Τρώμε από την Ασία.

Posted on

Συστατικά
1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
2 ξύδι ρυζιού https://www.e-fresh.gr/el/xydi-ryzioy-sushi-vinegar-yutaka-150-ml
1 κουταλιά σούπας hoisin https://wokshop.gr/product/142/hoi-sin-sauce/
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού Sriracha https://kafteroulis.gr/sriratsa-kafyeri-saltsa-tailandis
1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο αραβοσίτου https://www.bioshop.gr/corn-flour.html
2 κουταλιές λάδι αβοκάντο
2 σκελίδες σκόρδο
στήθος κοτόπουλου
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση

1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένο κόκκινο λάχανο
Φέτες κρεμύδια
Νιφάδες κόκκινου πιπεριού προαιρετικά-μπούκοβο


Οδηγίες
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού, τη σάλτσα hoisin, το σησαμέλαιο, το Sriracha και το άμυλο καλαμποκιού.
Ζεσταίνουμε το λάδι αβοκάντο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα ,μέχερι να βγάλει τα αρώματα του. Προσθέτουμε κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Προσθέστε την κόκκινη πιπεριά και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί πλήρως το κοτόπουλο. Ρίχνουμε μείγμα σάλτσας σόγιας πάνω από κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει και αφήστε τη σάλτσα να δέσει περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Σε φύλλα μαρουλιού και πάνω με φρέσκο ​​πιπέρι, καρότα, λάχανο και κρεμμύδια προσθέτετε κοτόπουλο με σάλτσα.

Είναι όνειρο και ταξιδιάρικο φαγητό.Τα συναισθήματα περιέργειας για την μακρινή αυτή ήπειρο σε ταξιδεύουν!!

 

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.