταλλος  ξεχωριστά για όλα! Τοποθετήστε το σε ένα ξεχωριστό μέρος στο σπίτι σας, ώστε να το δείτε και να σας υπενθυμίζει την πρόθεσή σας, ή καλύτερα ακόμα, να το μεταφέρετε μαζί σας!

Αναζωογονήστε το δέρμα σας

Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να πετάξετε αυτά τα προϊόντα ομορφιάς και αυτοεξυπηρέτησης που έχουν λήξει καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και να κάνετε μερικές συνειδητές επιλογές για το τι εξυπηρετεί καλύτερα το δέρμα μας! Επιλέξτε φυσικά προϊόντα με συστατικά υψηλής ποιότητας, ή ακόμα καλύτερα, φτιάξτε τα μόνες σας.

Οργανώστε τη ντουλάπα σας!
Όποια ρούχα σας κάνουν  να νιώθετε τίποτα λιγότερο από υπέροχα για τον εαυτό σας,δεν έχει θέση στη ντουλάπα σας. Η δωρεά των αχρησιμοποίητων πουλόβερ και των ακατάλληλων τζιν όχι μόνο καθαρίζει το χώρο σας για καλύτερες επιλογές, αλλά βοηθά και άλλους που έχουν ανάγκη. Κρατήστε αυτό που σας φέρνει χαρά!

Καθαρίστε το χώρο σας
Ξεσκονίστε τις γωνίες ,ανοίξτε γτα παράθυρα για να επιτρέψετε τη ροή του αέρα- ρεύματος και, στη συνέχεια κλείστε τα. Κάψτε λίγο αποξηραμένο φασκόμηλο, κέδρο για να αναιρέσετε οποιαδήποτε βαριά ενέργεια που παραμένει στο σπίτι.

Γίνετε καλλιτέχνες
Οι ενήλικες συχνά πιστεύουν ότι η δημιουργία τέχνης είναι μόνο για επαγγελματίες καλλιτέχνες ή παιδιά, αλλά είμαστε όλοι δημιουργικά πλάσματα. Ξυπνήστε το πνεύμα σας με τη δημιουργικότητα: Δείτε προτάσεις στο Diy decor ή στη στήλη Φτιάξτο μόνη σου. Μην κολλάτε πολύ στο αποτέλεσμα. Αφήστε τη διαδικασία να είναι ο σκοπός!

Τα προσωπικά σας τετραγωνικά

Κάντε ένα σημείο ώστε να  επισκέπτεστε αυτήν τη γωνιά κάθε μέρα, ανάβετε το κερί για λίγα λεπτά και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές, θυμίζοντας στον εαυτό σας τις ευλογίες στη ζωή σας.

Ισορροπήστε το dosha σας
Αυτό σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τρώτε γεύματα με βάση τα φυτά που είναι ζεστά ή ελαφρά μαγειρεμένα, αυξάνοντας την πρόσληψη πικρά τρόφιμα όπως σκούρα πράσινα λαχανικά και περικοπή σε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (βαριά, γλυκά φρούτα όπως μπανάνες και μάνγκο, αλκοόλ και επιδόρπια!)

Η εξισορρόπηση του kapha dosha σημαίνει επίσης ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στη διέγερση του μυαλού μας και στην κίνηση του σώματός μας καθημερινά για να εξισορροπήσουμε την εποχιακή λήθαργη και κολλημένη ενέργεια.

Απόδραση!

Ένας περίπατος στο δάσος θα σας δώσει μια μαγική ευκαιρία,τόσο απλή όμως εξαιρετικά ενεργειακή… τους ήχους και τις μυρωδιές της φύσης, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα συναισθήματα ευεξίας και μειώνει τα επίπεδα άγχους. Βγείτε έξω ή συμπληρώστε  τους εσωτερικούς χώρους σας με φυτά, ξυλώδη αιθέρια έλαια ή λουλούδια.

Μάθε κάτι καινούργιο
Δεν είναι μόνο τα σώματά μας που επωφελούνται από την ανανέωση, αλλά και το μυαλό μας το χρειάζεται επίσης. Εγγραφείτε σε μια λέσχη βιβλίων, εγγραφείτε σε ένα εργαστήριο, παρακολουθήστε ένα μάθημα ή ακόμα και εγγραφείτε για διαδικτυακή / εξ αποστάσεως μάθηση και ασκήστε το μυαλό σας. Εάν πιέζεστε για χρόνο, δανείστε ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη και μάθετε για ένα θέμα που σας ενδιαφέρει.

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.