Ξεχάσαμε να είμαστε ευγενικοί στην καθημερινότητα μας;

Posted on

Η ζωή είναι χαοτική, ακόμη και σε μια καλή μέρα. Δυστυχώς, ο υπερβολικός θόρυβος μπορεί να σας κρατήσει μακριά από τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία. Ωστόσο, κάθε μέρα παρέχει την ευκαιρία να είμαστε  ευγενικοί σε άλλους, αλλά πολλοί άνθρωποι αφήνουν την ευκαιρία να τους περάσει.

Ευτυχία είναι να τη νιώθουμε αλλά και να τη φέρουμε την ευτυχία σε άλλους, θα βελτιώσει μόνο την προοπτική και το επίπεδο θετικότητάς στη ζωή. Επιπλέον, είναι καλό να είσαι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος σε έναν κόσμο γεμάτο τόση αρνητικότητα.

Είναι πλάνη να πιστεύεις ότι όταν είσαι ευγενικός στους άλλους, αυτό δείχνει αδυναμία. Αντίθετα, όταν βγαίνετε από το δρόμο σας για να είστε καλοί σε κάποιον, χρειάζεται πολύ θάρρος. Το να είσαι ευγενικός σημαίνει ότι πρέπει να βγεις πέρα ​​από τη ζώνη άνεσής σου.

Δεν έχετε ιδέα πώς θα αντιδράσει ο άλλος αλλά βάζετε τον εαυτό σας εκεί έξω και δείχνετε ταπεινότητα. Ευτυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι θα εκτιμήσουν την καλοσύνη σας, αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να απορριφθείτε. Για παράδειγμα, τι γίνεται αν προσφέρετε να πληρώσετε τα ψώνια του ανθ΄ρωπου που βρίσκεται πριν απο εσάς;

Το άτομο μπορεί να δει την τυχαία πράξη καλοσύνης σας ; Τότε, θα υπάρξουν εκείνοι οι άνθρωποι που απλώς αισθάνονται ότι δεν χρειάζονται την ευγνωμοσύνη σας … Όταν δείχνετε σε κάποιον ευγένεια, είναι σαν να βγαίνετε στο τέλος ενός μεγάλου δέντρου και να ελπίζετε ότι θα το κρατήσει.

Αν ταξιδεύετε σε μια προσωπική ανάπτυξη, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι το να είστε ευγενικοί με τους άλλους είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι ευγενικός, ειδικά εάν αντιμετωπίζεις ένα μάλλον προκλητικό άτομο. Ωστόσο, οι ενέργειές σας θα ειναι εκείνες που θα ανταμείψουν.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ;
Κάθε άτομο έχει έναν σκοπό και έναν λόγο για τον οποίο βρίσκεται σε αυτόν τον πλανήτη. Ο στόχος σας μπορεί να είναι να διδάξετε στα μικρά παιδιά πώς να διαβάζουν και να γράφουν, ενώ ένα άλλο άτομο μπορεί να είναι εδώ για να βοηθήσει εκείνους που χρειάζονται ιατρική βοήθεια. Αν και ο σκοπός σας δεν είναι να ευχαριστήσετε άλλους, είναι αξιοθαύμαστο όταν προσπαθείτε να είστε ευγενικοί.

Ευτυχώς, τα οφέλη της καλοσύνης είναι αξιοσημείωτα και ο καθένας μπορεί να μάθει πώς να είναι αξιοπρεπής άνθρωπος. Η ευγένεια κάνει το άλλο άτομο να αισθάνεται καλά, και θα επωφεληθείτε επίσης.

Έχετε ακούσει ποτέ το ρητό ότι η καλοσύνη κάνει τον κόσμο να γυρίζει; Λοιπόν, πού θα ήταν η κοινωνία χωρίς την καλοσύνη και ταπεινότητα των άλλων να λάμπουν μέσα στο σκοτάδι; Τώρα, πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι υπάρχουν ιατρικές αποζημιώσεις πίσω από αυτές τις πράξεις.

Έχετε δύο νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλό σας που ελέγχουν τη διάθεσή σας. Η σεροτονίνη είναι γνωστή ως ορμόνη που αισθάνεται καλά επειδή δρα ως παράγοντας αλλαγής της διάθεσης και ως ορμόνη, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας. Όταν βγαίνετε από το δρόμο σας για να κάνετε κάποιον άλλο να αισθάνεται καλά, δίνετε αυτόματα στον εαυτό σας μια ώθηση αυτού του νευροδιαβιβαστή, κάνοντάς σας να νιώθετε καλά.

Έχετε ανυψώσει ποτέ βάρη για να κερδίσετε δύναμη; Όσο περισσότερο δουλεύετε αυτούς τους μύες, τόσο πιο δυνατοί γίνονται. Το να είσαι ευγενικός με τους άλλους είναι σαν να δουλεύεις τις μυϊκές σου ομάδες. Όσο περισσότερο εργάζεστε σε αυτό, τόσο πιο εύκολο θα γίνει. Επιπλέον, θα γίνετε ισχυρότερος άνθρωπος στη διαδικασία.

#EfiAndre

 

0 Σχολια

Αφηστε ενα σχολιο

Your email address will not be published.